Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thanatomorphose je francúzske slovo, ktoré znamená viditeľné znaky rozkladu organizmu spôsobené smrťou. Rovnomenný film sleduje peknú mladú dievčinu, ktorá sa jedného dňa zobudí a následne zisťuje, že jej telo hnije zaživa. (sochoking)

Recenze (132)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Úchylné, bizarní a morbidní kousky – to jsou filmy přesně podle mého gusta. Tento kanadský počin samozřejmě nesměl chybět v mé sbírce, zvláště když jsem o něm slyšel nejrůznější zvěsti. Skutečně to není nic pro slabé nátury, mnohým se může zvedat z obsahu žaludek, no prostě laskomina jen pro otrlé. Má to však jedno ale a tím je místy až zbytečné natahování celkové délky, zvláště když to celé nemá vlastně řádně ucelený příběh, ale jde spíše „jen“ o postupné hnití a rozkládání ženského těla. Ono se celkově v tomto filmu ani moc nemluví, za to nahoty, humusu, zvracení a fekálií tu je opravdu požehnaně. Má-li někdo nekrofilní choutky, tak ten tu je na správné adrese. Škoda jen, že hlavní hrdinka nebyla nějak extra atraktivní, ale tak to je otázka vkusu. Její postupná proměna dosáhne zhruba v polovině extrémní parametry, takže ono už to potom bylo stejně úplně jedno. Rozkládající se ženská, pokrytá krví, zvratky, výkaly – no obrázek si udělejte sami. Tvůrčí zvrácená představivost byla pozoruhodná, jen byla velká škoda, že se ke konci nechal strhnout a ty vraždy už tu byly jaksi navíc a ne moc dobře provedené. Na Kanaďany je to však opravdu pozoruhodný počin, který však ocení jen specifická skupina diváků. Pro ostatní to bude jen těžko stravitelný humus. Nicméně já nakonec odcházím docela spokojený. Nebylo to úplné terno, ale ani totální blbost. Prostě bizarre jak má být. 50% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Oproti podobne ladenému Contrcted je to pomalšie, ponurejšie a o kus nechutnejšie. Atmosféra okolo hnijúceho tela ženy je zobrazovaná v pomalšom tempe bez zbytočných slov, ale i bez svižnejšieho príbehu ( oproti filmu Contracted, kde je príbeh prepracovanejší a rozvitejší). Avšak Thanatomorphose zašiel ešte ďalej a jeho zobrazenia sú ešte výrazne " hnijúcejšie". Plusom snímku je aj zobrazenie faktu, že fyzický úpadok ide ruka v ruke s psychickým a morálnym. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá žena jedného rána zistí, že hnije za živa. Miesto toho aby navštívila lekára, trpí medzi "štyrmi" stenami obrovskými bolesťami a - sexuálne neukojeným apetítom. Originálny, no zato logiku postrádajúci (takmer nemý) snímok určený pre hŕstku fanúšikov hororo drámy, pre ktorých je úchylnosť, zvrátenosť, bezproblémovým konzumovaním párku v rožku. Podaktorí píšu, že amatérsky. No, len kvôli tomu, že kamera možno nie je najdokonalejšia, určite nejde o amatérsky film. Toto označeniu by sa hodilo prirovnať kopec iným snímkom! Tí, ktorí len z ťažka vzhliadli filmy, ako "Ľudská stonožka, či "Martyrs", "Thanatomorphose" by sa mali vyhnúť (stíhačkou!) obrovským oblúkom. Opakujem, toto nie je pre každé oko diváka. Jedným slovom, výstižne povedané, (akoby môj brat povedal) - "humáč". Fakt som musel pár krát odvrátiť zrak. Záver fascinujúci. "Thanatomorphose" je síce dejovo slabšia, ale zato o dosť drsnejšia "kópia" Contracted - 70%. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Bizarné, nechutné, nevkusné a hádam aj nemorálne :D. Už aj tak nie veľmi pekná mladá slečna, žijúca sama vo svojom malom bytíku (no sem tam ju príde navštíviť ten či onen) začne doslova a dopísmena hniť za živa. Začne to malými modrinami kde tu po tele, neskôr sa pridá nejaký ten odpadnutý necht, pokračuje to prstami na rukách a ďalej už snáď pokračovať nemusím. Rozhodne treba tento nenápadný kanadský kúsok vidieť. Fanúšikom žánru určite odporúčam, aj keď priradiť Thanatomorphose k nejakému žánru si netrúfam. Asi som nechápavý ale hlbšia myšlienka príbehu mi uniká, neviem čo nám tým chcel režisér povedať. Jediné čo viem je, že sa budem tešíť na jeho ďalšie snímky a že mám neutíchajúcu chuť postaviť sa minimálne na desať minút pod sprchu. Toto je skutočne humus prvej triedy, bez preháňania. Účel to splnilo, ale rozhodne to už nikdy nechcem vidieť. 70 %! ()

verbal

všechny recenze uživatele

Po Lidských stonožkách další hnisavý kandidát na Zlatý mokvavý vřed festivalu Patologického perverta, který zdejším narušeným filům, fágům a lálum evidentně opět pomohl od erektilní dysfunkce. Vždyť co může být vkusnějšího, estetičtějšího a více inspirujícího než devadesát minut v reálném čase sledovat pomalu postupující nekrózu a dekompozici nějaké odpudivé krávy se všemi těmi rozkošnými, vzrušujícími maličkostmi jako například odlupování shnilé kůže, vytrhávání zubů z tlejících dásní a nehtů z rozbředlých lůžek a dalších velmi detailně podaných dobrůtek. No, nechtěl bych vidět vaši lednici. Hodnotit opět nebudu, jsem však neochvějně přesvědčen, že cokoliv nad tři je na hospitalizaci, nejlépe do jedné polstrované cely s panem Falardó, kde byste si mohli vzájemně ukazovat ohnívající přirození a házet po sobě červivýma hovnama. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama