Reklama

Reklama

Charles je po pěti letech propuštěn z vězení. Hodně se toho změnilo, z Paříže se stalo jedno velké staveniště a ani ve zlodějské branži už to není, co to bývalo. Charles si ve své vězeňské cele vše promyslel. Chce udělat poslední velkou loupež ve svém životě, aby zabezpečil sebe a svou věrnou ženu na stará kolena. Pro svůj plán vyloupit největší kasino v Cannes potřebuje parťáka. Francis je sice trochu mladý, zbrklý a ještě se neumí chovat, ani oblékat, ale rychle se učí. Charles z něj udělá elegantního šviháka a jeho počestného švagra přemluví, aby jim dělal řidiče. Jeho plán je promyšlený do posledního detailu, jen nesmí nikdo udělat chybu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (124)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výborná, dnes už klasická kriminálka, jeden z pokladů svého žánru. Všechny ingredience jsou pečlivě vyvážené, propracovaný scénář, chytrá režie, hvězdné herecké obsazení s výbornými výkony, kdy vedle charismatického spolehlivého Gabina září i mladý Alain Delon, který později poklesl do průměru a žil ze své slávy. Neustálé napětí, rafinovanost, někdy humorná nadsázka, která ústí do tragikomické pointy nevydařené loupeže. Vybroušené dialogy a postavy, které nešustí papírem a je možné jim věřit. Kvalitní hudba. Když spočítám všechny pozitivní přívlastky, které jsem použil, není možné dát méně než 90 % a 5 hvězdiček k tomu. Je to prostě snímek z doby, kdy divácky vděčná filmařina nestála na digitálních efektech. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Je to sice jen žánrovka, ve které je hlavní atraktivitou luxus letoviska Cannes s hotely a casiny, ale na rozdíl od dneška mají hrdinové určité pozadí (Charles manželku toužící po spokojeném stáří, Francis hysterickou matku, jen ten jeho švagr je psychologicky nevěrohodný). Gabin spíš než hraje, prostě je, Delon klackuje a ukazuje kondičku a Verneuil prokazuje režisérskou zručnost. Ta závěrečná desetiminutovka je opravdu ... cool. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Z Melodie podzemí se sice linou libozvučné žánrové tóny, ale přeci jen od takových pánů muzikantů jako Gabin či Delon pod taktovkou dirigenta Verneuilova talentu by posluchač mohl skoro až dojít k závěru, že místo očekávané prvotřídní symfonie se tu hraje až příliš obyčejná vesnická odrhovačka, kde nic netvrdí muziku. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus poněkud obézní Jean Gabin a naopak parádně fyzicky připravený Alain Delon v hodně prazvláštní krimi, kdy přes hodinu sledujeme přípravu a průběh dobře vymyšlené loupeže v kasinu (spíše nuda), abychom na konci sledovali tak uvalený konec filmu, že to snad ani nemá obdoby. Celkem zklamání, čekal jsem od toho odlehčenou krimi něco jako Dannyho parťáci pro dva, bohužel to se nestalo. Zcela průměrných 50 %. Hudba: Michel Magne ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Velcí tahouni francouzského filmu Gabin a Delon vedle sebe... a zaplesá nejedno nejen nostalgické srdce. Oba pánové mají nepopiratelný šarm a i když nepředvádějí nic neobvyklého ze svého hereckého rejstříku, obě své postavy vystihli naprosto přesně. Tahle krimi má švih a napětí i v roce 2009. A ten kouzelný závěr s bazénem plným pěnez? Muška jenom zlatá... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Film získal v USA cenu Zlatý glóbus pro nejlepší cizojazyčný film. (Rosalinda)
  • Premiéra filmu proběhla 19. březen 1963 v Paříži v kinech Marignan, Berlitz a Wepler. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama