Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (118)

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení to mělo být super, ale bylo to meh. Stačilo pár dílů a končím. Prostředí je moc hezké, ale všechno ostatní je cílené spíš pro děti. Netuším, jak to někdo z dospělých může sledovat, vždyť se to nedalo.  Zápletky, chování postav, prostě mám dost a můj čas je momentálně drahý. Být tak o deset až patnáct let mladší, tak bych to asi dal s klidem, ale takto fakt ne. 2-* ()

Miyamoto 

všechny recenze uživatele

Ač se už neřadím mezi náctileté, animáky nesleduju (mimo anime :D) a založením jsem od přírody drsňák (:D :D), jakmile jsem zaslechl o Gravity Falls, měl jsem takový ten pocit, že tohle bude "ono". A fakt, že jo. Už samotný úvod s únikem v golfovém vozíku je perfektní a Dipperův vypravěčský úvod skvěle navozuje tajemnou atmosféru (fakt jo, i když je to animák :D). No a dál už u máme hlavní sourozeneckou dvojici - podnikavého Dippera a střelenou a věčně veselou Mabel, kteří, po Dipperově nálezu tajemného deníku s číslem 3, začnou přicházet na to, že v Gravity Falls není všechno tak, jak se navenek zdá... ()

Reklama

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

Gravity Falls možná působí prvním dojmem pro děti, ovšem není tomu úplně tak. Příběh je vynikající a celková zápletka je zajímavá, záhadná a nepředvídatelná. Hlavní záporák, což nebudu zmiňovat kdo, abych se vyhl spoilerům je vynikající a jeho soupeři, což jsou Dipper s Mabel musí čelit nebezpečí v záhadném lese, ačkoliv to jsou stále jen malé děti. Bohužel seriál pro děti přeci jen je a najde se zde pár věcí, které trošičku seriál kazí, jako například jedna naprosto zbytečná epizoda pro natažení děje a nebo to, že si Mabel shání kluka každých pár dílů. Kromě těchto pár chybek máme ale skvělý animovaný seriál, který patří mezi mé nejoblíbenější. 1. série - 8/10 2. série - 8/10 Celkový verdikt: 8,5/10 ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Najlepší animovaný seriál od Disneyho? Ja myslím že áno! Spektakulárna animácia a fakt nádherné pozadia podčiarkujú skvelý mysteriózny príbeh. Veľmi sympatická pätica hlavných postáv, ktorej sa nedá nefandiť v ich rozličných humorný ale aj serióznych dobrodružstvách. Hlavný záporák je fakt perfektný a fakt ide z neho hrôza. Páčilo sa mi fakt asi všetko možno na nejaké úplne malinké nepodstatné detaily, čo ani nestoja za reč, keďže ako celok je tento seriál geniálny, a po dopozeraní sa mi stalo to čo sa mi nestáva skoro nikdy... Mal som si to celé chuť hneď pozrieť od začiatku. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Mestečko Záhad, inými slovami, azda najlepší seriál môjho detstva. Ešte teraz si spomínam ako som pred toľkými rokmi tento animák miloval a tešil som sa na každú novú epizódu. Neskutočne ma bavilo objavovať nové záhady a tajomstvá, zoznamovať sa so sympatickými postavami a tajomnými knihami, smiať sa na (väčšinou) parádnych vtipoch, ale samozrejme v napätí čakať na veľkolepé finále, ktoré som videl už najmenej päťkrát. A ja teraz žasnem, že si Mestečko Záhad pre mňa zachovalo svoje čaro aj po takej dlhej dobe a stále ma baví ho pozerať. Síce už to pre mňa nie je také strašidelné ako to bývalo pre moje sedemročné ja, ale stále je tu na čo pozerať. Nemôžem uveriť, že tento seriál je z Disney Channelu, pretože sa ostatnej tvorbe tohto kanálu takmer vôbec nepodobá (česť výnimkám). Za celý ten čas, čo tento seriál bežal mu podľa mňa chýbala iba jedna vec... Tretia séria... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Okrem obráteného názvu seriálu si môžeme v znelke na konci všimnúť aj tajomný obrazec. Ide o trojuholník s okom uprostred - odkaz na spoločnosť Iluminátov - doplnený o ruky, nohy a Lincolnov klobúk. (unclejack)
  • Když se auto řízené Wendy a Dipperem dostane do jedné ze tří bublin vytvořené Billem, promění se v realistické verze sebe samých. Ztvárnili je Linda CardelliniJason Ritter – jejich dabéři. (lil7minmin)

Reklama

Reklama