Reklama

Reklama

Film o Ondreji Jajcajovi, vykradači hrobů

(studentský film)
  • USA The Skullman (festivalový název)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2012, 40 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Ondrej Jajcaj sbírá lidské zuby od čtrnácti let. Ve své sbírce má i zuby skladatelů Strausse, či Brahmse - jeho soukromá sbírka zubních protetik je údajně největší na světě. Nejčastěji se ovšem vydává do hrobů v okolí Sudet. Říká, že lidé by neměli sbírat obrazy slavných malířů, ale jejich hlavy, aby pak mohli své milé říct - "pozri, to sú obrazi z této hlavy". A přesto je to krásný člověk. Jako každý z vás... (MFDF Ji.hlava)

(více)

Diskuze

Radko

Radko (hodnocení, recenze)

Sardelli: Nuž, zrejme nie. Ten pán mal Jajcajovu knihu s podpisom, vravel, že ju vydal v Čechách, lebo na Slovensku všetci nakladatelia, ktorých oslovil mu to odmietli vydať. Pomerne farbisto opisoval svoju brigádu. A ak si Jajcaj kope všetko sám, možno to bol nejaký jeho epigón :)

Radko

Radko (hodnocení, recenze)

Tento film by som si rád pozrel aby som si doplnil rozprávanie jedného bratislavského bezdomovca - apača, ktorý z času na čas pre pána Jajcaja pracuje. Ten si totiž najíma na vykovápanie historických hrobov podobných ľudí. Konkrétne tento týpek mi pomerne farbisto opisoval ich misiu vykopávania hrobov na archeologickom nálezisku na Pustom hrade pri Zvolene. Neviem nakoľko to bolo pravdivé, ale znelo to presvedčivo.

na příspěvěk reagoval Sardelli

Reklama

Reklama