Reklama

Reklama

Tony Arzenta

  • Itálie Tony Arzenta (více)

VOD (1)

Rozhodnutí mafiánského nájemného vraha Tonyho Arzenty (Alain Delon) pověsit kvůli rodině svou práci na hřebík má za následek krvavou tragédii. Šéfové se totiž pokusí přivést zabijáka k rozumu tím, že brutálně zavraždí jeho manželku a dítě. Tony Arzenta (Alain Delon) je víc než jen obyčejný nájemný vrah. Je to jeden z nejlepších profesionálních zabijáků, jaké má mafie ve svých řadách. Ta si cení hlavně jeho výjimečných schopností, odvahy i neochvějné loajality. Tony se však jednoho dne rozhodne se svou prací seknout. Chce začít nový život, trávit víc času s milovanou ženou a synem, kterého zbožňuje nade vše. Mafie si ale nemůže dovolit nechat Tonyho odejít. Ví toho příliš mnoho. A nyní ohrožuje její bezpečnost. Jediný způsob, jak by se mohl z osidel mafie dostat, je nohama napřed... (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Budem za dobráka a dám štyri, i keď tri a pol by lepšie zodpovedalo môjmu dojmu. Z mafie sa nevystupuje a jednotlivec proti mafii nemá šancu. To sú dve axiómy, na ktorých je vystavaný tento film. A je vystavaný dobre, má stabilné, primerane napínavé tempo, hlavný hrdina, i keď profesionálny zabijak, má sympatie divákov, lebo sa vlastne mstí za smrť najbližších. Korunuje to koniec, nie nepodobný tomu z Troch mužov na zabitie. Delon podáva spoľahlivý, uveriteľný výkon a na film ostane viac spomienok, než len také : "Aha, tam hral Delon." ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný scénář bez zajímavých postav a většího napětí, u kterého bych ocenil, kdyby hrdina postupoval poněkud rychleji a efektněji a ne, že jen za někým tu a tam přijde, střelí ho mezi oči a hotovo. Dvě ucházející autohoničky, slušná kamera a výprava. Zasmušilý Delon žádné velké herectví nepředvádí. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo temné, drsné, nekompromisní a napínavé jako málo co, co jsem za poslední dobu viděl. Mimořádně přesvědčivý Delon v roli pěkně naštvaného nájemného zabijáka, pouze nejnutnější dialogy a perfektní hudba. Msta v jeho podání byla natolik uvěřitelná, že jsem pouze čekal, kdy vykopne dveře do mého bytu.... a nebylo mi z toho zrovna dobře. Mimořádný snímek! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Podá-li zasloužilý Čistič výpověď, tak je rozumné ji akceptovat. Ale vysvětlujte to mafiánům, kteří vládnou světu a přilehlému okolí. Takže karty jsou rozdány a flegmatický zabiják se může v poklidu změnit v cholerického řidiče. Mne to tedy hodně bavilo a až do konce jsem doufal v poněkud pohádkovější konec, ale od antihrdiny, sedmdesátek a Delona se asi nedalo čekat nic jiného. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi najlepsie polizzioteschi, ktore som doposial videl.A dalsi klasicky dokaz, preco mylujem taliansku kinematografiu. Priamy tah na branku od zaciatku, minimalne odbocky, vyborni herci ako Delon /Skorpion 1973, Dva muzi ve meste, Sicilsky Klan/ a Richard Conte s Carlou Gravinou zabezpecuju plnohodnotny filmarsky zazitok. Plus k nim aj Claudio Ruffini /Suda a Licha, Policajt v Africe a Dva Vytecnici/. Reziser Duccio Tessari natocil vskutku genialnu gangsterku, ktora ma vsetky atributy kvalitnej filmariny /strih, scenar, kamera, herecke vykony najde sa aj strhujucejsie tempo, ktore sa opat na chvilu uvolni/. Plus su tu klasicke atributy polizzioteschi filmov ako brutalne prestrelky, autonahanacky a vyborna atmosfera + nasilie. Teda osobne neznasam nasilie, ale ked si mam vybrat medzi zbabelostou a nasilim, vyberiem si nasilie. Jo a este jedna vec : vypada to tak, ze suhlasim s Karlosom80, ale cestne vyhlasujem, ze medzi nami nic nie je /a ani nebude/ a ze u mna je to konspiratorsky picus : 95 % ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama