Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

Georgex 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v další bláznivé komedii, tentokrát ve stylu italských komedií, ve které si opět zahraje sám sebe. Tichého, plachého a slušného muže, kterému se bohužel nevyhyne žádné neštěstí a slouží jako magnet pro přitahování smůly. Výtvarníkovi, který se bojí vyznat city své lásce a měsíce čeká na moment, kdy by jí mohl poznat, se naskytne obrovská příležitost. Jeho vyvolená si s ním domluví schůzku u něj doma, přípravy vrcholí, ovšem do idylické přípravy se vloží žárlivý soused se svojí mladou ženou a aby toho nebylo málo do této situace se připlete také manžel dotyčné ženy.. Náhle se děj zvrhává v nekontrolovatelnou zábavu, která se točí okolo nevěry, která nikdy neproběhla. Film má svižné tempo a bavil mě od začátku až do trochu očekávaného konce. Obzvláště scéna s policisty a pistolí, která je a není zapalovač. Výborný výkon Pierra Richarda, který doplňují výborně vybrané herečky a šílený soused. Celkově tuto komedii hodnotím jako výbornou komedii, kterou zejména ocení fanoušci Pierra Richarda, jelikož na jeho výkonu celý film stojí. Poděkovat musím České televizi, že stále vysílá a kupuje nové filmy tohoto oblíbeného francouzského komika. Moje hodnocení 75% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dovolte, abych vám vše vysvětlil." Tato věta se fakt neoposlouchá, protože zmatený Yann ji užívá dost často a nepřehlednou situaci tak ještě zamotává. Tak už to zkrátka chodí, když průvan občas zabouchne dveře od bytu. Mě kdyby se prohnala bytem polonahá sousedka Eva, tak bych asi zbystřil, kdyby to byl její psychopatický přítel Boris, tak by jeden z nás dvou letěl oknem a kdyby to byla policejní hlídka ve složení debilní velitel a geniální pochůzkář, tak bychom se s chutí zasmáli. Já jsem si to divadlo prostě užil se vším všudy a přitom mě hodně zaujal rozhovor rozhádaných manželů: "Co si my dva ještě můžeme říct? - Jména svých právníků." ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem si v tom všemožném zmatku ani pořádně neuvědomila, že se tahle francouzská komedie odehrává vlastně jen ve dvou sousedících bytech, protože šlo o pěknou jízdu okořeněnou živelností Pierra Richarda. Bavila jsem se tak, že moje bránice si bude muset vzít na chvilku dovolenou. Prostě povedená francouzská komedie, u které člověk zapomene na starosti okolního světa. ()

Micione 

všechny recenze uživatele

Mít za sousedy extrémně žárlivý pár by možná ještě nebylo to nejhorší. Co ale dokážou způsobit zabouchnuté dveře a obyčejné požádání souseda o výpomoc :) Potom se není co divit, když tady už i zapřísáhlý abstinent mění svoje zásady a i tu blbou „ballantinku“ shledá coby radostnou spásu. Má žena si ohromně rozumí s naším sousedem. Oni se přímo zbožňují... ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

I když Hořčice mu šlape na paty, je tento film z těch, ve kterých Richard hrál, mým nejoblíbenějším. Co dodat ke komentářům, které už zde jsou? Občas si protiřečí - jede označí scénář za slabý, druhý za kvalitní. Já se kloním k té druhé skupině. I když je fakt, že bez Richarda by to nebylo ono ani s kvalitním scénářem. P.S. Kde se dá sehnat takový zajímavý zapalovač? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama