Reklama

Reklama

Found

Trailer 2

Obsahy(1)

Marty, fanúšik hororových filmov a komiksov, je v škole obeťou šikany. Prednedávnom však prišiel k hrozivému nálezu - odrezanej hlave nachádzajúcej sa v bratovom šatníku. Objav mu pomohol prísť na skutočnosť, že jeho brat je brutálny sériový vrah. Všetko zlo sa na neho začína rútiť z každej strany, ale on si musí zachovať chladnú hlavu, čo v dnešnom svete plného násilia ľahké nie je... (ash99)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (70)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Křehký příběh o pevném bratrském poutu a o strastech klukovského zrání a dospívání na americkém maloměstě, který jistě pohladí po duši každého citlivého a romantického diváka. Už první věta filmu ("Můj bratr si schovává lidské hlavy ve skříni.") slibovala nevšedně hluboký, umělecký a meditativní zážitek. Výsledek nakonec ještě předčil má nesmělá očekávání a já se se sentimentálním úsměvem na tváři zasněně vrátil do dětských let... Vždyť který kluk by si nepřál mít za staršího bratra sympatického a psychopatického magora, který bez váhání uřízne hlavu každému všivému negrovi, který si na školních hajzlících dovoluje na jeho mladšího brášku? No... vlastně si ani nemusí dovolovat na jeho brášku, s chutí odkrágluje i jakéhokoliv jiného negra, protože tak jako každý touží po lepším a krásnějším světě, no a ti negři jsou v něm prostě navíc... Ten mládenec je vlastně spíš idealista, žádný magor. No... vlastně v tom jeho světě jsou jaksi navíc i jeho rodiče, kdo zná pověst o Oidipovi, nebo má aspoň naposlouchaný The End od Doors, už ví o čem je řeč. Líbí-li se vám American Psycho s Balem, měla by se vám líbit i tahle nízkorozpočtová roztomilost. Aspoň u mne tedy naprostá spokojenost - znamenitě pobaven a odreagován solím bez váhání plný počet. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍŠ, NIKDY BYCH NEUDĚLAL NIC, CO BY TI UBLÍŽILO. JSEM TVŮJ STARŠÍ BRÁCHA…“ /// Marty a jeho Chlapectví… Artovej horor, plnej divnejch hereckejch kreací. Nebo spíš dramatický drama (plný divnejch hereckejch kreací), který je určeno měkčí odnoži fans Srbskýho filmu. Artová píčovina, co se mění v píčovinu magorskou. (Tohle vás vážně uspokojilo? Uchyláci!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou novelu, kterou napsal Todd Rigney, neznám. 2.) Udělá mě jen kuřba vod uřízlý hlavy. 3.) Thx za titule ,,sheffield358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Takhle fajn podívanou natočit jen za pár tisíc? To chce vážně talent. Found po většinu času sice dýchá jako psychologické rodinné drama, ale dokáže být i napínavý, depresivní a, zejména v závěru, až nečekaně drsný. Dobrou práci odvedl taky casting, jelikož ústřední dvojice bratrů byla vybrána perfektně. Zmínit jsem ale chtěl i vášeň toho mladšího z nich. Fandu potěší nejen ty plakáty v jeho pokoji (Street Trash, Without Warning a spousta dalších), ale i návštěva ve videopůjčovně. Tam jsem si dokonce zastavil obraz a kochal se pohledem na všechny ty kazety. Hold nostalgie :) ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Velice tísnivý, nepříjemný a výborně natočený nízkoropočťák, který pojednává o lásce, rodině a sdílení. Kecám, pojednává o maniakovi a jeho mladším bratrovi, který v něm vidí vzor. Film má celkem hlubokou myšlenku, dobře napsaný scénář a vše je zde vlastně bez jediné chybičky.Tohle je má nová srdcovka a to mi tam ani nechybělo gore, ikdyž je faktem, že nějaké zde je.Tohle nepadne každému, ale kdo nemusí mít pouze střeva po bytě a vystačí si s napínavým a chytrým snímkem, bude spokojen stejně jako já. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Brácha za všechny peníze, vyprávěl režisér Stanislav Strnad před skoro čtyřiceti lety. Tehdy to byla docela legrace a hlavně pohodová rodinná podívaná. Scott Schirmer přišel s poněkud znepokojivější látkou, natočil jí za pár šupů a vůbec se toho nebál. Taky představuje jednu rodinku, jenže když otec zvedne hlas, může se obávat pořádné vendety v podobě velkého nože. A taky, že přijde. Dost psycho.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Film byl zakázán v Austrálii pro dlouhé a detailní zobrazení sexuálního násilí. Později byl film vydán na DVD o dvě minuty zkrácený. (Tereszka33)
  • Filmový rozpočet byl pouhých 8.000 dolarů. (Tereszka33)

Reklama

Reklama