Reklama

Reklama

Když Nicolas Cage zjistí, že byla jeho dcera unesena ruskou mafií, svolá starou partu kriminálníků, kteří jsou pro přítele ochotni riskovat i život... Bohatý podnikatel Paul Maguire má šestnáctiletou dceru Caitlin, která ovšem nic netuší o jeho kriminální minulosti. Doma s nimi žije i její nevlastní matka Vanessa. Když spolu s Paulem odchází na důležitou obchodní večeři, Caitlin nechávají doma s dvěma jejími kamarády. Během večeře se Paul dozvídá od detektiva, že do jeho domu vnikli maskovaní muži, oba mladíky zbili a Caitlin unesli. Zoufalý Paul se obrací na své dva kamarády, Dannyho a Kanea, se kterými kdysi ukradli ruské mafii spoustu peněz a jejich kurýra zabili. Tím se tehdy rozloučili s kriminalitou. Nyní jsou tedy opět všichni tři pohromadě a vydávají se pátrat. Jejich metody nejsou zrovna útlocitné, což hned první vyslýchaný pozná na vlastní kůži. Caitlin je však zanedlouho nalezena mrtvá. Po pohřbu Paul s přáteli pokračuje v pátrání i přes nesouhlas svého tehdejšího šéfa Francise. Jak detektivové vypátrají, Caitlin byla zabita zbraní Tokarev TT 33. Je to oblíbená zbraň ruské mafie, které velí Chernov. To je muž, kterého Paul se svými přáteli kdysi okradl. Jenže Chernov je nikdy neodhalil.
Paul tedy vyvolává úmyslné konflikty, aby Chernov nějak zareagoval. Jenže on nic. A tak Paul se společníky přitvrdí a reakce následuje. Chernov přepadne a unese Kanea. Přitom stále tvrdí, že se smrtí Caitlin nemá nic společného. Vyslýchá Kanea velmi tvrdě a on přiznává tehdejší loupež. To Chernova naštve, onen okradený a zabitý kurýr byl totiž jeho bratr. Kane zemře. Paul začíná podezřívat Dannyho, který se chová zvláštně, že to kdysi ve vězení vykecal, a v hádce jej nešťastnou náhodou zabije. Zůstává tak zcela sám ve svém vzteku. A to netuší, jaké velké překvapení jej čeká, když přijde na to, že Caitlin zabil její přítel omylem během frajeření Paulovou zbraní, kterou měl doma ukrytou, a pak se jejího těla spolu s kamarádem ve stresu zbavili. Netušili, že si policie bude myslet, že s tím má co dělat mafie. Zoufalý Paul spáchá sebevraždu. (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (174)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Náhodou, typická ulitimátně blbá akční řežba s Nikym Kejdžem, kterou jsem mu opět schopnej odpustit, jelikož stále dokazuje sem tam za uherák, že herec je to genitální, což dokázal naprosto dechberoucím dramatem Joe ze stejného období, ve kterém natočil další z dlouhé řady jeho tupých akčních výplachů, ve kterých jeho herecký výkon připomíná cukání larvy přejeté nadupaným Velorexem, účes plešatějící hvězdy má dozajista na starosti stejný člověk, lépe řečeno kouzelník jenž tvoří hutný, černý, lesklý koňský ohon na hlavě prasečího varlete Seagala a všechno se to spláchne direct to dvd, hlavně že Nikky zaplatí další splátku za svůj luxusní zámeček v Itálii.Tokarev je jen další z řady filmů, o kterých nemá smysl se bavit dýl jak 5 minut, jelikož jejich scénář byl napsaný za mnohem kratší dobu, ale např. vykosovačka v ruskym doupěti feťáků měla kurva říz a Cage to tam krátil jak za starejch časů.Málé plus je vidět po dlouhé době sympatického mamrda Maxe Ryana a hodně velkým hřebíčkem do rakve vašich ejakulátních snů nad akčním žánem může být fakt, že když vidíte xicht Dannyho Glovera musíte počítat s tím, že další Zbraň už nikdy nebude, leda byste chtěli vidět roztomilou komedii o tom, jak jeden zapomenutý židobijec láskyplně vyměňuje plenky svého senilního sedmdesátiletého partnera, přičemž by hlavní dějová zápletka byla o tom, že jeden neví kde má steroiidy a druhý prášky na prostatu, tak by v zápalu stařecké demence rozpoutali v ulicích Los Angeles to pravé, artritidové peklo. 55%. Úplnou náhodou sem viděl včera Cabezasův horor z roku 2007 a byla to mnohem větší sračka. ()

Hartigan 

všechny recenze uživatele

Další tuctová "cageovina" nám opět přistála na stole a Hartigana už to nebaví. Nick Cage se tentokrát postavil proti ruské mafii kvůli své pubertální dcerušce a pro chudáka diváka to nedopadlo příliš obstojně. Před pár měsíci jsem s ním viděl jedno podobné veledílko, už si ani nevzpomínám na název, ale také se tam řešila nějaká unesená teenečka z rodiny. Myslím, že Tokarev (název ruské zbraně) je horší ve všech směrech, v tom minulém filmu byla alespoň sem tam nějaká ta akce, doprovázena slušným soundtrackem. Tady je poznat absence všeho dobrého z akčního žánru - rvačky svou špatností nestojí za řeč, žádné výbuchy, zpomalovačky mám sice rád, ale sem se teda vůbec nehodí, z béčkové sebranky herců nepotěší nikdo (Stormare a Glover zbyteční). Jeden komentující kolega píše, že konec byl předvídatelný. Nu, to souhlas, jenže především byl velmi dementní a nesmyslný, a podařilo se zdárně potopit celou hodinu a půl předtím. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka jak se může zvrtnout nevinné prostřelení hlavy jedné blbky. Většina lidí má kostlivce ve skříni, ale Cage tam musí mít tokareva a navíc nabitýho, takže když ho následně blbka nadšeně půjčí svým značně opilým kamarádům dá se čekat, že padne ukázkovej headshot. Což se taky stane a díky jednomu blbovi, co se nechtěně trefil, vychcípá půlka ruský mafie, a X dalších k tomu jako bonus, jelikož Cage je přesvědčen, že mu dcerku sejmul nějakej pomsty chtivej kokot z jeho mafiánské minulosti. Film se i snaží, aby si to člověk myslel a naprosto šukající odhulení nám naservíruje až na konci jenže, pokud nemáte v hlavě nasráno, musí vám být jasný, že blbku nikdo neunesl, ale odprásknul jí ten zaláskovanej blb. Vysvětlím proč - Proto. No tak dobře... a) únosci by nenechali ty dva tragédy na živu b) proč by jí den po únosu odpráskli, když jí mohli odprásknout hned c) žádnej ze zabitejch mafiánů fakt nevěděl ani hovno d) jsem zasranej génius v sexy asijském těle. Stačí? Super. Sledujeme tak příběh o pomstě, kde se Cage mstí všem lidem, co jeho dceři nikdy nic neudělali ale začínaj jí ze zcela sobeckých důvodů nenávidět. Zcela je chápu. Kdyby mě někdo ubíjel k smrti kvůli krávě, kterou jsem nikdy neviděla, taky bych jí začala nesnášet. I přes zcela prokouknutelnou pointu jsem se u filmu ale škodolibě bavila a moc se těšila, jak Cage zareaguje až to jeho kouty postižené hlavě dojde. A ono mu to fakt došlo. A co se stalo? Zachoval se jako piča...chjo ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak, že ti kostlivci ve skříni jsou zavření, ještě neznamená, že nevylezou, když to nejméně potřebujeme. Jinak žádná akční jízda se nekonala, spíše děravej scénář ve stylu, už nesmíš zlobit Paule, ale detektiv John to za tebe zalepí. Jinak pokud jste úspěšný podnikatel a vážený občan, tak si stačí vzít kožený sáčko a hned jste drsný a můžete vzpomínat na starý dobrý časy. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Než si Cage přičuchnul k několika blockbusterům, byl to poměrně druho-ligový herec, který až na vyjímky (Leaving Las Vegas, Face-Off) hrál jak ponocnej. Po Con Air a Skále se mu ale začalo dařit a jak s jídlem rostla chuť fanoušků, rostla i chuť i filmovým studiím a producentům. Jenže Nicolas si pošlapal vlastní štěstí tím, že mu chyběla soudnost umět si vybrat aspoň průměrné filmy a tak kejval na na vše až dokejval, protože Tokarev je nejen jedna z nejhlubších žump jeho filmografie, jeho herectví, ale také suverénně nejhorší akční film roku. Zápletka kdy bývalému členu mafie zastřelí dceru je sice životaschopná, ale díry ve scénáři jsou tak velké, že nedohlédnete z jednoho břehu na druhý, a nezachrání to ani dost překvapivé rozuzlení (ona ani produkce tomu nepomáhá a leckde v Mexiku jsou schopni udělat zajímavější produkty). Pokud se Cagemu divíte, proč kejvnul na takový brak, zeptejte si i dalšího experta Danyho Glovera, kterej je ve filmu platnej jak mrtvému zimník. Bída s nouzí. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel v Mobile v Alabamě. (rafix)
  • Na začiatku 42. minúty, keď príde Chernov (Pasha D. Lychnikoff) do izby, kde sedí Paul Maguire (Nicolas Cage), je na hodinkách čas 13:50:00. V neskoršom zábere je na nich čas 13:54:10 a následne je možné vidieť, že hodiny sú zastavené na čase 13:50:00. (domco10)

Reklama

Reklama