Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wallace Avery je znechucen životem. Klasická krize středního věku - rozvedený, odloučený od mladičkého syna a nespokojený v lásce, se rozhodne udělat za svou minulostí tlustou čáru. Jako Arthur Newman se vydává na cestu do Terre Haute v Indianě, kde se chce stát profesionálním hráčem golfu v malém venkovském klubu. Z plánované cesty ho však vykolejí Michaela "Mike" Fitzgeralová. Ta brzy odhalí Arthurovo tajemství, stejně jako Arthur odhalí to její – Mike je kleptomanka na útěku před sebou samou. Láska kvete za každé situace a na cestě do Indiany pár nečekaně zjistí, že cizí životy mohou posloužit pro lepší pochopení těch vlastních. Rozvinou se bolestivá tajemství, vše začíná dávat smysl. Ale je opravdu možné začít znovu úplně od nuly? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (72)

emma53 

všechny recenze uživatele

"Jsi osoba, která se nedokáže ubránit před svými nejhoršími pocity Máš pocity, od kterých většina z nás utíká. Pocity, které většina z nás dusí". Touha utéct, zmizet, spálit za sebou všechny mosty, hledat jinou identitu jakýmkoliv možným způsobem, ale na konci toho všeho zjistíš, že sám sobě stejně nikdy neutečeš. Melancholicky smutné a skoro depresivně působící dvojice, kde jsem Colinovi a Emily měla zprvu za zlé, že tam ta chemie mezi nimi vůbec žádná nefunguje, ale o tom to právě bylo. S Arthurem Newmanem a Mike mně bylo tak trochu úzko a smutno na duši a kde vzali tu komedii, to opravdu nevím. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle námět šlo natočit s nadsázkou a odlehčeně jako vtipný road movie s happy endem, nebo naopak jako vážný drama o nešťastnejch existencích, který na konci tý cesty skončí tragicky. Jenže tady tvůrci natočili něco mezi a podle mě tak úplně promrhali potenciál celýho filmu. Prostě to nějak nefungovalo. Ale já mám celkem rád filmy, který se odehrávaj někde na cestě, mám rád kýčovitý záběry na nekonečnou silnici a na západy slunce, takže jsem si v tom taky to svoje našel. Film sám o sobě by byl tak za 2 hvězdy, třetí přidávám za ty záběry ze silnice. Některý se opravdu povedly. ()

Reklama

Jermann 

všechny recenze uživatele

Sám se divím tomu, jaké snímky se mnou poslední dobou nejvíce hýbou .. ale bránit se nebudu. Arthur Newman je kousek pro zadumané přemýšlivce. Nejde moc o to, kam směřuje film , ale kam zamíří divákovy myšlenky při konfrontaci s klasickými tužbami po jiném životě a několika univerzálními skutečnostmi o nevratné a nesmazatelné minulosti .. blá blá blá. A svým způsobem to JE tak trochu komedie :) ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl z traileru nadšený, tak jsem nakonec vystřízlivěl společně s všeobecným hodnocením. Bohužel. Ani moje milovaná Emily a sympaťák Colin tento film nepozvedli výš než na průměr. Nemá to tu patřičnou jiskru vzhledem k námětu, tempo je pomalé, postavy jsou nedokončené. Pár záblesků srandy jsem pocítil a dokonce jsem se i zasmál díky Emily, ale nemohu se ubránit tomu, že to mohlo být mnohem mnohem lepší. Přitom stačilo trochu vyšperkovat ten scénář a nejspíš najmout i zkušenějšího režiséra. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vážné, životní, uplakaně sebelítostivé, hledající × za týden nebudu vědět o čem to bylo. Mám ráda tyhle životní psychopatické road příběhy. mám ráda Emilku i Colina. Do komedie to mělo teda hodně daleko. Příběh zajímavý, který vás nechytne, netušíte co se bude dál dít ani jak příběh skončí (což je plus v poslední době jasných scénářů). Já jsem spokojená. ..před problémy a realitou se nedá utíkat věčně..a navíc ten krásný podzim.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v roce 2011 v Severní Karolíně včetně Raleighu, Durhamu, Wilmingtonu a Farmontu. (..Lucas..)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno