Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (310)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Villaggia a jeho komedie mám rád. Tohle je asi to nejlepší a je to prostě klasika. Tady se určitě zasmáli i ti, kteří tyto jednoduché a často odsuzované komedie v lásce nemají. Cesta vlakem a zažívací potíže zeměměřiče Carboniho. Odtučňovací kůra profesora Büchermayera. Cyklistický závod a další výborné scénky. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem ho našel-film na který mám šikovné vzpomínky z dětství. I po tolikati letech mě dokázal rozesmát a myslím, že se jedná o super originální vtipnou a dnes již historickou komedii. Ać by se mohlo zdát, že scénky jsou na sobě nalámány a la Kameňák, tak jsou tyto jednotlivé scény alespoň komické a mile udělány. 7,5/10 ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Italská Bláznivá střela ve slabší podobě. Hodně primitivní humor. Na to je třeba se připravit. Já to udělal, ale stejně to nestačilo. Opravdu dobrých scén je pomálu, ale je dobré si na ně počkat. Ocenil bych třeba 20min sestřih toho nejlepšího. To by bylo určitě na 4 hvězdy. Takhle to zbytek stopáže strhává ke dnu. Dávám přednost jinému druhu humoru. Stejně jako se spousta lidí nesměje u Ferreriho, já se moc nesměju u tohohle. Určitě jsou lepší italské komedie, ačkoli i tato má určité přednosti, kterými si vydobyla popularitu a celou řadu pokračování. 45% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Druhý nejpovedenější díl z obsáhlé, až nafouknuté série s Paolem Villaggiem. Jen mě trošku zaráží obrovský rozdíl v hodnocení mezi tímto snímkem a prvním Fantozzim z roku 1975. Až mám pocit, že si dost uživatelů tyhle dva filmy popletlo, protože taková propast v kvalitě mezi oběma kousky fakt není. Ten původní je dokonce o něco lepší, ale i Maléry si občas na oddych rád pustím a zasměji se, i když tady strašně chybí Fantozziho dvoření se slečně Silvaniové. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Fantozziho (Paolo Villaggio) dceru hraje podobně jako v ostatních Fantozziho filmech muž. (San Miguel)

Reklama

Reklama