Reklama

Reklama

Bez cíle

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2012, 33 min

Režie:

Petr Esterka

Obsahy(1)

Trojice kluků se vydá natočit krátký dokument o staré ubytovně, kde se prý před lety odehrálo několik sebevražd. Hned po prvním průzkumu ale zjistí, že v ubytovně nejsou sami, dají se okamžitě na útěk. Při pokusu ujet pryč z oblasti ubytovny se pokazí auto a trojice kluků je odkázána přespat v lese a počkat na ráno. Začíná noc plná překvapení. (e.peet)

(více)

Recenze (33)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Ako už poznám Peťa a jeho tvorbu, je pravdepodobné, že tento výplod stvoril z opilosti, čo sa odráža aj na dialógoch, ktoré zrejme vznikli improvizáciou. V tomto prípade neberiem ohľad na to, že sa jedná o amatérsky film, keďže z neho necítim úsilie a snahu o atmosféru, či o nejakú originalitu. Nenapomáha tomu ani fakt, že Petr už skúsenosti s tvorbou filmu/videí mal dávno predtým, takže či už film porovnávame s Petrovými ďalšími dielami alebo nie, v oboch prípadoch tento výtvor pôsobí nedbanlivo, a tak s ním aj budem zaobchádzať. Napätie tu pochopiteľne nie je žiadne, dialógy blbé a okrem niekoľkých vcelku zábavných momentov tu nie je nič, čo by som pochválil. Jednu hviezdu dávam hlavne preto, že táto amatérska hlúposť je niekoľkonásobne lepšia ako veľká časť mnou videných hororov s väčšími prostriedkami či už finančnými alebo materiálnymi. Znie to síce smutne, no bohužiaľ to nezmením. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

No to mě poser, pochči, pobli a zakopej v lese ty kundo.Found footage hokus pokus kluků s vetelným přízvukem si vysloužil neskutečných 50 tisíc diváků na TyTrubko a tady zhovadilých 68%.Fešáci někde splašili kejmru s nightshotem a celou noc běhali, házeli kamerou a sprostě píčovali, potom to hodily na net, pojmenovali to Bez Cíle (věřim, že jejich amatérská kariéra přesně tak dopadne) a lidi jim to lajkujou jak syslu zbavení.Found footage je nejprimitivnější hororový žánr, jaký lze natočit.Aby fungoval, potřebuje člověk ale solidní zápletku a efekty, přesvědčivý herce a hlavně děsivost, potom vznikají skvosty jako Cloverfield, Evidence, Blair Witch či Paranormal Activity (1,3) no jenže pokud jen vezmete kameru a umíte hovno, vznikne tohle, nebo pecky jako The Frankenstein Theory či Grave Encounters 2.Už jako šestnáctiletej jsem snil o tom, že natočím found footage horor a dokonce jsem jeden malej tenkrát vožralej zmáknul na chatě při Silvestru, kdy jsme běželi po lese, chvilku křičeli, potom parťák jakože zmizel a já zařval a kamera padla k zemi ala Blair Witch, do teď to funguje, do teď to video mám, ale nehodlám ho nikde prezentovat, jelikož to je prostě jednoduché a úplně o ničem.Budu asi zase osočen, že meziplanetárně závidím, ne kluci fakt ne, jen se kurefsky divím, že něco tak nepříčetně blbého mohlo mít takový úspěch, ovšem tahle doba a banda debilů kolem nás mě stále nepřestává překvapovat.10%. ()

Reklama

Ssoumess 

všechny recenze uživatele

Borci, normálně bych dal tři hvězdy. Jednu za relativně slušnou kameru (relativně = na tento druh snímání:)), jednu za ucházející herectví (i když počáteční dialogy v domě byly hrozné), jednu za vydařené finále... Ty dvě navíc dávám za absolutní vypálení rybníku panu Letochovi (asi vám to nic neřekne, ale nevadí... ty dvě hvězdy navíc si zasloužíte:)) ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Bodri Moravaci vraceji uder Hollywoodu! :-) A vubec to nedopadlo spatne. S originalitou si to teda moc netyka, ale na to, ze se jednalo o amaterinu, hodne dobra prace. Akorat jak tam nekdo rika "tady uz to asi vykradli cigani" - na to bacha, to je v dnesni dobe na paragraf :-) Celkove to ale fungovalo dobre. ()

Cechyno4 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo zmíněno nejde srovnávat americké velkofilmy za desítky a stovky miliónů s amatérským filmem. V našich končinách, by jsme měli být rádi za každý pokus o vytvoření hororu. Protože českých hororů je jako šafránu. Teď k samotnému hororu. Přirovnání k Blair Witch je sice na místě, ale především bych zmínil podobnost k Grave Encounters. Zmiňovaný film právě inspiroval tvůrce k natočení Bez cíle. Atmosféra ze začátku fungovala dobře především v lese. Chození po tmě s kamerou, kdy nevíte odkud co vyskočí je dobré. Mě ale příjemně překvapil hlavně konec filmu. Jelikož divák uvidí ve velice dobře zvládnutých lekačkách to co v domě straší. A to já nečekal. Spíše jsem se přikláněl k tomu, že do konce filmu nic z tohoto neuvidím. A tvůrci budou využívat neviditelné zlo, jak je tomu například v Paranormal activity. Nicméně při posledních scénách v domě, kdy je jedna lekačka za druhou jsem měl mrazení v zádech. Dal bych tak tři a půl. A to hlavně za ten konec. I když to nějaké ty mouchy má, tak příjemný počin :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama