Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak předně to má pasáže naprosto vynikající, kdy skvělé gagy neberou konce a Paolo Villaggio dokáže v každé scéně překvapit hned několika originálními a vtipnými situacemi. Ať už je to nevěra jeho šíleně krásné manželky. odtučňovací kůra nebo cyklistický závod, to všechno je natočeno parádně svižně a úderně. Bohužel druhá půlka je trochu sušší, čím dál více prošpikovaná nepěknými klišé a čitelnější snahou o rozesmání. Na druhou stranu bylo jasné, že tak vysoko nastavená laťka nemůže vydržet celých 90 minut, natož pak v dalších pokračováních. I tak ale více než příjemná a nenáročná oddychovka bez jakýchkoli trapností. 70% ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Tak co, mafie, špagety, černý knír! Určitě nejlepší ze všech Fantozzi komedií. Máme polské kamarády a když jsem jim kdysi ve vinném sklípku Fantozziho vykládala, slzeli smíchy. Pak jsme jim ho pustili na videu a málem se udusili smíchy, hlavně, když Fantozzi začal mít mírné potíže s pohybem a pak když místo talíře trefil loď. Nejradši mám scénu, kdy se nebozí Fantozzi a Fillini snaží omluvit z cyklistického závodu pro zaměstnance a Fantozzi s bramborou v ústech a se švédským přízvukem zařve v kotli do telefonu a ze sluchátka se ozve:To jste vy, Fantozzi?Vůbec ta cyklistická část je asi nejpovednější, hlavně fanoušek v pláštěnce, kterému se v prudkém lijáku zželelo nebohých cyklistů a tak na ně chrstl kýbl vody. Při každém fotbalovém zápase se manžela ptám, jestli si s ním můžu promluvit a on mi vždycky řekne: Nééé, ty mi určitě chceš říct výsledek zápasu! Film nabitý ztřeštěnými gagy a nemožnými figurami (účetní Fillini, slovutný zeměměřič Pelegrino, zdrcená vdova, krásná a věrná žena, dcera krasavice, pekař erotoman a samozřejmě prďoch Calboni). Senzační dabing, hlavně Stanislav Fišer, těžko uvěřit, že mluvil i Vinnetoua. Všimněte si prosím také data natočení a vybavení Fantozziho bytu (ideální možnost, když F. hledá mezi rohlíky důkaz manželčiny nevěry). V době, kdy zde vrcholem luxusu byla barevná televize a automatická pračka, měla chudák Pina myčku nádobí a zařízení domácnosti, jaké neměli ani všehoschopní veksláci:-) Hlavně dálkový ovladač s devětadevadesáti kanály! ()

Reklama

Ebon 

všechny recenze uživatele

Bravůrní bláznivá komedie o strastech i radostech účetního Fantozziho. Vzhledem k tomu, že se i po letech se ženou občas častujeme hláškami z tohoto filmu, tak musím dát minimálně čtyři hvězdičky. Vzpomínky na gagy: „Fantozzi chytil podezření“, „Bavorské karbanátky“ či „Pane účetní, ne tak rychle“ mi ještě nyní při psaní vyluzuji úsměv na tváři a to se počítá. Je to bláznivý, šíleně bláznivý, někdo může říci infantilní, ale mě to přijde super. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech působila tahle komedie v naší, tedy československé (socialistické) televizi jako zjevení... To jsem se tehdy nasmál, no však mi bylo taky cca 14 let. Nyní jsem film viděl znovu a hodně z té směšnosti zmizelo. Na druhou stranu ale některé scény zůstávají nezapomenutelné ("To jste vy Fantozzi", "Divák byl jat soucitem", "Víno se chladí"..) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další z řady zvláštně a podivně bláznivých komedií, jejichž humor mi není vlastní. Zřejmě jde o jakousi parodii na poměry v italské společnosti, ale je to moc dětinské, naivně hloupé a trapné. Nechápu tak vysoké hodnocení v porovnání s dalšími díly Fantozziů účetního Uga Fantozziho (Paolo Villaggio), a to i těch starších, čili původních, z nichž jsou zde některé věci i převzaté. Nepřijde mi to lepší, v podstatě stejné, ne-li ještě horší, uvědomím-li si, že je to jen další pokračování. Některé situace mají i velmi slušný náběh, jako povinný cyklistický závod pořádaný ředitelem Viscontem Cobramem (Paul Muller), pobyt Uga s účetním Filinim (Gigi Reder) na jachtě ředitele přes vědu Barambaniho (Camillo Milli), popřípadě možnost nevěry Ugovi manželky Piny (Milena Vukotic) s vykutáleným pekařem. Ale nemá to pro mě ten správný směr, a ani konec. Další, jako výlet do hor, měnící se v hororové hubnutí, vzbuzuje jen útrpný úsměv. Z dalších postav je potřeba zmínit Ugovu roztomilou dcerušku Mariangelu (již 32 letá Plinio Fernando) a vychcaného geometra Calboniho (Giuseppe Anatrelli). Trochu jiný humor, než který upřednostňuji k dobrému pobavení. Na závěr: Fantozzi, ty nejsi stronza, ty jsi spíše idiot. Ale on za to nemůže. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)
  • Ve scéně, kdy chtějí Fantozzi (Paolo Villaggio) a Figlini (Gigi Reder) volat svému nadřízenému, tak si na odraze v zrcadle za Figliniho pravou rukou můžete všimnout nápadně černé kamery, která oba dva pány snímá. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama