Reklama

Reklama

Fantozzi

  • Česko Zrození pana účetního (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Věčný smolař Ugo Fantozzi se tentokrát představuje ve svém úplně prvním filmu, který u nás dosud nebyl uveden. I v tomto dílu se můžete těšit na jeho hezkou ženu a ještě krásnější dcerku, ale také na jeho trapasy v japonské restauraci, utrpení při odtučňovací kůře, sportovní nadšení při fotbalovém zápase a marnou snahu získat si přízeň slečny Silvaniové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ta slavná italská komedie Fantozzi? A proč je vlastně tak slavná? A ona je to vůbec komedie? Já bych řekl spíše taškařice, a v mnoha případech trapná taškařice. Italská kinematografie mi nikdy moc neseděla (čest výjimkám s Hillem a Spencerem) a nezmění se to ani po Fantozzim. Paolo Villaggio komediální talent má, ale nedokáže ho dostatečně zúročit. Nejvtipnější moment byl lyžařský výstup a to byl vlastně jediný vtipný moment. A koukat na to sto minut, to raději sledovat estrády na Nově, kde se zasměju víc. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Komédia je to ako vyšitá, ale moc nasilu až je to trápne. Dejovo je to slabé až tupé a primitívne, množstvo zdanlivo vtipných scén tvorí tento nekompletný a nič nehovoriaci film. Maléry pána účtovníka ešte ušli, druhé pokračovanie bola katastrofa a absolútne fiasko a Zrodenie je niečo medzi tým. Na niektorých scénkach som sa zasmial alebo aspoň pousmial, no pri ďalších som opäť krútil hlavou a prizeral katastrofálnemu vtipu, ktorý je v mnohom pod úroveň. Villaggia už mi stačilo. Zrodenie, Účtovník 1 a 2 mi úplne stačí a neviem či si niekedy budem mať chuť zopakovať nejakú Paolovu jazdu. 40% ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

První setkání s panem účetním Ugem Fantozzim, jeho ženou Pinou, slečnou Silvániovou, účetním Filinim a dalšími. První nesmělé kroky vstřícnosti ke slečně Silvániové Fantozziho doslova a do písmena bolí. V tomto díle poznáme pana účetního dokonce jako fotbalistu, tenistu i lyžaře. Jestliže někomu během silvestrovských oslav zničí auto, kdo to asi bude ? ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Jako školáka mě kdysi Maléry pana účetního hodně bavily, nečekal jsem ale, že by mi dneska tenhle ultrasmolař ještě mohl něco říkat. No a ejhle, posílání do horoucích troškovských pekel se nekoná. Nejen že je to místy hodně zábavné (fotbalové utkání, japonská restaurace), ale ten humor, hrubý jako štěrk, má snad i nějakou tu Hodnotu. Fantozzi je neustále tak drtivě ponižovaný, že mi je ho prostě líto a ze všech těch úspěšných chytráků, papalášů a aristokratů kolem je mi zle. Takže je v tom i nějaká sociální angažovanost nebo si jí jenom představuju? Možná je to prostě jenom taková ta lidová sranda bez bryndáku, která podobné myšlenky vyvolává spíš mimoděk. Rozhodující je ale výsledný pocit a ten v tomhle případě jde výrazně do kladných čísel. 70% ()

BosMutus 

všechny recenze uživatele

Jediná postava italské kinematografie, se kterou se dovedu plně a dokonale ztotožnit. Paolo Vilaggio stvořil archetyp hrdiny, který si získává sympatie diváků nejen úšklebky, komickými grimasami a výmluvnými gesty, ale především tím, že zhmotňuje a zpodobňuje jeden ze zásadních rozměrů lidství (a snad všech živých bytostí), a to: snahu přežít. Za cenu ústrků, ponížení, výsměchu, tělesné úhony aj. obtíží se snaží projít všemi nástrahami života a ukázat tak svou nezničitelnost. Filmy s Fantozzim jsou jako cyklus ikona svého žánru a některé z nich učiněným majstrštykem. V porovnání s nedostižným třetím dílem má tento první díl několik slabších míst, ale stejně je to skvělá zábava... každý kdo má v sobě, alespoň špetku zaměstnaneckého naturelu, však, myslím, nemůže tento druh lidové zábavy odsoudit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) vlastní vo filme auto Autobianchi Bianchina Quattroposti typu 110DBA z roku 1962. (Raccoon.city)
  • Postava Fantozziho je tak populární, že v Itálii široce používané adjektivum "fantozziano" znamená "někdo tak nešťastný jako Fantozzi". (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo talianskej metropole Rím. (dyfur)

Reklama

Reklama