Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (186)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nesedlo mi to, zklamalo mě to. Moc se tady tlačilo na pilu, většinou to na mě působilo jako křeč. Některé scény se ale povedly náramně - operace v podání pana starosty, bitka ve westernovým baru, růžová hlava... Chci se teď na Pierra Richarda zaměřit, snad si zahrál i v něčem lepším. Jako kluk jsem ho míval rád, být všechny jeho filmy jako Hořčice, tak to bylo zásluhou infantility, opičkám a pitvoření. Tuším, že měl i na víc, a že to v některých filmech i prodal. Ještě mu dám šanci. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Richardovi je trochu nemilé, že hral dokolečka stále tú istú postavu. Čím menej bol jeho film bláznivý, tým viac bol herec sympatickejší. Niežeby mi Horčica svojou uletenosťou liezla na nervy, len som sa smial menej, ako som sa asi mal. Navyše som sa trochu strácal v tom, prečo je zrovna v tej situácii, v ktorej sa svojou blbosťou ocitol. To snáď nevedel ani scenárista. Páčil sa mi záver, kde ostala jedna zo základných otázok otvorená. Niekde sa mohlo ubrať, inde pridať a bolo by to podstatne lepšie. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Věčná poloha Pierra Richarda nesmírně roztržitého nešiky, jemuž se neustále smůla lepí na paty tak moc, až se s ním chce vyspat každá pěkná ženština z okolí, se mi postupně, až na vzácné výjimky zajedla. V podstatě příliš nesejde na tom, z jakých příčin se jeho profesorské kreaci dějí různé nepředloženosti - důležitá je spíše samotné pojetí jednotlivých, povětšinou dosti fyzických gagů - Richardovi tak může žárovka pálit řiť či mu gepard roztrhá oblek nebo si nevědomky obarví vlasy nebo... Pokud vás baví představa profesora přednášejícího: "Máme trojúhelník ABC," zatímco na tabuli čmárá čtverec ABCD, nacpěte si tu hořčici třeba do nosu. +++++ Samozřejmě bychom teoreticky i mohli přisoudit filmu jakousi snahu o zachycení problémů s bulvárem, všelikých lidských vlastností apod., ženské sexuality a blablabla. Kecy, Hořčice se o vše jen nezávazně a netázavě otírá, aby Pierre Richard mohl po stopadesáté spadnout. Silné **. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie? Hmm, kdyby se postavy chovaly bláznivě... jenže jejich jednání je vyloženě hloupé a budí spíše touhu nasypat jim arsenik do vína, než se smát. Že navíc těžko rozdýchávám Richardovo afektované „herectví“ je druhá věc. Scéna z hodiny matematiky svou povědomostí ovšem pobavila královsky. 70% Zajímavé komentáře: Faye, Frenegonda ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Výborně jsem se bavil, přestože jsem to viděl 35 let po premiéře, řval jsem smíchy. Pierre Richard má vskutku jedinečné pohybové nadání, ve filmu se objevily skvělé vtipy, nezapomenutelné scénky (auto mezi indiány, rvačka v baru, na koberečku u ředitele, s gepardem atd.), nechybí ani něco málo "pornografických čuňačinek", jak praví pan starosta, vynikající vedlejší postavy (režisér, tělocvikářka, starosta atd.). Zkrátka a dobře perfektní komedie, u které se chlámu až mě z toho bolí břicho! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • Jméno postavy Jane Birkin, Jackie Loganová, odkazuje na pseudonym Jake Logan. Tímto jménem je podepsaná nejdelší westernová knižní série „Slocum“, přičemž zaštiťuje více autorů. (MrHousenka)

Reklama

Reklama