Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příběh kluka, který od dětství nemá sebedůvěru, je šikanován a nemá to jednoduché. Za to mu bůh přidělil obrovský operní hlas, který se jen tak nevidí! Celý příběh je vlastně od počátku jeho života, kde se film potácí spíše v takovém dramatu a kvalitou někde v průměru. Nenabídne bohužel nic navíc, k závěru se dostaví pár scén, u kterých jsem se i pořádně zasmál. Když Paul vše zdá, tak se po dvou letech mrhání životem přihlásí do soutěže Británie má talent. Paul přichází na scénu nervózní, ale potom co se hrne z jeho hrdla už málo kdo pobírá a já si právě tento okamžik užil ze všeho nejvíce. Životní šance mohla přijít s něčím navíc, já se na tento snímek docela těšil, ale nedostal jsem kromě závěru, který byl fantastický nic. Kdybych ho řadil do průměru, tak bych ho urazil, je to pěkný nadprůměr a dle mého velmi silné 3* .. 6/10 = 68% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Ač jsem dobrou polovinu tohoto zdlouhavého filmu vrtěl hlavou nad rozkouskovaností scénáře a prázností jednotlivých zápletek, dokonce se i popadal za hlavu když přišla řeč na talentovou show, samotné příhody ze života smolaře Pottsyho na tom byly podstatně lépe. Ale teprve když mi docvaklo, že se jedná o příběh založený na skutečných událostech, pro mě zpětně začal dávat film smysl i jako celek. Dokonce jsem díky němu dokázal ocenit i ty šíleně silné hlasy zdejších zpěváků. Naopak na mém názoru na talentové soutěže ani jejich účastníky se ani pomocí toho operního talentu nepodařilo změnit zhola nic a sám bych raději viděl střízlivější a "reálnější" závěr, kde by se z libovolného fikčního hrdiny nutně nestala prvotřídní hvězda. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Několik vtipných momentů, sympatická „ošklivka“ Alexandra Roach a dle očekávání především díky slavným operním áriím dobrá hudba, jinak na můj vkus moc nasládlý a účelově podaný příběh operní komety Paula Pottse. Divím se, že film stále zůstává v červených číslech, je to takový typicky tuctový snímek, který si podle mě zaslouží maximálně 65%. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Paul Potts byl jeden z těch esteticky nevydařených nýmandů, kteří přišli do talentové soutěže, a jakmile otevřeli hubu, vyskočili diváci ze sedadel, porotci vytřeštili oči a už tu byla ona stará známá pohádka o ošklivém kačátku. Mohl by to být extra debilní film, ale není. Nekonají se slzopudné scény a nelétají tam roje slov, která nechcete slyšet, protože by se vám navalilo. Jde o docela normální film o jednom vcelku normálním klukovi, který měl rád operu a rád zpíval. ()

carly 

všechny recenze uživatele

život Paula Pottsa je naozaj ako opera. neviem, čo sa naozaj odohralo a čo si scenáristi primysleli. páčilo sa mi, že to nebol len príbeh o splnení si sna, o vytrvalosti. že bol aj o prehrách a že ak niečo naozaj chcete, tak sa po nich treba postaviť a skúšať to znovu a znovu. a že niekdy to nejde bez pomoci a na tom nie je nič zlé. najsympatickejšia postava bola jednoznačne Julz. a najlepšie výkony podali Julie Walter, Calm Meany a Mackenzie Crook. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, v ktorej Paul spieva v britskej talentovej šou Britain's Got Talent (2007), vidíme skutočné zábery poroty a divákov. Pomocou niektorých šikovných úprav bol iba Paul Potts na javisku nahradený Jamesom Cordenom. (Laslo)
  • Vo filme nechýba Simon Cowell, porotca a autor celosvetovo úspešnej talentovej šou. (kacer4)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama