Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý válečný dopisovatel Bastien Grimaldy je jednoho večera přepaden a následně začne být pronásledován neznámými zločinci. Když jednoho večera opět zazvoní telefon, dostane Bastien nabídku, aby si zpět koupil svůj bývalý život. Protože policie jedná váhavě, rozhodne se Bastien zjistit, kdo za vydíráním stojí. (borsalino)

Videa (1)

Z natáčení  - Lino Ventura

Recenze (42)

tahit 

všechny recenze uživatele

Byť je tomu už více jak čtvrtstoletí, co byl film natočen, tak přes všechny ty dlouhé roky, je stále se na co dívat. Skvěle vymyšlená zápletka. A není se co divit, pověstný filmový tvrďák Lino si filmy, ve kterých bude hrát, vybírat uměl. A když se podíváte na jeho hereckou kariéru, tak v žádném vyloženě špatném filmu nehrál. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přidám se ke skeptikům. Hudba je skvělá. Začátek je nadějný, ale pak se postavy množí, nikam to nevede a vy ztrácíte zájem. Závěrečná honička v autě je nějaká nedomyšlená - SPOILER Ventura pronásleduje padoucha v autě, jede za ním, a aby přilákal pozornost u krajnice stojících bengáčů, nabourá do nich za jízdy. Polizei vyrazí za ním a vysílačkou si zařídí zátaras vepředu. Jenomže kolem zátarasu projede jen padouch a pak už policejní vůz (který byl v tu chvíli až třetí, tak kam se podělo auto s Venturou?). Vzápětí policajti zahájí na padouchovo auto palbu. Nevědí o koho jde, a tak se provinil jenom tím, že "prorazil" zátaras. Zmatené, užvaněné, a zapomeňte na to, že byste si film pouštěli s prvním dabingem od Lucernafilmu. Nadabovalo jej všehovšudy sedm herců, takže po pár minutách slyšíte Trávníčka, Mahdala, Obermaierovou a Svobodovou ze všech stran a to u filmu, v němž se dost telefonuje a hlas může napovědět postavu, dost vadí. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nezdieľam štvorkové nadšenie mojich obľúbených užívateľov. Siedmy terč považujem za štandardne dobrý, tzn. nadpriemerný, film s dobrou zápletkou, výborným hercom v hlavnej úlohe, ktorý si film takrečeno sprivatizoval. Okrem neho sa pohybovali iba nevýrazné ploché figúrky, z ktorých ma zaujala Béatrice Agenin, chýbajúca v popiske.. Nepozdávalo sa mi nadužívanie hudobného motívu, ani množstvo prázdnych záberov (keď niekto niekam ide, niekam sa vezie a pod.), ktoré však v dobe nakrútenia filmu neboli ničím neobvyklým. Som rád, že sa mi podarilo vidieť ďalší film z bohatej filmografie Lina Venturu. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Přesvědčivý a temný thriller, ve kterém zločinci začnou pronásledovat své oběti a když už se začnou nervově hroutit, nabídnou jim vyděrači, aby si zpět zakoupili svůj starý a spokojený život. Výborný výkon Lino Ventury, kterému tyto role vysloveně padly jako ulité. K tomu hudba s dílny Vladimira Cosmy. Prostě paráda. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru (tedy kriminálního thrilleru) a filmové epochy 80. let představuje Sedmý terč nepopiratelně nadprůměr, nicméně nadšení není namístě. Jakkoliv scénář v rámci toho, oč se snaží, vcelku funguje a jednotlivé scény vyvolávají zhruba ty emoce, které scénárista zamýšlel, přesto je na řadě míst cítit, jak to drhne. A nejvíc, bohužel, v samém závěru, kdy se příběh přesune do Berlína a napětí má při automobilové honičce městskými ulicemi a v těsném sousedství berlínské zdi gradovat. Lino Ventura byl zkušený matador francouzské kinematografie a na slovo vzatý profesionál. Jeho oblíbená stylizace do pozice tvrďáka, který ke zjednání pořádku a svých práv vlastně ani policii nepotřebuje, tady už naráží na limity dané věkem - vždyť v době natáčení bylo Venturovi bezmála 65 let. Ve scéně, kde složí člena gangu zhruba polovičního věku, se už člověk neubrání vzpomínce na Clinta Eastwooda, jak v Gran Torinu coby vetchý stařeček dal nakládačku o dvě generace mladšímu gangsterovi. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Lina Volongi ztvárnila matku Lina Ventury, přestože byla starší o pouhých 5 let. (Snorlax)

Reklama

Reklama