Reklama

Reklama

Jádro Facebooku

(TV film)
  • Česko Facebook Marka Zuckerberga (více)
Velká Británie, 2011, 48 min

Hrají:

Mark Zuckerberg

Obsahy(1)

Internetová sociální síť Facebook přilákala ohromné množství lidí. Počet registrovaných uživatelů se blíží miliardě. To činí z Facebooku nejnavštěvovanější stránky na internetu. Facebook hostí obsah, který na něj vloží sami uživatelé, a celý koncept stojí na jejich ochotě zveřejňovat další příspěvky. Mark Zuckerberg jde sám příkladem a na vlastní stránce uvádí informace ze svého soukromého života. Jak daleko však může Facebook při využití osobních informací zajít? Zuckerberg tvrdí, že každému ponechává kontrolu nad soukromím, ale zároveň prosazuje myšlenku otevřenějšího světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento dokument mě dnes vtáhl do sebe. Bylo zajímavé sledovat příběh studenta informatiky a psychologie jak se vypracoval v multimiliardáře :-) Je prostě dobrý a úspěch mu rozhodně přeju. ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Dokument popisujúci vznik sociálnej siete facebook od počiatočnej myšlienky až po vstup na akciový trh. M. Zuckerberg hovorí sám o svojich nápadoch a snaží sa vykresliť profil dnešnej spoločnosti facebook. Taktiež sa tu stretneme s expertami na reklamu, psychológiu a iné vedné odbory týkajúce sa sociálnych sietí. ()

Reklama

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Všestranný dokument o nejúspěšnejší sociální síti přináší zajímavá fakta, rozhovory s pracovníky, s tvůrcem a dalšími lidmi, kteří se tímto "fenoménem" zabývají. Je dobré, že film jde od pozitivů k negativům. Bohužel většinou pouze okrajově. I tak to stojí za Vaši pozornost. Najdete na ulož.to pod českým názvem jako TVRip z ČT2... ()

Bukk 

všechny recenze uživatele

Kromě proslaveného filmu mě dění okolo sociální sítě vůbec nezajímalo. To se možná tímto dokumentem změní. Přináší rozhovory i se samotným Markem. Jako nejzajímavější mi přišly teorie ohledně zpoplatňování a reklamy, srovnání praktik Googlu a ostatních megakorporací. O přechodu víceprezidentky k Facebooku jsem neměla ani ponětí. Opravdu jsem byla svědkem tolika novým věcem, že mi ve velmi dobrém hodnocení nic nebrání. Já se ráda přiučím. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Dokument popisující rozmach sociální sítě,osobní skromnost Marka Zuckerberga a zároveň megalomanské plány jak nenápadně proniknout do co největšího počtu domácností ať za účelem šmírování nebo reklamy.Nikdy jsem nepropadl Facebooku tolik jako někteří mí přátelé pro které je tato sociální síť jako modla bez které si nedovedou život představit,ale podle mě je třeba držet si od Facebooku zdravý odstup,protože je to dobrý informační sluha,ale zlý pán.Mark Zuckerberg pár let po rozmachu své sociální sítě dostal mnoho nabídek aby své "internetové dítě" prodal ale vždycky odmítl jako mnoho úspěšných podnikatelů ani on nemá žádný strop,žádné finanční hranice.Prý sbližování?Nic v posledních letech nedokázalo tolik rozdělit lidstvo jako právě Facebook.Tato sociální síť udělala z lidí otroky jejich vlastního JÁ,okrádá je dnes a denně o hodiny času,který by mohli soustředit jinam.Mluvíte na někoho z rodiny a on vám kýve hlavou přitom vás vůbec nevnímá,protože surfuje po síti a ta ztráta vnímání okolí a podnětů je fatální.Facebook je zároveň soudce který vás blokací umlčí za politický názor jenž nezapadá do sluníčkářského vidění světa nastavený samotným Zuckerbergem.Svoboda slova je stále neexistující pojem a je jedno jestli je rok 1959 nebo 2019.Mark Zuckerberg je držitelem největší psychologické zbraně která by dokázala za pár vteřin způsobit největší paniku v dějinách lidstva.Schovejte jaderné zbraně,schovejte ponorky,loďstvo,pěchotu,nepotřebujete je,stačí že je tu FACEBOOK. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama