Reklama

Reklama

Tajemství smetiště

(seriál)
  • Česko Bordelopolis: Města v odpadcích (více)

Obsahy(1)

Každé větší město na světě skrývá v podzemí pod svými základy tmavé a páchnoucí tajemství -- prostě smetí a odpadky. Náš seriál vás zavede do několika velkoměst, například do Říma, New Yorku, Paříže nebo Londýna, jejichž společným rysem je to, že byla vybudována na haldě odpadků. Prozkoumáme vrstvy odpadu z různých historických epoch, podíváme se, jakým způsobem ovlivnily odpadky urbanistiku své doby a jak zapůsobily na rozvoj věd, zejména medicíny. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Kratší dokumentární série, která si ale zaslouží pozornost. Umím si představit i kvalitnější zpracování, které jde víc do detailů a lépe objasňuje dnešní technologie zpracování a nakládání s odpady v moderních světových metropolích, ale zas na druhou stranu celkem dobrou protiváhou je historický "background", kterému je věnována v každém dílu větší pozornost. Vřele doporučuji každému, komu není stav planety Země lhostejný. Verdikt: 3* a 70 %. ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Inu proč ne, pořad, kde je názorně ukázáno, jak naše Evropská kultura a mnohé veliké nadnárodní (nejen těžařské) korporace zničily svět, vyhnaly původní obyvatele a udělaly z velkých měst jedny obrovská smetiště tu docela i chyběl. Co se mi u něj nejvíce zamlouvá je to, že vyhledává prvopočátkové příčiny, co zapříčinily onen neblahý stav a dopodrobna líčí pokusy vzdorování marného boje, ačkoliv je mu házen pod nohy kdejaký klacek mnohými nepřáteli (ať už jsou to právě podniky, stát, město, nebo obyčejní líní lidé). Vše je dobře natočeno, pojato, má to správnou délku a dokáže i zaujmout. Za mne 5/5. ()

subic 

všechny recenze uživatele

A také ŘÍM a KÁHIRA a další. Před nedávnem Prima COOL uvedla seriál Špinavá práce (2005), kde se čistily stoky a podobné nechutné věci. Ten ukazoval ale jen malou část toho, co se s úklidem a likvidací odpadů dál děje.Tady to tvůrci vzali komplexně jak se to dělá od začátku až do konce. Navíc některá seriálová města jsem navštívil, takže o to je to pro mě zajímavější. 85% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • V seriálu je v numerické rovině řada chyb, přičemž některé z nich možná vznikly až během překladu/dabingu. Například ve 4. epizodě 2. série se divák dozvídá, že "Akvaduktem je denně do Říma přiveden 1 milion litrů vody, kdy přitom 1 milion tamních obyvatel denně vyprodukuje 13 milionu litrů moči!". To je však nesmysl, a to jak v poměru k vypité vodě, tak i v denní produkci moče na jedince. (Lasskoun)

Reklama

Reklama