Reklama

Reklama

Dobrodruzi

  • Francie Les Aventuriers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pilot bez licence Manu (Alain Delon), závodník bez závodního vozu Roland (Lino Ventura) a sochařka se špatnými kritikami ve všech novinách Laetitia (Joanna Shimkus) jsou nejlepší přátelé potlučení nepřátelskými ranami osudu. Shodou okolností se dozvědí, že v Kongu havarovalo do moře osobní letadlo s belgickým obchodníkem, který převážel celý svůj majetek v hodnotě 500 mio franků. A tak se vypraví poklad získat. Nejsou ale sami... (monolog)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (179)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Další filmová výzva od uživatele Enšpígla. Příběh o síle přátelství, které může (???) fungovat i mezi dvěma muži a ženou. Otázkou pro mne zůstane, zda by to přátelství přetrvalo i kdyby do něj nezasáhla tragická událost. Nerozporuji zdejší oslavné komentáře, Delona i Venturu mám ráda (navíc tady oba vypadají zatraceně dobře), jen mne Dobrodruzi zas až tak neuchvátili. Snad to na mě bylo celé příliš patetické... Nevím... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Za roztahaný úvod jsem chtěl původně dát o hvězdičku méně, nicméně závěr tu čtvrtou nakonec obstaral. Lino Ventura a Alain Delon jsou totiž ve svých rolích přirozeně skvělí a jejich přátelství jim divák zkrátka stoprocentně věří, ať se děje cokoliv. Co se týče režie, líbila se mi všudypřítomná, de Roubaixovou hudbou silně umocněná a jaksi bezstarostná a zasněná atmosféra, dojemný závěr mi pak připomněl to nejlepší z Enrikova majstrštyku - ze Staré pušky. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Frajer Delon a zkušenej veterán Ventura, dobrá kombinace. Celý se to nese v dobrodružným duchu (to ste nečekali, co?), a většina z toho je poměrně normální, né s neuvěřitelnejma přestřelkama a akcema. Zvláštní roli si tam zahraje známá pevnost Boyard. Už mi na ní chyběl jenom otec Fura. Člověk se u toho pobavil vskutku náramně + konečně jsem pochopil, proč byl kdysi Delon tak velkej idol. Škoda jenom toho, že ze začátku je to tak blbě sestříhaný, že jsem myslel, že koukám na osekanou verzi. PS: Ventura hrál sice Rolanda, ale před libinskym Rolandem by musel smeknout. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejhorší je, když si člověk uvědomí, že je spíš tím chlapíkem z kasina - kdybych byl pilotem, neproletím Vítězným obloukem a kdybych byl automechanik, nechtěl bych změnit automobilový svět. Krásný film o snech a ideálech, odvaze žít podle svých představ, svobodě, síle, přátelství, lásce, štěstí, smutku a bolesti. Neobyčejný příběh o neobyčejných krásách života bez pachuti všední reality. A teď když přemýšlím jak ukončit svůj komentář mi došlo, že taky nejsem onen muž z kasina bez ideálů či odvahy, jsem totiž táta. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

V dobré společnosti báječného muže na létajícím stroji Alaina Delona a neméně báječného muže, milujícího vůni benzínu a rychlých kol, Lino Ventury. Tichými fanfaróny, hrdinnými kamarády do deště, obdivovateli krásné iluzionistky sběrných surovin Laetitie. S hlavou v oblacích vrhají se střemhlav kouskům pošetilým, bok po boku snům nevyzpytatelným. Romantické představy, velikost a neotřesitelnost přátelství, které nelze napodobit. Boty dobrodružné se toulají dálkami lákavými. Poklad na dně mořském chvilkovou radost vykouzlí, avšak nabyté bohatství ortel tragiky vyřklo. Štěstí ducha, smělost srdcí, křehké pohledy chlapáctví... Horlivost dobrodruhů s nadějí, omdlení v náruči klukovské. Čistota prostého přátelství stvrzeného slibem chlapské cti, které se potkalo s mým němým "děkuji" za neoblomnou trpělivost, dobrosrdečnost a mysl charismatickou obou pánů. Prošli světa kraj, aby zjistili, že to pravé bohatství stálo celou dobu před jejich prahem, v jejich srdcích a citech ryzího parťáctví. Hold přátelství, které ani smrt nerozdělí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Autorem stejnojmenné knižní předlohy, která vyšla i v češtině, je režisér José Giovanni. Děj filmu se ale od knihy v některých bodech odlišuje. (vesper001)
  • Jména Manu a Roland si autor vypůjčil z jiné své knihy – „Díra“, podle které také vznikl slavný film. [Zdroj: Cinema 8/2018] (ČSFD)
  • Ačkoliv ve filmu název pevnosti, na které se stěžejní část filmu odehrává, není uveden, jedná se o pevnosti Boyard u západního pobřeží Francie. (vesper001)

Reklama

Reklama