Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

I když Hořčice mu šlape na paty, je tento film z těch, ve kterých Richard hrál, mým nejoblíbenějším. Co dodat ke komentářům, které už zde jsou? Občas si protiřečí - jede označí scénář za slabý, druhý za kvalitní. Já se kloním k té druhé skupině. I když je fakt, že bez Richarda by to nebylo ono ani s kvalitním scénářem. P.S. Kde se dá sehnat takový zajímavý zapalovač? ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Po "Blondýnech" a veselohrách s dvojicí Richard- Depardieu je toto film, který naplno ukázal skvělou komiku Pierre Richarda a způsob, jak utáhne necelou hodinku a půl dějě, odehrávajícího se prakticky ve dvou místnostech (film nezapře svoji divadelní předlohu). Skvělý je ale neje Richard, ale celá čtveřice hlavních protagonistů ! ()

Reklama

Micione 

všechny recenze uživatele

Mít za sousedy extrémně žárlivý pár by možná ještě nebylo to nejhorší. Co ale dokážou způsobit zabouchnuté dveře a obyčejné požádání souseda o výpomoc :) Potom se není co divit, když tady už i zapřísáhlý abstinent mění svoje zásady a i tu blbou „ballantinku“ shledá coby radostnou spásu. Má žena si ohromně rozumí s naším sousedem. Oni se přímo zbožňují... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Poněkud jiný film s poněkud jiným Pierrem Richardem. Není zde za roztržité hovado, za nedošuka, který všechno poplete. Je respektovaná osobnost, umělec. Ale pořád je v něm trochu toho smolařství. Navíc totiž na sebe nestrhává pozornost jen Pierre Richard sám, ale skutečně každý jednotlivý herec této takřka inscenační komedie. Alfou omegou celého filmu jsou průvanem zavírané dveře jednoho podlaží činžovního domu v Paříži a především jejich majitelé. Roztodivný pár (mladá dívka a chorobně žárlivý starší muž) a nakonec zamilovaný výtvarník Richard, který vyčkává příchodu své femme fatale. Vše se pochopitelně natolik zkomplikuje, že životy zainteresovaných postav nebudou už nikdy tak jako dřív. Skvělá francouzská komedie, která dovede pobavit i po miliontém zhlédnutí. Kouzlo spočívá v detailu. Pokaždé se dovedu smát nějaké nově objevené maličkosti. Pro mne nejlepší film s Pierrem Richardem a klidně bych se nebál říct, že i moje nejoblíbenější francouzská komedie vůbec. ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard a jeho bláznivé komedie mne provázely dobou mého dospívání. Tahle mne ale minula a viděl jsem ji zásluhou ČT až dnes. A jsem ČT vděčný, že vysílá i tuto klasiku. Pobavil jsem se jak už dávno ne. Skvělý film, poplete Pierre a krásná Emmanuelle mi zpříjemnili večer po nádherném dovolenkovém dni. A já nemohu jinak než dát 5* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)

Reklama

Reklama