Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (281)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

November Man je docela dobrý film s výbornými momenty,ale samozřejmě také i s těmi slabšími.Film určitě neměl zas tak velký rozpočet,ale v celkovém součtu je na tom podobně jako velice opěvovaný film roku 2014 John Wick,a to nijak oslnile.Hlavní roli zahrál exbond Pierce Brosnan a pořád mi je sympatický,i když od Bondů s ním uplynulo 15 let.Roli si zde střihla také Olga Kurylenko,která se objevila také v Bondovi,i když s Danielem Craigem.Líbily se mi zde akční scény,příběh slabší,konec překvapivý,ale spravedlivý.Za mě dávám 65% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Taková soft Bondovka s old Bondem, ale pouze scénářem, jelikož se jedná o pořádně krvavé eRko. Roger Donaldson je velice zručný ´´rutinér´´ a dostal nápad oživit akční kariéru Brosnana a po vzoru Liama Neesona vypustit mezi nezkušené agenty na vybití jednu starou a nezničitelnou školu a všem ukázat, že na to nejlepší představitel Bonda pořád má, ale povedlo se mu to tak na půl.Akce co se týče přestřelek je skvělá, ale kontaktní fajty nečekejte, snad až na jeden mizerně sestříhaný a zoufale krátký.Scénář je postavený na hrozně hloupé a laciné zápletce a všechna ta špionážní kolečka nedávájí moc pořádný smysl.Motivace postav je velice, ale velice chatrná a tak se ve filmu dočkáte několika nesmyslných odboček a zcela hluchých míst, které jim dovoluje naivita scénáře, kdy akce nevyvolává reakci a opačně.Bylo sice osvěžující konečně vidět Brosnana v něčem jiném, než v nějaké upachtěné komedii či drámu a vidět ho zase kosit hordy nepřátel, bohužel scénář i příběh jsou velice slabé a místy opravdu nelogické.Oddychové akční béčko pro všechny, kteří těžce nesly přes srdce, že se novým Bondem stal blonďatý, vysvalený Gay z reklamy na boxerky od Calvina Claina.Pierce by na to pořád kurefsky měl, ale potřeboval by lepší scénář a konec konců i režii.60%. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. Po akční stránce November Man toho příliš nenabídne, fight na blízku pouze jeden a to ještě sestříhaný, spíše zaujmou Erkové přestřelky a napínavé autonaháněčky, na které se hezky kouká. Pierce Brosnan i Olga Kurylenko úžasní, zbytek cástingu moc nezaujme. Jednou větou je to tedy celkem slušně krvavá špionážní akční jízda, která nezklame, ale ani nenadchne. Nuda však naštěstí nehrozí. 65% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá akce se špionážním nádechem se starym dobrym nepřítelem čili Ivanem. Ošklivá Rusanda a agenti CIA si nedělají problémy s bouchačkama na veřejnosti, ulicemi Bělehradu znějí výbuchy a auta se tu prohánějí rychleji než na kdejaké rallye. A do toho pochopitelně spousta mrtvol, bez těch by to nešlo. Ex-007 sice už nemá ten šmrnc agenta Jejího Veličenstva, ale tady dokázal, že do starého železa ještě nepatří. Olga Kurylenko tady vypadala dobře a neurazil ani učedník s neokoukanou tváří Luka Braceyho. Kousků, které se vrací ke kořenům, přibývá a je to tak dobře. 80% ()

erased 

všechny recenze uživatele

Více než slušný návrat Bonda do špionážní akce a zároveň povedená jednohubka zaplňující dlouhé čekání na další Bournovku. Olga naštěstí nemá moc co hrát, takže nijak zvlášť nepřekáží tomu, co jde filmu na jedinčku - skvělému představení a střetu agentů dvou generací. Docela překvapivě se podařilo udělat sympaťáka i z toho mladšího, takže přestože je od začátku jasné, na čí straně skončí, jeho přítomnost nenudí, naopak možná i překonává i tu Brosnanovu. Samotný příběh pak sice možná není kdovíjak strhující, ostatně jako film samotný, ale celou dobu svižně odsýpá a na ty necelé dvě hodiny hravě zabaví. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie prebiehalo v Srbsku a Čiernej Hore od 20. mája 2013. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama