Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Fíííha, tohle byla jízda! Francouzských komedií jsem viděl desítky (včetně některých u nás nikdy neuvedených), ale Život plný malérů mě dost překvapil. Pierra Richarda jako herce příliš nemusím, Pierra Richarda jako tvůrce autorské komedie mohu začít přinejmenším obdivovat pro jeho spoustu hravých nápadů. Docela pěknou smršť vynalézavých gagů nejen ze života smolaře začíná postupně doplňovat i originální přidaná linka s televizní soutěží plnou praštěných úkolů. Navíc komedie střídá po celý čas až nezvykle obrovské množství nejrůznějších prostředí, takže nestihla u mě přejít do fázy, kde by se počáteční originalita stávala ke konci nudou. Daleko víc než Pierre R. mě tu bavil jeho jmenovec Mondy, jehož účelově trapný moderátor reality-show je skoro stejně zábavný jako ten Piccoliho z Ceny za nebezpečí. Ještě zábavnější mi často přišli zapálení diváci (hospodská parta na čele s režisérem Yvesem Robertem, nebo co teprve farmář s telkáčem na trakaři!! :o)) Škoda, že si režisér a scenárista Richard svůj filmařsky zdatný a obsahově pečlivě korigovaný výsledek zkazil hercem Richardem, jehož výkon s občasnými sklony k výstřednímu „šaškování“ zřejmě pro změnu nekorigoval nikdo. Ale odpustil jsem mu, když mě postupně na pozadí této svérázné komedie ještě v další lince vtipným způsobem provedl veselou romancí a ještě se mu to povedlo bez vyvolání pocitů trapných klišé, a s velice milým závěrem. 85% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Komedie jako víno a oddechovka jak má být. Pierra Richarda mám rád, i když nějaké kreace a některé filmy s ním jsou trochu přepísknuté. Ovšem zde je všechno akorát vyvážené a správně bláznivé a ujeté. Již začátek je velice zajímavý a vtipný. Prvních dvacet minut je typická a nefalšovaná crazy komedie. Později sice nezmizí, ovšem pod tou bláznivou rouškou se skrývá celkem trefná a nadčasová satira o moci televizního média, o pokleslých TV soutěžích a jak dělá z lidí blbce. Pierre Richard je ve své roli smolaře jako ryba ve vodě, jakpak by ne, vždyť to i sám režíroval. Z hereckého osazu též potěší krásná Anny Duperey a známí komici Jean Carmet a Pierre Mondy. Naprosto excelentní jsou některé momenty, kupříkladu televize na kolci s hnojem, hrozná sranda + k tomu satira na oblbování lidí televizí. Co se týče dabingu, je skvělý a poctivý. Pan Cupák dabuje Richarda úplně jinak než Petr Oliva, ale vůbec ne špatně. "Život plný malérů" je (spolu s "Uprchlíky" a "Roztržitým") jednou ze tří nejlepších Richardovek. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsieho francuzskeho komika povazujem uz dlhodobo DeFunesa, ale ani Kamen Richard za nim o moc nezaostava /apon teda u mna - Belmondo je az za Richardom/. Dejovo je film trochu slabsi a skor nez ucelenu dejovu liniu ma len zmes blaznivych a poosialenych napadov, na ktorych sa vsak ako divak stale slusne bavim : 59 % ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak trochu studená sprcha. Není to tak dávno, co jsem velebil Richarda, že jeho postavy jsou sice roztržité, potrhlé, naivní, smolařské, ale ne hloupé. Alfréd sice není hlupák, ale bohužel je součástí dění, které má mnohem blíž k pokračování filmů s účetním Fantozzim. Gagy jsou na hraně grotesky a přestože jde znát, že se autoři pokouší o nadsázku, ve výsledku je to trochu křečovité a pro mě mimo mísu. Tento druh humoru není můj šálek kávy. A je to několikátý film Richarda, kdy mě mrzí, že nerežíroval někdo jiný. Někdo, kdo by z něj dostal víc a současně ho nenechal strhnout k tomu melancholickému ztvárnění osudem zmítaného tragéda. Navíc silný režisér by mu sáhnul i do scénáře (což je ovšem nejspíš důvod, proč je raději točí sám). Moc mi to nesedlo, ale pohled na Anny Duperey...nádherná ženská...mi postačí, abych hodnocení udržel aspoń v průměru. PS: E.Cupák byl skvělý herec i dabér, ale Richarda mám spojeného s P. Olivou stejně, jako Funese s Filipovským, takže minimálně do poloviny filmu, to bylo prostě divné. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pokud to máme brát jinak než komedii tak to je opravdu nic moc. Jenomže Pierre v tomhle tak trochu pro někoho: guláši gágů, předvadí opět skvělé komické číslo a navíc si dobře utahuje z televizních show. Vtipných situací u kterých se aspoň pousmějete je zde mnoho a všemu vévodí vynikajcí zapisování Pierrova složitého jména. Ale jinak vás ten sled gágů které na sebe občas ani moc dobře nenavazují muže začít postupně otravovat a proto nemohu říct jestli doporočuji nebo ne. Vtipný je film, ale hodně. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama