Reklama

Reklama

Na palubě letadla Concorde roste napětí a nejistota! Nachází se tu totiž televizní reportérka Maggie Whelan (Susan Blakely), která má v rukou kompromitující materiály a právě se stala terčem pomsty bývalého milence, zrádného pašeráka Harrisona (Robert Wagner)... Ona i všichni cestující - ve hvězdném obsazení Alain Delon, Sylvia Kristel, Bibi Andersson a další - jsou ve smrtelném nebezpečí, kterému se budou snažit uniknout! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Arccos 

všechny recenze uživatele

Třetí film z Letišť je vyždímaná dřeň, která zůstala po předchozích filmech. A je plný přímo nehorázných logických a technických nesmyslů, které divák aspoň trochu při smyslech těžko rozdýchá. Následuje přiblblý a přeplácaný scénář. Celkově vše funguje spíše jako parodie (některé scény by se klidně daly střihnout do Připoutejte se prosím a nikdo by nic nepoznal). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Televízne pôsobiaci blockbuster, ktorý je tým smiešnejší, čím sa snaží byť napínavejší. Vizuálne efekty a vôbec strih dramatických scén bez nadsádzky čistý Ed Wood, a herci majú svoje postavy za trest. Pritom dejová premisa, kedy je lietadlo ohrozované hneď pri dvoch letoch - z Washingtonu do Paríža a potom z Paríža do Moskvy - nebola úplne od veci. ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

I když jsem se kochala záběry na ten nádherný stroj, i když jsem si užívala obsazení včetně roztomilé angličtiny Alaina Delona a dalších evropských hvězd, i když jsem se v části letu z Paříže do Moskvy docela slušně bavila, přesto jsem se nedokázala ubránit dojmu, že sleduju parodii na Připoutejte se prosím. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Velké SPOILERY! Poslední díl Letiště jsem si na rozdíl od předchozích dal poprvé a žasnu nad tím jak to šlo dolů. On to místo katastrofáku je dementní thriller - reportérka odhalí, že její milý šéf výzkumu zbraní pašuje zbraně do ciziny. A ten se ji pokusí zabít. A protože to nevyjde, vyšle na letadlo experimentální střelu z tajného centra. OK, to by ještě šlo, ale záporák má ještě další dva pokusy. Z toho jeden je stíhačka s raketama a kulometem. A dopravní letadlo kličkuje, uhýbá raketám! pilot otevře okno!! střílí z kabiny světlice jako klamné cíle!!! To vše s příšernými efekty. Reportérce to ovšem nedojde a v mezipřistání mu ještě brečí na rameni, že ho pořád miluje a jak ji zklamal. K tomu blbé vedl. postavy, nefungující romance, skoro žádní herci a z Joe Patroniho se po mechanikovi, šéfovi provozu a konzultantovi stal pilot! George Kennedy to naštěstí hodně táhne, Delon svým charismatem také dělá co umí (ale nedivím se že Hollywood vzdal). A závěr s rozpadajícím se letadlem nad Alpami má konečně napětí a grády. Díky tomu nakonec těsně 2*. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku neskutečně, ale neskutečně špatné triky, idiotská zápletka, nemožné chování hlavních postav (hlavně té naivní novinářky, která to měla ve svých rukou), herecké hvězdy Kennedy a Delon jsou zde za trest a hlavně na Delonovi je vidět, že ho to absolutně nebaví. Jo, americké filmy, ty si zkrátka vybírat neuměl a je to jeho jediná skvrnka na jinak vynikající kariéře. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Concorde použitý v tomto snímku havaroval mimo Paříž v roce 2000, zabilo se všech sto sedm lidí na palubě a čtyři lidi na zemi, což vedlo ke konci programu Concorde. (sator)
  • Americká letadla, která sestřelila bezpilotní letoun, byla F15. (JohnSmith)
  • Výrobní imatrikulace letounu Concorde byla F-WTSC. Ovšem pro film ji má změněnou na F-BTSC. (Robbi)

Reklama

Reklama