Reklama

Reklama

Léčba šokem

  • Francie Traitement de choc (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyčerpaná Helena (Annie Girardot) přijíždí do léčebny na ozdravný pobyt. Po několika dnech se cítí mnohem lépe. Má více sil a naváže intimní vztah s doktorem Devilersem (Alain Delon). Vše je tu příjemné, společné koupání, terapie. Pacienti získávají opět energii. Jen obsluhující mladí Portugalci jakoby se ztráceli před očima. Omdlévají a někteří i narychlo zmizí. Helena se o to začne zajímat. A zvědavost je nebezpečná vlastnost. (Jezinka)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (67)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Ti Portugalci jsou milí." Prázdninová idyla, měnící se v boj o holý život, aneb kdo si počká, ten se dočká, vyprávějící příběh o zázračné léčbě krevními buňkami, pocházejícími nejenom z ovcí, která předznamenává léčbu takzvanými kmenovými buňkami, jejichž první izolaci na myších, provedl roku 1973 a tedy i v roce premiéry tohoto sci-fi hororu, profesor Martin Ewans, společně se svým týmem, ale které se k léčebným účelům používají až dnes, takže film už není sci-fi a protože od té doby byla natočena i díla, jako "Saw" nebo "Hostel", snímek již není ani horor a divákovi tím pádem nezbývá nic jiného, než se kochat příjemným prostředím, swingers party v sauně, bifteky z řas, či pudinkem z chaluh a zjistit, že podobné téma později nabídl, třeba snímek "Smrtící léčba", z roku 1996. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní thriller, oceňuji především jeho originalitu. Hlavní roli spíše měla Annie Girardot, většinou sympatická a tady navíc dokonce kočka. Ozdravný pobyt mezi elitou společnosti se pomalu zvrhává v boj o holý život. Kontraverzního doktora Devilerse si vystřihl Alain Delon. Jen malá zajimavost je dost pravděpodobné, že jedno z nahých mužských těl, skotačících ve vlnách moře v celé kráse patří A.Delonovi. Což zase příjemně navodilo šok mě. ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Procházka rájem se postupně mění na procházku po žhavých uhlících rovnou do pekla, jenže zvědavost je větší než strach. Helena začne postupně odhalovat podivné mizení obsluhujícího personálu. Najednou již není v oblibě doktorů ani ostatních pacientů, závislých na neznámých léčebných metodách. Zajímavý příběh, jen myslím, že kdyby byla gradace od druhé poloviny filmu více vypjatá a podpořená lepší hudbou, šlo by o pěkně temný film. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Takový nevýrazný, přesto v druhé polovině poměrně koukatelný film. Od začátku není moc jasné co že si tam jde hlavní hrdinka léčit, vzhledem k tomu , že jí nic moc netrápí. Jenže jaksi už není cesty zpět. Je tu i poměrně velké množství nahoty, ale jinak je spíš psychárna, která se dala mnohem víc přitvrdit. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Film zůstavá až do samého závěru tajemný a záhadný. Docela mě celou dobu zajímalo jak to dopadne, což je vždycky u filmu velké plus. V závěru mi připadala Helena trochu nesmrtelná. Leckterý muž, by jí tu její vytrvalost a fyzičku mohl závidět. Třeba já. Hold, hrála jí milá Ááánička. To se není čemu divit. Rozuzlení mě neurazilo, ale ani nepřekvapilo. Nicméně, i tak bylo docela děsivé. Snímek by určitě snesl o takových 15-20 minut delší stopáž, neuspěchané zakončení, méně nahoty, nebo respektivě žádnou nahotu (scéna v moři měla znamenat jako co?) a také hudbu která by k němu pasovala a nebyla by jak z jiného filmu. Ale vcelku to byl docela dobrý úlet. Ale na 4 to skutečně není. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Exteriéry byly natáčeny na Belle-Ile-en-Mer. (Cucina_Rc)
  • Annie Girardotová (Hélène Masson) vzpomínala, že ji při natáčení Alain Delon (doktor Devilers) několikrát skutečně tvrdě udeřil přes tvář, přestože to nebylo ve scénáři. Herečka dostala záchvat, popadla nůž a s křikem se vrhla na Delona, ránu mu ale nezasadila. Režisér stopnul natáčení a jal se ji utěšovat. Až za pár hodin Girardotová pochopila, že to byla Delonova pomsta za to, že opustila svého manžela, Delonova blízkého přítele Renata Salvatoriho: "Delon měl zvláštní smysl pro čest, muž si podle něho mohl užívat žen, ale žena patří pouze jedinému muži." Annie Girardotová opustila manžela po té, co zjistila, že jí je opakovaně nevěrný (theSaint)

Reklama

Reklama