Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Půvabně ztřeštěná a sarkastická komedie. Zajímavý počin a po většinou je to sled velmi kvalitních gagů. Dalším silným místem jsou kamerově obrazové hrátky. A pak ladění filmů se svým satirickým pohledem na konzumní západní společnost se svou všudypřítomnou reklamou. Nový pracovník reklamní agentury Jericho Pierre Malaquet (skvělý Pierre Richard) je sice roztržitý a zábavně popletený člověk, ale má neotřele svérázný a originální pohled na reklamní strategii. Snaží se konzumenty šokovat, což se mu s každou novou reklamní akcí daří lépe a lépe a s neutuchající kreativitou, která ale může zanechat vedlejší a trvalé nechtěné následky. Ale kýžené výsledky se dostavují. Z dalších rolí: Pierrova spolupracovnice Lisa Gastier (půvabná Marie-Christine Barrault), navazující s popletou bližší vztah, ředitel reklamní agentury Guiton (dobrý Bernard Blier), shovívavý k situacím způsobených popletou, Pierrova matka Glycia Malaquet (Maria Pacôme), milenka Guitona a synova velká přímluvkyně, manželka ředitele agentury Clarisse Guiton (šarmantní Catherine Samie), velmi náruživá žena, pan Klerdene (Paul Préboist), jeden z objednavatelů reklamní akce u poplety, a reklamní pracovníci agentury Mazelin (Robert Dalban), Corbel (Romain Bouteille) a Figuier (Claude Evrard). Zábavné dílo se svou satirou i už začínajícím levicovým nadhledem na život buržoazní vrstvy. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší film Pierre Richarda. Je to asi tím že se jedná o jeho prvotinu takže je oproti pozdějším filmům velmi originální. Především se ale úplně nejedná o lehkou komerční komedii, ale o satiru na svět reklamy. Film je nekončící kanonáda geniálních dialogů, scének a skvělých hereckých výkonů s morálním přesahem. Škoda že většina dalších Richardových filmů už nedosahuje těchto kvalit, tím ovšem zdaleka nechci říct že jsou špatné, jenom už nejou tak geniální. NA ŽRÁDLO OD KAZIMÍRA I MANŽELKA ZÍRÁ! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Richardova prvotina je neskutečná kravina, nicméně přestože mě to poprvé vůbec nebavilo, vtipná rozhodně je. Takového vola jako je Malaquet aby pohledal. Celé prostředí reklamní agentury přímo svádí k humorným situacím. Odpověď jednoho z reklamních manažerů poté co zhlédnul nabízenou reklamu na cigarety "Hnusné :)". Střih je až neuvěřitelně rychlý. 65% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film je dobrý až od prvního Malaquetova reklamního úspěchu, do té doby je to příliš zmatené a částečně i nudné, protože ne vše roztržité musí být zákonitě roztomilé. Překvapivě funguje romantická linka, pochválit je nutno původní starý dabing s vynikajícím Petrem Olivou (tehdy si ještě role vybíral). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepsich komedii s Pierrem Richardem, kterou si opet sam reziroval. Neprekvapi, ze je jako herec opet vybornej, navic tu nesikovnost fakt dohnal az na maximum, ale i rezie se mu docela povedla. Taky me zaujala kamera, ktera dela nektery zajimavy vychytavky. Dej je sice opet vcelku jednoduchej, misty predvidatelnej a navic tu je docela dost nelogicnosti, ale je velmi vtipnej, sviznej a nektery jeho reklamy a hlasky jsou fakt genialni. Navic v prevleku za vojaka a Draculu je desne cool. Tenhle rezijni debut se Richardovi fakt poved. "Moje begónie, Můj pes, Moje dcera!" ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)

Reklama

Reklama