Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Niox je vášnivým sběratelem a obchodníkem se starožitnostmi, které však nehromadí a navíc o ně v okamžiku, kdy je získá, ztrácí zájem. A to jen proto, aby vyhledal nový objekt svého zájmu, za kterým se bezhlavě vrhne, ať již jde o starožitnosti nebo o ženy. Vášeň Pierra Nioxe začne zcela pohlcovat a donutí ho k vysokému životnímu tempu, urychlování, odmítání všeho, co nemůže mít hned. Na aukci se objeví velmi vzácná starožitná váza, která před mnoha lety Pierrovi na aukci unikla. Okamžitě se rozhodne, že jí chce za každou cenu. Cena je však velmi vysoká a ještě větší cenu zaplatí Pierre Niox. (borsalino)

(více)

Recenze (36)

Flego 

všechny recenze uživatele

Z Delona vždy sálal ľadový pokoj, postava uponáhľaného vášnivého zberateľa a obchodníka so starožitnosťami by skôr pasovala inému hercovi. Chyba ! Delon opäť potvrdil, že je výborný herec, svojej postave dokázal vtlačiť vášeň pre vec, jeho roztekanosť a chorobná zarputilosť bola obdivuhodná. Krátka minutáž snímku svedčí, hudba je pekná a nevtieravá. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Překrásně vykreslený filmový snímek, ve kterém Delon ztvárnil roli sběratele a obchodníka se starožitnostmi, kterého vpřed žene neutuchající vášeň mít okamžitě to, po čem zatouží, zejména pokud se jedná o starožitnosti, ale také o ženy. Jeho vášeň je však tak silná, že jej zcela pohltí a nutí jej všechno urychlovat, odmítat vše, co nemůže mít hned a nutí jej se bezhlavě vrhat za vším novým. Na aukci se objeví velmi vzácná starožitná váza, kterou se rozhodne mít a udělá proto všechno na světě... Všechno dokáže ovlivnit, popohnat, urychlit a dosáhnout, aukce se vyvíjí podle jeho představ až do osudového konce... Perfektní snímek, doporučuji! ------------------------------- Obsah tohoto filmu jsem napsal někdy v průběhu roku 2008. Nyní v roce 2009 Hollywood CE použil tento text na přebal stejnojmenného filmu, aniž by se alespoň zeptal... (podívejte se sami a porovnejte si to...). ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Námět je bezpochyby originální, leč bez špetky přidané hodnoty. Molinaro k filmu přistoupil rutinérsky a též mu nic nepřinesl. Tento zapomenutelný snímek může být přínosný pro obdivovatele Darcové a milovnice Delona, z tohoto pohledu se na film hezky kouká. (Viděno během Challenge Tour Speciál 2015: Filmový lov.) ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Takový filmový náhled do dnešní podnikatelské uspěchané duše. Chamtivost, tedy honba za penězi či za majetkem dohání některé z nás na hranici života a smrti. Tato ne příliš dobrá vlastnost člověku zůstane už asi napořád. Jistě, ... tento film nám má stále co říct, dokonce i po více než třiceti letech. Z filmu se uvolňuje jakási nervozita a napětí, které se přenáší i na diváka. Třeba to byl záměr autorů. Tedy alespoň já osobně jsem se necítil při sledování filmu zcela "v pohodě". Kladu si otázku: "Je to dobře nebo špatně?" Asi dobře, protože film, který nějakým způsobem nepohne divákovým nitrem není zajímavý. Pokud to opravdu byl záměr, pak se to autorům v mém případě podařilo dokonale. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Spíš než uspěchaný muž bych řekl roztěkaný pošuk. Zajímavý příběh, dobře zahraný, ale přecejen bych víc věřil tomu, že takto hektický způsobem žije kdokoliv jiný než sběratel starožitností. Má to překvapivě i humornou vsuvku (Delonův telefonický rozhovor s porodnicí) a pěknou Mireille Darc. Ale jestliže Delonovy filmy 70. let v komerční úspěšnosti těžce pokulhávaly za těmi Belmondovými, ani se nedivím. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama