Reklama

Reklama

Jsem nesmělý, ale léčím se

  • Francie Je suis timide... mais je me soigne (více)

Obsahy(1)

Pierre Richard jako muž, který kvůli lásce překoná nejen sám sebe... Pierre je vrchním pokladníkem v hotelu ve Vichy. Odjakživa bojácný, plachý a nesmělý muž, který nedokáže nikomu říct ne. Když se však jednoho dne srazí s krásnou Agnes, vášnivě se do ní zamiluje. Od té doby sní jenom o ní, ale v cestě mu stojí především jeho nesmělost. Pomáhá mu „zkušený“ Aldo, který se stává jeho soukromým učitelem v získávání ženských srdcí a sebevědomí. Protože ženy mají nejraději smělé a odvážné muže. Pierre se neváhá zaměstnat v hotelu, kde je Agnes hostem. Umývá nádobí a je ochoten udělat cokoliv, aby si ho jeho milovaná Agnes všimla. (Česká televize)

(více)

Recenze (119)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí několika filmů s Pierrem Richardem mám jasno, líbí se mi moc jeho filmy, kde účinkuje, ale o hodně méně pak filmy, které i režíruje. Potvrdilo se mi to u tohoto filmu, nebo u filmu Roztržitý. Na druhou stranu filmy režírované Francisem Veberem, jako Kopyto, Hračka, Otec a Otec, Uprchlíci nebo Velký blondýn s černou botou jsou úplně jiná kategorie a mají ode mě vždycky 5 hvězd. Tento film jsem protrpěla, chápu, že stydět se může každý a nápad, že na až nepřirozené stydlivosti postavím celý film je jistě zajímavý, ale pro mě otravný. Nedokážu se do hlavní postavy vcítit ani ji pochopit, jediné, co prožívám je lítost a vztek nad jeho neschopností. Navíc jeho objekt touhy, skleníková křehotinka bez chutě a vůně s povýšeným výrazem, jen tak bez zájmu proplouvá místnostmi a já tuplem nechápu, co je na ní tak úchvatného. Zkrátka láska je slepá. Stejně tak jsem jako dítě nechápala a nechápu dodnes Pata a Mata. Jejich neschopnost mě nebaví, ale irituje a podobně to mám i u tohoto filmu. Jediné co se povedlo byl nákup spodního prádla. A ještě jeden poznatek, jakkoliv se mi líbí hudba Vladimira Cosmy, tak i u těchto dvou filmů, Jsem nesmělý ... a Roztržitý mě vůbec nezaujala, na druhou stranu u těch ostatních, zejména u Hračky, mi přijde překrásná. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ničím neurazí, s milým hudebním podkresem a naprosto úžasným starý českým dabingem (Filmové studio Barrandov dabing 1980, Petr Oliva, Pavel Trávníček, Ljuba Krbová a další), který tomu přidává dvojnásobek humoru. Scéna ve vesnické hospodě je krásným příkladem toho, že i humor lze zahrát i beze slov. Mimochodem, snad všechny herečky do jedné v tomhle filmu opravdu stojí za podívání! ()

Reklama

BigBang 

všechny recenze uživatele

Z dětství mi utkvělo jako úžasná komedie; divím se, že je až tak špatná, když ji vidím po těch letech. Každému jinému filmu bych dal dvě hvězdy, ale dílu s tímto neuvěřitelným názvem prostě nemohu. Přeci jen je tam scéna s petangem, ty kolové plachetnice, pár hezkých restaurací a hlavně vnitřní hlas hlavního hrdiny, což je základ každé nadčasové komedie. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je sice o Looserovi, ale není to americká komedie, kde se hrdina stane na konci Rambem. Citlivý mladý muž, který je zakřiklý a všeho se bojí. Kvůli své vytoužené udělá cokoliv. Musím zde vyzdvihnout hlavně nezapomenutelnou hudbu !!! Také scéna s mytím nádobí je sice vtipná, ale jak tam přijde vedoucí kuchyně a snaží se pošlapat Richardovo mytí je místy nechutná (snaží se z člověka zcela odebrat jeho úctu ). ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Som rozčarovaný z týchto RICHARDoviek :( Keď som mal 12-13 rokov tak sa mi to zdalo vtipné a zábavné. Ale ani nostalgia nezachráni tú scénaristickú mizériu, mizerný strih, trápne ftípky a úbohú réžiu. Tak ako Horčica mi stoupá do nosu aj toto je pekný trapas, akým bude pre dospelé publikum o 20 rokov Prci Prcičky... 59% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve francouzských destinacích Vichy, na Promenade des Anglais, v hotelu Negresco v Nice a v kasinu Deauville ve stejnojmenném městě v Dolní Normandii. (Komiks)
  • Protože snímek provázel velký komerční úspěch, rozhodl se Pierre Richard opět spojit s Aldem Maccionem a následující rok natočili film To já ne, to on (1980). (Komiks)
  • V české verzi filmu je chybně uveden název amerického katastrofického snímku Skleněné peklo (1974) jako "Pekelná věž". (Snorlax)

Reklama

Reklama