Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Úsměvný snímek 1)  má jednu vlastnost, kterou mu mnohé jiné mohou jen závidět. Je totiž stále lepší a lepší. Ze začátku jsem uvažoval, že televizi vypnu a na konci mi bylo skoro líto, že je po všem. Místní týpky jsem si mezitím docela oblíbil._____ 2)  Když přihodíme pěkného 32letého Taylora Kitsche (lékař Paul, vesničané ho chtějí zaháčkovat), kterému to slušelo, tak není co dodat. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Feelgooďárna, která nejspíš na papíře nepůsobí nijak převratně a mnohé moralisty nakrkne, ale ve výsledku krásně voní mořem a člověčinou. Velký podíl na tom, že tvůrcům ty "neškodné" lži odpustíte, mají skvěle obsazené postavy a úchvatné prostředí. Ano, ten koncept je trochu naivní, ale tak nějak mile. Podvod se tady šil na doktora, ne na diváka a to já oceňuji asi nejvíc. Žádná řehtaná se sice nekoná, ale hezky to hřeje. A co se stopáže týká....já bych tam s nimi klidně pobyl i déle. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdo by tipoval, že v Kanadě může vzniknout takováto nadprůměrná komedie? Hlavním lákadlem pro mě bylo prostředí rybářské vesnice a celkově chladná přímořská lokace. Co všechno jsou vesničané schopni udělat pro to, aby jim byla navrácena dávno ztracená čest a úcta. Třeba každý den ztrácet desetidolarovou bankovku. Anebo se naučit kriket - považte v Kanadě! ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Příběh o vesnici, která je tak vesnická a nudná, že i sex si jí vyškrtl z mapy a mobilní signál jí bere za sprostý slovo. Jednoduše řečeno: vymírá. A zachránit jí může velká firma, která tu vybuduje fabriku, ale pod podmínkou, že si seženou a zde udrží doktora. A shodou okolností jeden takový doktor je. Miluje město, miluje kriket, je pokrokový a cokoli jen ne vesnický balík. Co s tím udělat? Zahrajeme si na představu utopické vesnice. Výborně a chytře vystavěná komedie, která si utahuje jak z maloměšťáctví, tak z mezigeneračních rozdílů. Je plná vtipných a chytrých nápadů (rozpadlý barák veřejnosti podávejte jako národní kulturní památku a nemusíte malovat ani kulisy), vtipné přetvářky a kupodivu velice dobře fungujících mezilidských vztahů. Jeden ze snímků, který opravdu pohladil po duši a zahnal chmury. A za to jsem moc rád. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa strasne tesil. Zabavny trailer, roztomily namet a skvely kasting. Ale vysledok vôbec nefunguje. Keby to malo roztomile naivnu atmosferu, tak to mohla byt bomba. Ale pocas celeho filmu som mal pocit ako keby potom, co tvorcovia vymysleli zabavny namet, tak uz sa prilis nepretrhli pri pisani samotneho scenara. mal som pocit ako keby sa zastavil cas a nic poriadne sa tam niedialo. Ziadne poriadne epizodky. Nic. Este aj romanticka linia je uplne mimo. On ju parkrat pozve na rande, ona ho zakazdym chladne odpalkuje a na konci sa daju dokopy. WTF? Najväcsou slabinou je hlavny hrdina. Totalne dement. Tak sprostu postavu som este nevidel. Chapem, ze mal byt naivny, ale tentorkat to uz prehnali a bolo az neprijemne sledovat, co vsetko nechape. Jedinym sveltym bodom tu je Brendan Gleeson, ktory si odohra svoj slusny priemer a len vdaka jeho umu je aspon jeho postava sympaticka. Ale to je prilis malo a vysledok je sterilna nuda s ktorou nema cenu stracat cas. 4/10. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrci chtěli v hlavní roli Robina Williamse, ale nedohodli se pro hercův nedostatek času. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadských lokalitách Newfoundland a Labrador a na poloostrově Bonavista. (Terva)

Reklama

Reklama