Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu nás zavede do předválečného Říma třicatých let, kam se vrací z vojny mladý Ulysse (A. Delon). Protože je bez finančních prostředků, nechá se naverbovat k Mussoliniho černokošiláčům. Hrou osudu si najde ubytování a práci v tiskárně u jedné anarchistické rodiny, která má navíc ještě krásnou dceru. Aby Ulysses dívku zaujal, tají, že je příslušníkem černých košil a právě naopak, vydává se za známého teroristu, což dívce imponuje.... (MVanis)

(více)

Recenze (5)

Markussis 

všechny recenze uživatele

Umírněnější Clément. Příčinou je nepochybně fakt, že film je komedií. Tedy film jako komedie působí velmi svěžím dojmem a uvolněná atmosféra Říma a prostory okolo Andělského hradu tento pocit ještě umocňují. Ve srovnání s jinými Clémentovými snímky může tento zcela jistě zapadnout. Ovšem ono to není lehké natočit svižnou a uvolněnou komedii, to je trochu jiné řemeslo. V šedesátém roce podle mého soudu však cestu k tomu, jak takovouto komedii natočit, Clément našel. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Tenhle film už má bohužel svoji životaschopnost za sebou. I přes mladičkého Delona působí skoro trapným dojmem. Téma je vyčpělé, vtípky naivní, dialogy tuctové. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama