Reklama

Reklama

Půjčovna masa - Série 1

(série)
USA, 2018, 9 h (Minutáž: 46–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Joel Kinnaman, Fraser Aitcheson, Alyson Bath, Daniel Bernhardt, Will Yun Lee, Michelle Lee, Hannah Rose May, Chris McNally, Bruce Blain, Antonio Marziale (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V době, kdy jsou těla pouze skořápkou pro duši, je oživený rebel, který musí vyřešit zapeklitou vraždu. V sázce je hodně. (Netflix)

Recenze (53)

Baboonek 

všechny recenze uživatele

První série TOP, ale jestli Kinnaman nebude ve druhé sérii, tak nato koukat pst nebudu no :D klidně to přiznám. Ten herec má prostě charakter, Anthony Mackie, který bude Kovacse hrát v druhé řadě je prostě nějakej side Avenger. Jsem docela přeplněná genderové vyrovnanosti, vyrovnanosti barev a všemožných emancipací a kauz hetero/homo - je toho prostě nějak moc v USA seriálech. Na tomhle seriálu mi bylo sympatické, že to tak prostě předvídá do budoucna, ale bylo tam toho všeho tak akorát. Ale mám pocit, že tam toho bude víc a už to bude - klišé z plyše. Abych nebyla jen negativní, tak mě trochu zajímá jak si Mackie s tím charakterovým nasazením poradí, ale spíš ani tak moc ne. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak, se to všechno semlelo a já skončil u tohle seriálu, a měl sem od toho opravdu, velké očekávání. A je velká škoda, že to neni zase taková bomba, jak se to tváří, nejvíc mi vadí, že první epizoda se tváří dost špinavě, tak jak se od cyberpunkové sci-fi očekává že ? Ale jak epizody jdou, tak to ve městě neni zase tak zlý, jako jo někteří lidé sou nakaženi virem, ale společnost jako celek, dobře funguje a nějaká dystopická, či utopická budoucnost se zde nekoná. Sou zde vrstvy lidí, jak se sluší a patří, chudí, ti uprostřed a pak ti co žijí v nebi, ale neni tady špinavá budoucnost a o nějakém konfliktu se ani nedá mluvit, až na pár lidí, co mávají transparenty. Atmosféra je taková přelétavá a moc to na mně nepůsobilo, navíc hlavní hrdina byť vede super vnitřní monology, tak v sedmi epizodách a ve dvou tělech ojede, snad všechny ženské postavy, které v seriálu figurují. Já chápu, že i budoucnosti se budeš šukat ostošest, ale špinavou cyberpunkovou budoucnost tím fakt nevytvoříte. Na druhou stranu, poslední tři epizody, sou fakt hodně dobré, a sex, jak si ustupuje do pozadí, za což sem velice rád, jelikož hlavní záporák, je opravdu něco. Navíc, ve finálních epizodách, začne běhat malý Asijský mužíček, který si o sobě myslí že je Hulk, takže o legraci je postaráno. Akce je spíš víceméně o chvatech a úderech, takže málo kung-fu ve sci-fi, to nevěští nikdy nic dobrého. Ale abych nekončil negativně, který seriál, si dovolí v jedné epizodě pustit BABYMETAL ha ? Jen tenhle seriál a to se fakt cení. https://www.youtube.com/watch?v=1ce456Nnkt8 ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, propracované postavy a skvěle nastavený futuristický svět opět doplácejí na rozbředlost zápletky, která zbytečně přešlapuje na místě (jak už je u většiny velkoprodukcí Netflixu zvykem). I tak se ale jedná o povedenou sci-fi žánrovku pro fanoušky cyberpunku s obdivuhodnými production values. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních pět dílů přineslo pouze drsné pohledy, silácké řeči a zmatený děj. A Joel Kinnaman byl asi levný, jinak si jeho obsazení do hlavní role nedovedu vysvětlit. Zajímavý koncept, ale mám pocit, že se v tom tvůrci sami trochu zamotali. Edit Druhých pět dílů bylo lepších, ale hodnocení nechám. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu, nijak odvázaný z tohoto seriálu nejsem a rozhodně ho nepovažuju za nic výjimečného. Půjčovna masa je věc, kterou stačí vidět jednou, protože o žádnou velkou seriálovou událost se rozhodně nejedná. Má vynikající vizuál (ten bladerunnerovský svět je naprosto úchvatný), geniálního Kinnamana v hlavní roli, výtečnou postavou Poea, majitele hotelu Havran, skvělou atmosféru, zajímavý děj, luxusní akční scény... prostě fajn cyberpunková záležitost, ale ani jedno není nic, z čeho bych si vyloženě sednul na prdel, ovšem ani chvíli jsem se nenudil, což je u takové látky rozhodně plus. Druhá půlka je rozhodně lepší, než ta první. 75%. ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama