Reklama

Reklama

Husty

  • Japonsko Konničiwa Hânesu (více)
všechny plakáty
Drama / Rodinný
Japonsko, 1984, 85 min

Režie:

Tošio Gotó

Hrají:

Hisaši Igawa

Obsahy(1)

Japonský filmový příběh o nevinném přátelství malého chlapce a slepé dívky, v němž důležitou roli hraje pes Husty. Dívka, nadějná pianistka, přijde při dopravní nehodě o zrak a v zoufalství téměř skončí sebevraždou. Její kamarád a pes Husty, který mezitím projde výcvikem na slepeckého vůdce, jí pomohou znovu najít chuť do života. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

JaraCimrman

JaraCimrman (hodnocení, recenze)

Nevím jak tenhle výchovný film pro děti okomentovat. Je to jako s playlistem v komerčním rádiu. Je jedno co ti pouští, čas a životní sinusoida tě naučí mít rád i to co bys v jiné dimenzi a věku bez váhání odsoudil.

Vidět ten film po 35 letech je fakt zážitek. Návrat do 80 let mého dětství.

Dabing je jak jinak velmi kvalitní. Bohužel nelze sehnat kvalitní kopii protože to v TV z nějakého záhadného důvodu nevysílají.

me22dec

me22dec (hodnocení, recenze)

Já jsem to dnes viděl na youtube. ;) Daleko lepší a poutavý příběh než dnešní výmysly, ačkoliv se dá spousta věcí předpovědět, stejně jsem "s napětím" čekal, jak to celé dopadne. :) Mám raději takovéto pohodové filmy, ke kterým si člověk jen dřepne a náhle zjistí, že už je konec filmu, než filmy, u kterých sleduji, kolik ještě zbývá do konce... Na to, jak je film starý, mě překvapilo, že děcka se chovala už i v té době v Japonsku celkem "uličnicky" (třeba i ten klučina na nádraží v čase 68.10). A vyzdvihnu i velmi slušný dabing - a propos, zajímalo by mě, jak se řeknou japonsky "kroky" (viz čas 45.40). :D

Reklama

Reklama