Reklama

Reklama

Borsalino a spol.

  • Francie Borsalino & Co. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válka gangů v marseillském podsvětí třicátých let, kde jedinou dorozumívací řečí byly kulky... Roch Siffredi (Alain Delon) má roku 1934 francouzskou Marseille pevně ve svých rukou. Ale jen do chvíle, kdy se do přístavního města pokouší dostat italská mafie. Jeho přítel Francois Capella je zabit a Roch sám je unesen a vězněn lidmi z Volponeho klanu. Po systematickém ponižování a mučení se mu podaří uprchnout do Itálie. Je bez přátel, bez peněz, zcela na dně a přesto chystá pomstu. Jako uragán se vřítí do Marseille a systematicky ničí budovanou říši vetřelecké mafie. „Zabij mě pomalu,“ řekne jednoho dne s nenávistným pohledem svému rivalu Volponemu, „Jen jeden z nás přežije!“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

sud 

všechny recenze uživatele

Ono by toto pokračování mohlo být i samostatným filmem a jedná se o skvělou řežbu i bez znalosti prvního dílu. A stejně tvůrce podezřívám, že jednička vznikla jenom jako předehra před dvojkou, která je jednou stominutovou akční orgií. Drsnou, realistickou a poctivou. Krátká zápletka s udělání Sigffrediho alkoholikem mi připoměla "Francouzskou spojku 2" (natočenou příští rok). Alain Delon je ledový jak kra a tvrdý jako skála. V jeho cestě za pomstou mu nelze nefandit. Jo jo, tohle je stará drsná škola, kde se moc nekecá a hodně se jedná. Ale bohužel dějová linka jaksi chybí. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Staromodna (v dobrom slova zmysle) gangsterka, ktora sice nepriniesla nic nove, na druhu stranu vsak ma vsetky predpoklady pre to, aby bola velmi prijemne stravenym casom pre fanusikov zanru. Bodiky idu dole za strohu a neobjavnu reziu a jednoduchy vyzual, no atmosferu pekne vynahradzaju paradne dobove vozidla, kostymy a automaty Tompson :). (8/10) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca gangsterka tradičného strihu, hrdinovia sú tvrdí chlapi, ktorí nejdú pre ranu ďaleko a s kecaním to tiež moc nepreháňajú. Jeden z najlepších francúzskych filmov, ktoré som kedy videl. Ozaj výborná gangsterka s klasickým námetom neľútostného boja medzi gangmi a o pomste. Škoda že v našich televíziách sa púšťa iba tento film a nie aj jeho lepší predchodca, ktorý som si musel stiahnuť sám. Tento film som preto videl skôr, čo je škoda. Nevedel som, čo sa stalo v prvom, i keď nám to sčasti tvorcovia objasnili. Odporúčam však, ak ste prvý diel nevideli, aby ste si ho pozreli skôr. Nebudete ľutovať. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Gangsterka podle mé chuti. Mrtvol jak naseto, ale přesto žádná krev. Tak se točily před 30 lety filmy a nelze říci, že by jim to ubralo na napětí nebo adrenalinu. Snad "šokující" a netradiční je pouze závěrečné se vyrovnání se životem Valponovým. No tohle ještě novodobí gangstři neokopírovali, jinak ovšem vše ostatní ano. Film vyšel nedávno na DVD v PNS a musím je za to (Blesk) pochválit. Když v Tv v poslední době není na co koukat, tak přijde "kolečko" s prima filmem a Alanem DELONEM k duhu. Pokud jste si to nekoupili, udělali jste chybu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

No stalo se, že jedničku, která teď mimochodem vyšla poprvé v českém dabingu, jsem ocenil 3*. Ovšem dvojka, odehrávající se bezprostředně po prvním dílu (ve skutečnosti ale o cca čtyři roké později) na Belmondově pohřbu, je mnohem nudnější. Stále je to tvrdá gangsterka, dokonce tvrdší než původní, jenomže koukat se hodinu na to jak Alaina Delona fackují a ten se pak ze tmy vynoří a během pár minut jim to docela rutinně vrátí (aniž by se někdo aspoň zapitval v tom, co v mezičase dělal, že se mu podařilo tak pěkně regenerovat v marseilleském podsvětí), je trochu málo. Takže aspoň vyzdihnu skvělý původní dabing (Filmové studio Barrandov dabing 1982) se skvělým Ladislavem Mrkvičkou, Delonovým bohužel jen svátečním dabérem. A tak změna, tohle za tři, předchozí o jednu víc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Borsalino je jméno zakladatele firmy vyrábějící už od r. 1857 klobouky. Přeneseně je to i pojmenování pro klobouk. (csfde)

Reklama

Reklama