Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ashley je dospívající dívka, vyrůstající v typické americké rodině na kalifornském předměstí. Má dvě mámy, dva dědy, dva strýčky a mladšího bratra. Zamiluje se do svého spolužáka, což je proti všemu, čemu byla v životě učena. Žije ve světě, kde "normální" a "menšinový" je prohozené a dívka tak čelí faktu, že je heterosexuální ve světě párů stejného pohlaví. Nepopiratelná přitažlivost k jinému pohlaví z ní dělá neustálý terč verbálních a fyzických útoků, které vrcholí tragédií. Šikana dospívajících a sebevraždy kvůli sexuální přitažlivosti, kterou cítí, jsou absurdní a tento snímek bez milosti ukazuje celou krutost současné společnosti. (TroiMae)

(více)

Recenze (66)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Obrátené stoly, čas na vcítenie sa do kože homosexuálov. Prevedenie môže byť (i keď sú v tom veľké logické diery), len sa mi ťažko verí, že situácia bola stále také zlá aj v roku 2011, pretože máme tu lgbt komunitu, pochody gayov a neviem čo všetko na podporu inak orientovaných. Dokonca, keď niekto zo šoubiznisu je gay alebo podporuje lgbt, tak je uctievaný. Takže sa mi ťažko verí, že homosexuáli sú práve tí, ktorí sú najviac utláčaní. Kebyže to bolo zasadené do minulosti, tak beriem. Skôr by sme sa ale mali venovať tomu, že vôbec existuje šikana. Snímok ale dobre ukázal, ako cirkev vymýva ľuďom mozgy.. Love is all you need? Veď nech si je každý aký chce byť (hetero/homo/bi/pan), vzájomná tolerancia osobnosti ale aj súkromia - keďže ja nepovažujem niečiu orientáciu za celosvetovo známe - je to každého osobná vec, a tak by sa to konečne malo začať vnímať! ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Poněkud násilně převrácenej svět. Takhle jednoduchý to prostě neni, no - však kdyby to snad mělo bejt tak normální, kde by se pořád braly ty děti? Takže jo, myšlenku chápeme všichni, i technická stránka působí správně naléhavě, ale přesto je to zkrátka nešikovně podaný. A už těch 19 minut mi přišlo moc, čili se s obavama ptám - ten film v souvisejících má bejt vážně UPLNĚ o tom samym?! ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* Myslíte, že jde pochopit pocity druhého, když vše otočíte vzhůru nohama? Já nevím a trošku jsem měl s logikou v příběhu problém, i když je fakt, že v ortodoxním výkladu bible je sex určen jen k plození dětí. Pokud však změní tento kraťas myšlení zarputilého homofoba, tak je to jen plus a budu rád, když mi napíše :-) Takže dávám průměr a rozhodně by mě nebavilo sledovat tohle téma roztahané na celovečerní film.. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je opovrženíhodné pro ženu lehat s mužem mimo rozmnožovací cyklus." Tak to řekla papežka Johanka VII. naprosto přesně. Prostě fotbal je pro holky, kluci mají divadlo, pro muže je hřích toužit po ženě a mně bylo z této šikany lehce nevolno. Asi si najdu chlapa, abych nebyl obviněn z úchylné heterosexuality. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý počin. Sice přitažený za vlasy a zpracování taky nic moc, ale přesto je působivý. Navíc, ač by se na první pohled zdálo, že má tento film pouze obhajovat homosexualitu, tak poukazuje stejně tvrdě na šikanu ve školách a taky na vymývání mozků amerického náboženství. Hlavně, že Bůh miluje všechny, že? Doporučuju ke shlédnutí i řadu dokumentů o náboženství (Jesus camp, Proboha a mnohé další - viz csfd) 70% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno