Reklama

Reklama

Půjčovna masa - Série 1

(série)
USA, 2018, 9 h (Minutáž: 46–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Joel Kinnaman, Fraser Aitcheson, Alyson Bath, Daniel Bernhardt, Will Yun Lee, Michelle Lee, Hannah Rose May, Chris McNally, Bruce Blain, Antonio Marziale (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

V době, kdy jsou těla pouze skořápkou pro duši, je oživený rebel, který musí vyřešit zapeklitou vraždu. V sázce je hodně. (Netflix)

Recenze (53)

majec4 

všechny recenze uživatele

Tak z tohto som ostal velmi prekvapeny. Neveril som tomu velmi, ale pacilo sa mi to. Cela seria ma zo dva slabsie diely, inak ma to velmi bavilo. Prekvapila ma hlavna myslienka celej serie. Prislo mi to ako slaby namet na serial datovany tak daleko do buducnosti, no scenaristov musim len pochvalit. Druha seria vyzera ze je slabsia, charizma Kinnamana urcite chyba, ale neskor tomu dam urcite sancu. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvních pět dílů přineslo pouze drsné pohledy, silácké řeči a zmatený děj. A Joel Kinnaman byl asi levný, jinak si jeho obsazení do hlavní role nedovedu vysvětlit. Zajímavý koncept, ale mám pocit, že se v tom tvůrci sami trochu zamotali. Edit Druhých pět dílů bylo lepších, ale hodnocení nechám. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji, kdy mě sci-fi bavilo tolik jak právě Půjčovna masa. Velmi dobrý nápady, výborný děj a zajímavý příběh. Není díl, kde by si divák nudil, jedno z nejlepších sci-fi posledních let. Na plný počet chybí právě ten boom, nadšení, nepomohl tomu chvilkový chaos, ale nakonec se vše dostatečně vyjasní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vydarený kyberpunkový seriál, čo znamená hutná atmosféra, fajn lokácie, vhodne vybratí herci a komplikovaný príbeh spojený s technológiami budúcnosti. Bohužiaľ je cítiť, že materiál by si bohato vystačil s vyše dvojhodinovým filmom. Rozprávanie v takomto časovom rámci pôsobí upotene a odhalenia nie sú tak prekvapivé a postáv tak veľa, aby som mal chuť si dať niekedy repete, ako to rád robím pri britských či škandinávskych krimi sériách. Vizuál je síce slušný, ale časom už neponúka nič nové, avšak vyšetrovanie sa naplno rozbehne až v druhej polovici, takže aj tak už na eye candy nezostáva veľa priestoru. Ústredná myšlienka o morálnom úpadku duše behom umelo naťahovaného života je na tak veľkú stopáž trochu nedostatočne rozvinutá a málo zdôraznená. Dilema v hodnotení, avšak na druhú sériu už chuť nemám (zatiaľ), takže tých čistých 70% je za 3/5. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hyper-Sci-Fi podívaná, která každou epizodou dokáže překvapit fantazií autorů. Vystavěli svět a jeho logiku využívají do naprostého maxima. To celé by ale bylo jen trapná digitální opičárna bez správného pojetí (občas pro slabší nátury až přes čáru) naturalismu. Ten dodává to správné koření a jeden nestíhá nic než zírat, že něco podobného vůbec vzniklo pro TV. Netflix prostě jede a i přes počáteční skepticismus (promakaný scénář začne zapadat až šestou epizodou) musím uznat, že seriál zatraceně ví co dělá a vychutnat si ho na 100% se dá až na druhé podívání, kdy vyplavou i veškeré detaily, které napoprvé nedávaly smysl. ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama