Reklama

Reklama

Návrat blbýho a blbějšího

  • USA Dumb and Dumber To (více)
Trailer 1

Uběhlo přesně 20 let od chvíle, kdy jsme Lloyda s Harrym opustili, a změnilo se toho opravdu hodně – s výjimkou jejich tuposti. Když se Harry, který nutně potřebuje novou ledvinu, dozví, že kdesi, neznámo kde, žije jeho dcera, musí Lloyda probrat z „kómatu", ve kterém se nachází od chvíle, co ho Mary odmítla, a vydat se na cestu, aby svou dceru požádal o pomoc. Křížem krážem celou Amerikou v těch nejbizarnějších dopravních prostředcích je jejich cesta zavádí do ústavu pro duševně nemocné – kam nepochybně patří – i na setkání těch nejinteligentnějších lidí světa. Tedy – původně... (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (598)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání.Většina vtipů vyznivá do prázdna a ten zbytek zase působí trapně.Tohle se teda bratrům Farrelyovým opravdu nepovedlo.Jako podívat se na to určitě dá ale žádnou extra zábavu za tím nehledejte.Určitě nedosahuje kvalit prvního dílu.Věřím že za měsíc si nevzpomenu ani na jednu vtipnou chvíli z tohoto filmu.Vlasně už nevím teď,den po zkouknutí.Což hovoří z vše. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

O jedničce se dá s trochou nadsázky mluvit jako o kultovní komedii a první akce Harryho a Lloyda z 90. let rozhodně patří mezi moje oblíbené kousky v tomto žánru. Když jsem se dozvěděl, že se tihle dva šašci pod vedením stejných režisérů vrací po dvaceti letech, tak jsem se začal bez výraznějších očekávání těšit na to, jak to dopadne. Výsledek bych hodnotil průměrně - ani propadák, ani žádná velká bomba. Takže nijak výrazně zklamaný nejsem, ale přece jenom jsem asi doufal, že to bude větší odvaz. První polovina je podle mě skvělá, některý scénky a hlášky jsou naprosto luxusní. V druhý části se to po příjezdu na Sympozium trochu pokazilo a vtípky začaly nabírat spíš trapný nádech než humorný. Celá ta storka docela ujde, ale bohužel se mi nelíbilo závěrečný rozuzlení, to bylo prostě až moc crazy. 65% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čakal som násilný humor ale pokračovanie úspešnej komédie z 90.tych rokov ma príjemne prekvapilo. Pár vtipov sa opakovalo ale pribudlo veľa nových a vskutku podarených humorných situácií. S hercami a ich výkonmi som bol spokojný, príjemne sa ako vždy pozeralo na Laurie Holden. Potešil ma návrat starej známej dodávky a ešte viac interiéru Harryho bytu. Soundtrack tiež ujde, i keď nieje tak výrazný ako v prvej časti. Jednotka je nesmrteľná a nostalgická a vždy si ju rád pozriem ale dvojka je veľmi obstojným pokračovaním a nerobí jednotke hanbu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že zo snímku dýcha silná nostalgia a v podstate kopíruje už teraz hádam aj legendárnu jednotku, tak som sa veľmi dobre zabavil. Na mňa tento typ humoru stále účinkuje, takže mne ku spokojnosti stačilo vyložiť si nohy, priniesť si vedro vyžúvatiek a chichotať sa na priblblých ksichtoch a skečoch tejto podarenej dvojice. Na konci však boli ukážky aj z jednotky, čo mi opäť raz smutne-melancholicky pripomenulo, ako všetci rýchlo starneme. Čas sa podpísal hlavne na J. Danielsovi, tam už je to teda riadne vidno. U mňa spokojnosť, možno sa dočkáme aj trojky :). 75/100 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První díl mám docela rád a považuji ho za jednu z nejznámějších komedií vůbec. Druhý díl, ale vzniknout neměl, nebo alespoň ne po 20 letech. Oba hlavní představitelé už jsou dávno někde jinde a role už jim nikdo neuvěří a pochybuji, že jejich ještě rozsáhlejší debilita, přijde někomu vtipná. Dvě až tři scény ujdou, ale zbytek je spíše směšné utrpení. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (34)

  • Lloyd predstiera, že trpí 20-ročnou depresiou kvôli tomu, že sa Mary Swansonová vydala za niekoho iného. Jim Carrey (Lloyd) a Lauren Holly (Mary Swanson) boli naozaj zosobášení v roku 1996, no rozviedli sa už v roku 1997. (Arsenal83)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 86,2 milionu dolarů, součet těch celosvětových 169,8 mil. (NIRO)
  • O soundtrack se postaralo australské elektronické duo Empire of the Sun. (figliar)

Související novinky

Modrá ocel vrací úder

Modrá ocel vrací úder

21.11.2014

O pokračování kultovní komedie Zoolander se mluví už pár let. Až nyní se ale začíná hýbat kupředu, což může i nemusí souviset s úspěchem Návratu blbýho a blbějšího. Jim Carrey a Jeff Daniels ovládli… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Reklama

Reklama