Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Takeshi Kovacs se v novém pouzdře kvůli práci vrací na Harlanův svět. Zjistí, že planetou zmítá válka a jeho dávno ztracená láska se ukrývá ve stínech. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

SamVimes

všechny recenze uživatele

První řada Altered Carbon měla zarputilého, ale i emocionální Joela Kinnamana, několik výborných akčních scén a zajímavou detektivní zápletku s vraždou, jejíž řešení si objednala sama oživená oběť. Druhá řada nemá nic z toho. Místo toho se tady nad základní koncept zálohování vědomí vrší umělé inteligence, virtuální reality, implantáty, technologie starších ras, navíc se tu šachuje se starými postavami v nových tělech a někdy i s novými jmény… Zorientovat se v tom dá, ale ono je to vlastně jedno. Na to, že se tady Carbon snaží pracovat s tak osobními tématy jako navazování na starou lásku nebo vývoj názorů versus zrazení ideálů, je ve výsledku až překvapivě studený, odtažitý. Anthony Mackie v hlavní roli se bohužel celou dobu tváří stejně, takže ty emoce opravdu moc neprodá. Těžko říct, nakolik je to v režijním vedení a nakolik v herci nebo jestli to byla snaha o stoické drsňáctví. Kinnaman každopádně byl ve stejné roli mnohem lepší. Zbytek obsazení na tom není o moc lépe než Mackie, jedinou světlou výjimkou je Chris Conner a jeho Poe. U něj emoce fungují a jeho dějová linka je asi to nejlepší to na druhé řadě. Celý ten guláš sci-fi konceptů se ani nepřeklápí v zábavné béčko. Na to se nejen bere příliš vážně, ale navíc ubírá na nekompromisnosti, nenabízí nijak zvlášť skvělé akční scény a je zjevně levnější, natočený v pár kulisách. První řada Altered Carbon je naštěstí v podstatě uzavřená, takže ji pořád můžu doporučit, ale pokračovat již netřeba. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad nejhorší způsob jak pokračovat v seriálu. 1) výmena charizmatických herců - za totálně nezajímavá paka. 2) úprava přístupnosti směrem dolů - série ztratila na štiplavosti. 3) výměna scénáristů - naředění a “zdebilnění” scénáře. 4) snížení rozpočtu - zapomeňte na WOW efekt jako města v oblacích nebo létající auta. Drtivá většina děje je v běžných kulisách. Seriál se vydal jinou cestou a sérii tím zcela pohřbil. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada je rozhodně horší, než první, prakticky téměř ve všem. Zaprvé: Anthony Mackie je sice fajn, ale Kinnamanovi nesahá ani po paty. I zbytek obsazení je tak nějak horší a mnohem hůře zapamatovatelný, ale průšvih to rozhodně není, jen prostě byla vysoko nastavená laťka. Potom vizuál, jak světa, tak celého seriálu, už to prostě není tak úchvatné. A nakonec příběh. Čert aby se v něm vyznal, ani já jsem až do konce moc nechápal, co se tam vlastně děje, začalo to do sebe zapadat až ve druhé polovině a taky je to věc, kterou nakonec musím opravdu pochválit, i když zajímavá detektivní zápletka z první řady je mnohem lepší a to, co se odehrává tady je fakt šíleně překombinované. Jediný, kdo zůstal stejný a spolehlivý, je Poe, který má dokonce víc prostoru. Méně dílů je taky plus. Bavil jsem se, o žádný průšvih oproti první řadě se rozhodně nejedná, nemám problém nechat čtyři, ale k seriálu se už vracet nebudu, a kdyby třetí řada už nebyla, vůbec by mi to nevadilo. 70%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabý odvar první série. Překombinovaný příběh a méně charismatické pouzdro ještě kazí očividné šetření na výpravě. Lepenkové kulisy a laciné triky Harlanova světa jsou ve srovnání s Blade Runnerovskou Zemí směšné. Ubylo nahoty a bohužel i Dichen Lachman. Akce chaotická a nepřehledná. Jediná slušná a pochopitelná postava je Poe. Koukat se na to dá, ale spíš jde o promarněnou šanci. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

pridavam sa do klubu "what the fuck is going on here". clovek pozera a nema tusenie, co sa vlastne deje a preco. rezia moze byt akokolvek dobra, ked je scenar jeden diletantsky bordel. herci sa mozu snazit, ked su ich postavy nezaujimave alebo nesympaticke. mackie nepresvedcil a kinnamana nahradit nedokaze. quell je rovnako nudna ako v prvej serii. na druhej strane to poe vyhrava na plnej ciare a clovek si vychutnava pasaze s nim. som zatial pri tretom diele a mal som pocit, ze slo o finale. som zvedavy, ci druha seria dospeje ku kvalitnejsej gradacii a k ohladuplnejsiemu narabaniu s dejom. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama