Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Film je dobrý až od prvního Malaquetova reklamního úspěchu, do té doby je to příliš zmatené a částečně i nudné, protože ne vše roztržité musí být zákonitě roztomilé. Překvapivě funguje romantická linka, pochválit je nutno původní starý dabing s vynikajícím Petrem Olivou (tehdy si ještě role vybíral). ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Zlatý věk francouzské komedie 60. a 70. let přinesl komedie Funesovy, Hulotovy, Sedmé roty - a také P. Richarda... Přiznám se, že jeho humor mi příliš nesedí, ale přitom Richard balancuje mezi primitivnostmi některých gagů a myšlenkami, které mají určitý hlubší podtext. Tady dělá trochu satiru na PR, tedy na reklamu - a upřímně řečeno, na první pohled člověk neví, zda přímo útočí na reklamu jako takovou nebo jen na její určitý typ. Já jsem vůči reklamám imunní a nenávidím ji, a tak jsem se rozhodoval pro dvě hvězdičky, ale když nakonec hledal v letadle toalety na schůdcích do letadla, hvězdičku jsem přidal... ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Film, kterým Pierre Richard definoval sám sebe a celou řadu dalších filmů a rolí, které točí v podstatě dodnes. Všechny základní ingredience, včetně Pierrova výrazného obleku, Bernarda Bliera a několika šarmantních slečinek a dam, jsou na místě. De facto ovšem stačí vidět úvodní sekvenci na křižovatce a víte o Pierrovi vše. I to, že je posledním moderním nositelem klasické grotesky na úkor všeho. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Mé begónie! Můj pes! Mé dítě!" - "Tvé srdce." Naprostá klasika. Nevím, co pochválit dříve, ale nejkouzelnější ze všeho jsou pro mě momenty, kdy se ve filmu sejde roztržitý hlavní hrdina (na kterého jsme si do té doby už docela zvykli) s jiným podobně "postiženým" člověkem a vypukne něco opravdu hrozně vtipného a vtipně hrozného. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kultova komedia Kamen Richarda, jeho francuzsky /rozumej europsky, ziadny Blbowood, teda pardon, Hollywood/ humor je nezabudnutelny. Slo to tusim aj v CSSR za tuhej normalizacie a u mna tento francuzsky kult spolu so Spencerovymi filmami zvitazil nad Kobaltovou vezou Martina Obleceneho. Kamen Richard dlho nevedel, ze je tak oblubeny za zeleznou oponou, po jej pade bol dost vykolajeny z toho. 100 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)
  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)

Reklama

Reklama