Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na doporučení Enšpígla jsem se pustil do, podle něj, jedné z největších francouzských klasik s nejlepším příběhem o kamarádství vůbec. Mně napořád bude to pravé kamarádství připomínat poslední scéna filmu Prohnilí. Tady se té scéně sice přibližuje, ale nejde to doplna, protože mi ve filmu občas schází humor. On totiž je, ale ne zase tolik. Já pak nevím, jestli to mám brát vážně nebo ne. No a ke konci jsem pochopil, že to vážné je a tak jsem na tu vlnu rychle naladil. Závěr tak byl opravdu překrásný…krutý, ale překrásný. Tak to prostě umí jenom ta Francie. Dobrodruzi jsou hra očí a emocí. No a musím říct, že je velká radost takové bravůrní herce v takových filmech sledovat. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ve své době to byl možná velkofilm, ale v současnosti mu chybí takřka v každé části příběhu hloubka. Všechno se hned vyřeší a honem hned nová lokace, kdy se takřka úplně odstřihne dosud odvyprávěné. Nebýt pevnosti Boyard, tak by mě u konce filmu už skoro nic nedrželo. Ale třeba scény natáčené pod vodou jsou úžasné, když si člověk uvědomí, že se psal rok 1967. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Exceletní film o velkém přátelství Manyho a Rolanda, snílcích o velkém bohatství, kteří reálně jdou od jedné prohry ke druhé. Když už se na ně usměje štěstí v podobě vylovení pokladu z havarovaného letadla v Kongu, začnou jim jiné starosti a již nikdy život nebude tak bezstarostný jako dřív. Zvlášť, když na zlato má zájem ještě někdo další, který neváhá použít jakýchkoli prostředků pro jeho získání. Konec je smutný, snad i trochu poučný - totiž, že prachy nejsou všechno... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z těch nestárnoucích filmů, které ve vás zůstanou možná déle, než některé současné trháky nabouchaných spoustou triků a efektů. Tohle je krásná, klasická filmařina z bezvadným scénářem a o obsazení je zbytečné psát, protože o tak charismatických hercích, kteří do toho dali kus té své klukoviny skvělým způsobem, napsali už mnozí. Vzdávám hold takovým příběhům, kde je obsaženo snad všechno od úžasného přátelství mezi dvěma mužskými, kteří měli své velké sny, dobrodružství a samozřejmě nechyběla ani romantika. Konec mluvil sám za sebe, ten mě odzbrojil úplně a já na ty dva sympaťáky v Dobrodruzích určitě nezapomenu, to se nedá. No na Joannu taky ne, ale zase ne tolik :-) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Film s velkým F o přátelství s velkým P s herci s velkým H. Souhlas s Enšpíglem, kdyby ve filmu nebyla krásná Laetitla, asi bych se do Lina a Alaina zamiloval. V tomto filmu totiž předvádí oslavu chlapství. Tragický konec mě zasáhl.. Závěrečný záběr je velmi silný. Co víc dodat? Takováhle palba do mého srdce si zaslouží plnou palbu hvězd. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama