Reklama

Reklama

Never Ever Open It

Krátkometrážní / Horor / Thriller / Komedie
Irsko, 2011, 9 min

Režie:

Damian McCarthy

Obsahy(1)

Znudený nočný strážnik v opustenej budove skúma pôvod podivných zvukov. (Palisander)

Recenze (36)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Damian McCarthy přinesl do hororového žánru osobitý styl v podobě černobílého minimalismu v kombinaci s nějakým pekelným tvorem, který se může objevit kdykoliv, nečekán a nezván:) Jak minimální množství zdánlivě obyčejných, všedních prvků dokáže navodit potřebnou děsivou atmosféru a způsobit neklid toho, kdo se dívá. Celovečerní horory mají svého současného vládce, Jamese Wana. Ty krátké pro mě mají Damiana McCarthyho. Jenže u Wana alespoň tak nějak víte, co čekat, co se zhruba bude dít. U Damiana nikdy nemůžete vědět, co vyskočí, odkud a kdy. Jestli se tenhle chlap někdy vrhne na celovečerní filmy, God Help Us All:) V jeden den jsem hned po sobě zhlédla Hungry Hickory a Never Ever Open It. No, měla jsem opravdu dost:) Totálně mě to odrovnalo a vyčerpalo mé síly. Říkala jsem si, že si kdyžtak stihnu dát něco před oči, když budu mít tucha, že se "to" blíží. Tak jako v případě He Dies At The End. Tady jsem to však nestihla a závěrečná šokující lekačka mě naprosto smetla a zanechala roztřesenou, jak Alíka:) ()

Gauner.9 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle asi v 11 večer těsně před spaním není asi úplně nejlepší nápad... Nekecám, dvě hodiny jsem neusnul. Určitě nejlepší krátkej horor, co existuje. Pokaždý, když se na to náhodou kouknu znova, i když vím, co se bude dít, leknu se vždycky a mám hroznou husí kůži kdykoliv se o tom s někým jenom bavím. Přestože nesnáším horory, tohle fakt stojí za to. ()

Reklama

Sancty 

všechny recenze uživatele

Po predchádzajúcich filmoch sa dušujete, že ste pripravený na všetko. A nakoniec vás ten zasratý Ír aj tak dostane tam, kde vás potrebuje mať. Budovanie atmosféry je podobné ako u predchodcov a divák tuší, čo má v závere očakávať. Lenže aj režisér si je vedomý toho, že opakované už nie je funkčné a tak odvádza jeho pozornosť (odpočítavanie), aby mu v závere opäť uštedril knokaut. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Damian McCarthy prešiel pozitívnym vývojom. Rovnako ako pri jeho predchádzajúcom filmíku He Dies at the End, aj tu brilantne narába s budovaním desivej atmosféry a odpútava pozornosť diváka od nevyhnutnej (predvídateľnej) pointy. Ale robí to tak šikovne, že tá pointa napokon predsa len vydesí. (7/10) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ušlo to. Nie je to tak nervydrásajúce a napínavé ako predchádzajúce režisérovo dielo Nakonec zemře, ale atmosféra tu bola a tá lakačka na konci je znova lahôdková(nechápem, ako to robí ale vždy ma dostane). Uvidíme, či sa Mccarthy odváži v podobnom čiernobielom štýle natočiť aj niečo dlhšie alebo nebodaj celovečerák. Určite by som nebol proti. 80% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama