Reklama

Reklama

Found

Trailer 1

Obsahy(1)

Marty, fanúšik hororových filmov a komiksov, je v škole obeťou šikany. Prednedávnom však prišiel k hrozivému nálezu - odrezanej hlave nachádzajúcej sa v bratovom šatníku. Objav mu pomohol prísť na skutočnosť, že jeho brat je brutálny sériový vrah. Všetko zlo sa na neho začína rútiť z každej strany, ale on si musí zachovať chladnú hlavu, čo v dnešnom svete plného násilia ľahké nie je... (ash99)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (70)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Found“ je ukázkou toho, že i v hororu je možné natočit snímek, který je o dospívání, dát tomu trochu jiný drive, ale přitom zůstat v onom specifickém žánru, který se vyznačuje celkem zajímavými postavami a pomalým tempem. Osobně je tohle něco, co mi až tak nesedí, a tak se z mého pohledu tenhle film musí spokojit pouze s průměrným hodnocením. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

„Are you scared? Then go watch PG-13 horror movies!“ a ja asi aj skutočne pôjdem :) Hororový žáner síce zbožňujem, aj keď strach pri týchto filmoch nikdy nezažívam, ľakačky na mňa absolútne nefungujú a ani z gore sa mi žalúdok nedvíha. Samotný Found síce ani nemá čím vystrašiť a je to skôr taká psychologická rodinná dráma ako horor, ale aj napriek tomu som už dlhú dobu nevidel film, pri ktorom by som bol takto znechutený. A nebolo to vôbec nejakými krvavými výjavmi na obrazovke, ale len podstatou príbehu. Pojednáva o dvoch bratoch (jeden z nich adolescent, druhý ešte dieťa), pričom ten starší z nich je masový vrah s odťatou hlavou ukrytou v izbe. To je v podstate kompletne celý dej, lenže dôležitá je tu skôr forma akou je film natočený. Je to síce veľmi amatérske (ale čo iné čakať za 8 000 dolárov!), ale práve to amatérske prevedenie umocňuje nepríjemné pocity a celému filmu dodáva taký dokumentárny look. Celý čas sa filmom nesie neskutočne ťažká, dusná, nepríjemná, dokonca až morbídna atmosféra, ktorá diváka doslovne traumatizuje. Temnosť je takmer hmatateľná a ani v jednom momente nezvoľňuje. Doslovná psycho-depka, ktorá ma však svojím prístupom vyslovene znechucovala skôr akoby ma akokoľvek bavila (viem, že to bol zámer, ale aj tak). Navyše má film množstvo hluchých miest a dosť prešľapuje na mieste. Oveľa viac by tomu sedela krátkometrážna stopáž o dĺžke max. 30 minút. Do celovečerného prevedenia sa takýto úchylný námet takmer nehodí. A nie som si istý, či chcem od Scotta Schirmera vidieť ešte nejaký film. Určitý talent má, ale v tomto prípade išla táto jeho prvotina úplne mimo mňa. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Herci sú základ. Nie keď točíte slasher, nie keď točíte monster horor, ale keď točíte vážny znepokojivý psychologický film, istý vyšší štandard proste potrebujete. A nie je to len problém detí. V určitom okamihu (scéna v kostole) som ten film prestal brať vážne. Keď chlapci pozerali horor, aj úchylným finále, mohli vytiahnuť Found medzi hororovú špičku. Keby to zvladli adekvátne stvárniť. Strašná škoda ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Já na bráchu, brácha na mě, když oni na bráchu, tak já na ně! Trošku ulítlej příběh o šikanovaným klučinovi s roztomilým pihatým xichtem, mimochodem velkým fandou do hororů, jehož starší brácha nemá problém rovnat jeho účty mačetou. Takhle to zní jako nějaká šílená řezba, což je a není pravda. Film jede spíše na psychologické koleji, která směřuje do oblasti znepokojení, no občas, hlavně pak v závěru, přehodí vyhýbku na kolej brutalitky. Pro mě je fakt neuvěřitelnej rozpočet 8k babek, protože na mě tento ultra nízkorozpočťák působil hodně vyspěle (kamera, hudba, masky, nápady). Já nemám moc co vytýkat, pro mě určitě překvápko jako blázen! 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Můj brácha má prima bráchu s patologickými sklony. Například sbírání černých bowlingových koulí a nekrofilní orál bez možnosti nálezu spermatu v žaludku oběti.. Je to ultralevné, ale není to headless. Je to zvrácené, ale použitím praktik metafilmu de facto sebeočisťující. Má to i příběh, ale lepší nad ním hlouběji nepřemýšlet. Dvě věci jsou neoddiskutovatelné. Úvodní komiksová montáž titulků je i včetně hudby famózní. Schirmer má doma pod polštářem uříznutou hlavu vlastní mámy a všichni mu tvrdí, jak uměle vypadá.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Filmový rozpočet byl pouhých 8.000 dolarů. (Tereszka33)
  • Film byl zakázán v Austrálii pro dlouhé a detailní zobrazení sexuálního násilí. Později byl film vydán na DVD o dvě minuty zkrácený. (Tereszka33)

Reklama

Reklama