Reklama

Reklama

Řemeslo má zlaté dno. Ovšem jen v případě, že ho člověk umí. To se však o dvojici Paolo Villaggio a Renato Pozzeto rozhodně říct nedá. Vrhají se do práce s těmi nejlepšími úmysly, ale všude, kam vlezou, nadělají spoušť. Mají totiž obě ruce levé! Jako údržbáři v kostele moc úspěchu nemají. Jako automechanici na benzínové pumpě zničí několik aut a raději sami odcházejí. Zkoušejí také prodávat vysavače po domech. V jednom hotelu udělají takovou škodu, že tu musí rok pracovat zadarmo. Otevřou si dokonce pohřební ústav, ale po ztracení nebožtíka a zmlácení vdovy to vzdají. Nakonec dostanou nabídku pracovat jako dvojníci, netuší však, že jim jde o život. Jako vždy, když se člověk zaplete s mafií. Ještě, že jejich anděl strážný nad nimi bdí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ sa nejedná o veľmi kvalitný snímok a vlastne ani priemerný a kazí to trápnosť vtipov. Paolo Villaggio je výborný komik, ale musí mať dobre napísané vtipy a scény. Tu je level trápnosti na takej veľkej úrovni, až vás často krát strasie mráz, ktorý vám prejde po chrbte. Navyše talianskeho herca Renatoa Pozzettoa nepoznám a nevidel som ho v iných filmoch, ale tento herec ktorý sekunduje Villaggiovi bol rozhodne zlou voľbou. Celkovo by som mal upozorniť všetkých, ktorí sa rozhodujú, či si túto "komédiu" pozrú, že sa tu nejedná ani o nejaký príbeh, ale len o niekoľko scénok, ktoré dokopy ani netvoria celok. Neprichádza nič nové, nič originálne. Vtipy stoja za vyliž. Príbeh žiadny.Nezasmejete sa ani raz. Iba nanajvýš pousmejete. A ono to má dokonca ešte dva pokračovania. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

j, opravdu bláznivé, a určitě lepší než před chvílí viděné Nástrahy velkoměsta. I kvůli Fantozzimu. Tu už humor funguje o něco lépe, scéna v kostele je sakra vtipná (takovým tím přízemním až hnusícím se stylem, ale přesto), ale pak se to začne stále dokola opakovat a i přes snahu tvůrců přicházet občas s něčím novým, to ztrácí dech hodně rychle. Ale takováto overthetop parodie všeho možného (papež :)) to je docela slušné. Ale ne víc než průměrně. ()

Reklama

megacik 

všechny recenze uživatele

Už dávno som sa tak nezasmial, ako počas sledovania tejto komédie. Tam kde si títo dvaja komedianti robili akože svoju robotu a nehľadiac na ostatných, tam som sa skoro popukal od smiechu. Škoda len toho konca, resp. pár desiatok minút pred koncom. Ku koncu filmu sa už réžia vybrala cestou ala bežné problémy oboch protagonistov, na štýl Fantozzi I., ale to už nejako smiešne nebolo. Škoda, mohla to byť jednička.... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

VELIKÉ PŘEKVAPENÍ! Nečekal jsem, že Bláznivá komedie bude až tak povedená. Vlastně jsem čekal, že to dopadne bídně, jako většina "Fantozziho" počinů z 90. let. Film jsem si vybral z toho důvodu, že má na komedii s Villaggiem ještě poměrně slušné hodnocení (69%). Na legendární Maléry pana účetního 1 tento film sice nemá, ale jako jeden z mála Villaggiových filmů se jim aspoň částečně dokázal přiblížit. Humor je typicky italský a občas vážně šílený, ale až na výjimky se neuchyluje k trapnostem nebo vulgarismům. Ba naopak, je to smršť humoru a já se chvílemi vskutku bavil. Není to sice nejinteligentnější humor, ale občas si člověk potřebuje vyčistit hlavu a pobavit se něčím tak buranským. A to pak takováhle komedie přijde k duhu. Pozzetto a Villaggio vytvořili slušnou dvojku nešikovných troubů. Jak se dá od podobného filmu čekat, nemá ustálený děj, skládá se z několika různých příběhů, ve kterých hlavní hrdinové střídají zaměstnání a prožívají plno patálií - jako údržbáři v kostele, pumpaři, zaměstnanci hotelu, pohřebáci a nakonec si "užívají" neděli na pláži a stanou se z nich dvojníci mafiánů). Sem tam se objeví trapné momenty, ale žádný z příběhů není jako celek vyloženě špatný. O některých vtipech bych se dokonce nebál říct, že jsou opravdu výborné! Mimochodem, pár věcí si tato komedie vypůjčila i z jiných filmů - vdova "klíště" byla už ve zmíněných Malérech a scéna se zabijákem na záchodě, kdy Villaggia zachrání před zastřelením spadlý toaleťák, jako by z oka vypadla stejné scéně z filmu Růžový panter znovu zasahuje. Ale jak už jsem napsal, tento film mě mile překvapil a já se dobře pobavil. Určitě se k této zábavné blbosti budu čas od času vracet. V české verzi propůjčil Villaggiovi hlas Václav Postránecký a jeho parťáka nadaboval Vlastimil Zavřel. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Klasika alá Pan účetní Fantozzi. Hodně vtípků dvou nešiků, kterým se smůla lepí na paty. Jenže spousta fórků už tady někdy někde byla, takže se může zdát, že už jste je někdy někde viděli. Mix fantozziho a růžového pantera, který neurazí. A pozor, oblek s terčem na zádech nikdy nevěstí nic dobrého...:-)50% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu hraje též Pierfrancesco Villaggio, syn Paola Villaggia, který ztvárnil postavu stoupence klanu z Marseillaise. (Diego75)

Reklama

Reklama