Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lino Ventura v roli francouzského vědce, který je v politicky složité době donucen "tiše" pracovat pro Rusy. V Británii, kde částečně vykonává svou původní profesi, je zatčen policií a obviněn ze špionáže pro KGB. Ví, že vyjít ze tmy do světla pravdy pro něj bude likvidační, stejně tak, jako být propuštěn bez procesu a očištěn od všech závažných obvinění. Jeho dny jsou sečteny, odkud a kdy přijde smrt...? (LiVentura)

(více)

Recenze (82)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

............. - V těch mlčenlivých tečkách je skryt můj doposud nejlepší komentář , k jeho sepsání mne inspiroval kvalitní filmový zážitek, který jsem si odnesl z tohoto bravurního, leč trochu sterilního thrilleru. Znalcům staré francouzské školy doporučuji zejména druhou tečku zprava, dovolil jsem si tam v druhém odstavci takový malý srovnávací rozbor právě na téma francouzských kriminálních filmů tehdy a dnes, pokud by někdo nesouhlasil s mými závěry, tak prosím do pošty, děkuji, rád se nechám vyvést z možného omylu. Věřím, že si v mém komentáři přijdou na své i všichni ostatní, zrcadlí se v něm totiž několik let příprav, odříkání a tvrdé práce, v té souvislosti nemohu nezmínit hned první tečku, která se svou délkou i obsahem jeví na první pohled velmi jednoduchá, že ? Nicméně věřte mi, že první krok k velkému dílu tak monumentálního rozsahu je vždy tím nejtěžším, zasekl jsem se na ní přesně 785 dní, 6 hodin a 5 min a v tom památném okamžiku jsem s třesoucími se prsty poprvé zmáčkl klávesu . A pak už jsem byl k nezastavení. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo - Le Silencieux je pre mna najlepsi film rezisera Claude Pinoteau-a /videl som este Vecirek 1 a 2/. Pan Vino Lentura v roli francuzskeho vedca, ktory je donuteny dobrovolne -nedobrovolne spolupracovat s obavanou KGB /Komitet Gosudarstvennoj Bezopasnosti - to pre tych, co nevedia presnu skratku KGB/. Nadherne su herecke vykony, kde pana Vina Lenturu povazujem za extra herecky talent. Plus neskutocne fascinujuca depresivna atmosfera - ak sa clovek ocisti, KGB ho zlikviduje, ale ak sa neocisti, caka cloveka sudny proces a takmer ista smrt. Depresivny zaver filmu je pre mna nezabudnutelny. 95 % ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, o kterých víte, že nemají jak dopadnout dobře, ale stejně si díky jejich kvalitě můžete vše náležitě vychutnat. Plakát vypadá trochu jako novější poster k českému Lojzíkovi Nebelů. Skvělý dabing se zrodil světe div se v letošním roce pro Novu. Začátek je dost neohrabaný, ale jakmile se Lino dostane z izolace, začíná spíš noirka francouzského střihu (sám o sobě nonsense, já vím). Potěšil mě i Fiat 124, podle kterého se dělali žigulíci. Když Lino couval, vzpomněl jsem si na sebe, protože někde po tmě mimo civilizaci zacouvat bez zpátečkovýho světla moc dobře nešlo. Stará, stará škola. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura v jedný z mnoha rolí drsnýho, mlčenlivýho samotáře bojujícího proti přesile. Tyhle role mu prostě seděly jak šitý na míru. Když se k tomu přidá perfektní, místy až paranoidní atmosféra, tak tu máme zase jeden poctivej krimi-thriller ze starý školy. Ale 5 hvězd nedám, protože ve filmu byly i nějaký hluchý místa. 85% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má takovou atmosféru, že kdybyste z ní ukrojili plátek tenký jeden milimetr a vysoký i hluboký po metru, tak by ten plátek stál. Lino Ventura podává naprosto excelentní výkon v roli vědce bojujícího o přežití. Základní linie filmu by mohla svádět k tomu, že se jedná o špionážní snímek, ale rozhodně tomu tak není. Klasická hra kočky s myší je dotažena do absurdní i dokonalé krásy tím, že koček je více a ne všechny jsou známy. Tenhle film je precizní thriller, který už jsem viděla několikrát a pokaždé mi měl co nabídnout. Nevhodné pro kardiaky, malé děti, těhotné a kojící ženy. Kecám, vhodné pro všechny, kdo si film chtějí a hlavně umí vychutnat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Aj keď sa jedná o špionážny film, hlavná postava nie je špiónom, čo bolo na svoju dobu nezvyčajné. (Sao Saoi)
  • Letadlo na samém počátku filmu je Iljušin Il-62. Jedná se o sovětský úzkotrupý dopravní proudový letoun s dlouhým doletem z první poloviny 60. let 20. století. Tento konkrétní s imatrikulací CCCP-86682 byl již sešrotován. (sator)

Reklama

Reklama