Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 3 (2015) (série)


Matrix AB (S03E02)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Situační portrét jednoho z nejvlivnějších mužů české současnosti, politika a podnikatele Andreje Babiše. Filmový štáb jej několik měsíců sledoval v záři reflektorů i v jejich stínu. Setkává se také s osobnostmi, které o Babišovi vydávají nevšední osobní svědectví. Vzniká tak ojedinělý filmový vhled do světa moci. Dokument představuje Andreje Babiše především jako veřejného činitele, který i v politické praxi používá metody, jimž se naučil při své podnikatelské činnosti. Kamera jej zachycuje v neustálém pohybu, na nejrůznějších akcích, mítincích, při osobním setkávání s občany. Je schopen mluvit s bezdomovci a vzápětí jej vidíme, jak anglicky nebo francouzsky konverzuje se zahraničními diplomaty. Na veřejnosti a před kamerou se projevuje ze své lepší stránky. Nikdo však není dokonalý – Babišovu odvrácenou tvář ve filmu charakterizují jeho bývalí spolustraníci a odpůrci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno k Babišovi jsem měl od začátku jeho politického působení silnou averzi, která přerostla v nenávist a absolutní zaujatost. A Klusák mi můj postoj do jisté míry potvrdil. Dokument neukazuje nic, s čím by jsme se během babišovské éry nesetkali. Jen to všechno vtěsnal do hodiny a čtvrt a podle mého názoru dokázal celkem trefně vystihnout, co je Babiš za člověka. Objektivita je samozřejmě nulová, ale lidi jako Babiš si jí stejně nezasloužej. 80% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najskôr som nevedel, či sa mám smiať alebo plakať. Goebbelsovčina priamo vo verejnoprávnej televízii, v hlavnej úlohe minister a vplyvný podnikateľ, čím sa ani netají. Rozdáva sladké koblihy okoloidúcim, päťtisícovky bezdomovcom, a dokonca aj tancuje ako jeho právnik spieva. Potom to ale nabralo aj druhý rozmer. Po filmárskej stránke perfektné a super je ešte aj diskusia k filmu ako jeho súčasť. Dobre do filmu zapadlo posedenie s francúzskou delegáciou a Jeanom Renom, tie názory išli akosi od srdca. Nič iné ako Polívkov citát sa na konci filmu nežiadalo. Jednu hviezdu musím ubrať pre svoje konšpiratívne podozrenie, že aj tie názory opačnej strany nám boli umne naservírované tou istou rukou. –––– Já koupím Novu a pak vás zaměstnám. –––– Národy, které víc používají internet, mají míň dětí. –––– Vy sedíte na třech židlích, pane Babiši. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Neochota, nebo neschopnost jít až na dřeň a aspoň na jednom příkladu doložit, jestli lže Babiš, Rada, Kalousek, nebo zástupy dalších jeho oponentů, dělají z tohoto dokumentu jenom další mozaiku, která je poskládaná pouze z vybraných kamínků a výsledným obrazem je tím pádem jen to, co se hodí autorovi do krámu. Přitom jeden takový prokázaný případ lži, by mohl Klusákovu dokumentu dodat váhu. Ano, vidíme, že Babiš je prevít...ale je to větší mizera, než ostatní politici? Proč se Sedlák nepustil do něčeho, co před ním nikdo neudělal? Vždyť dát dohromady prohlášení Babiše a jeho nohsledů a postavit proti nim zcela protichůdná tvrzení lidí, jejichž slova nelze brát na lehkou váhu, k tomu vysloveně vyzívají. Takže teď vím, že p. Rada tvrdí, že ho p. Babiš okradl a poškodil a současně vím že p. Babiš tvrdí, že mu p. Rada dluží 300 mil. K čemu mi to je?! Mám si to zjistit sám, který je lhář? Vypovídající hodnota tohoto dokumentu, je velmi nízká a nepomohla mi v tom, abych si ujasnil, jestli je Babiš opravdu takové Evil, jak se říká, nebo jestli je to "jen" podnikatel, který tady chce udělat trochu pořádek a současně si přihřívá polívčičku a pomáhá si kde to jde. Pokud je to druhé, tak zhnuseně prohlašuji, že takových hajzlů jsou v politice stovky a jsem rád, že aspoň jeden z nich se pokouší dělat taky něco pro stát. Oni totiž ti ostatní hajzlové, to většinou nedělají a je jedno, jestli jsou modří, zelení, nebo červení. Na takový dokument se jednou podíváte a za pár dní nebudete vědět o čem byl. Přitom kdyby byl konfrontační a plný podložených informací, mohlo se po jeho vypuštění do světa, objevit pár trestních oznámení a třeba by se ten zatuchlý odér kolem naší politiky, aspoń trochu pohnul. ()

Vajonek

všechny recenze uživatele

Nemuzu se u tohoto dokumentu nejak rozhodnout, jaky postoj k nemu zaujmout. Nejsem fanouskem A. Babise, se spoustou veci, ktere ve filmu zaznivaji, se vic nez ztotoznuji a jsem rada, ze jsou stale jeste lide, kteri otevrene vyjadri, co si o tomto cloveku mysli, jake negativni zkusenosti s nim maji. Na druhou stranu pokud ma byt film pokusem o objektivni zachyceni osobnosti (casti osobnosti) A. Babise, chybi mi tam vice konfrontace, ponechani vetsiho prostoru pro vyjadreni jeho priznivcum, pro Babisovu reakci na vyjadreni odpurcu (on by si snad rozumny clovek i pri ponechani vetsiho prostoru 'babisovcum' udelal i tak hezky obrazek). Pusobi to na me prilis jednostrane, i kdyz treba zrovna pro me osobne je to zrovna ta 'jedna strana', kam bych se zaradila i ja sama. Takze asi pokud ma byt film vice nez klasickym dokumentem osobnim autorskym zachycenim Babise reziserem (je mi jasne, ze vzdycky film, at dokument nebo neco jineho, bude autorsky, jde mi o to, 'jak moc'), tak ano, za me hodne dobry. Pokud to ma byt dokument jako takovy, tak je to pro me trochu zaujate.. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předem podotýkám, že nepatřím k fandům Babíska. BA ani nebyl vyvoleným na mém hlasovacím lístku. Těšil jsem se jak pes na kostičku, když můj radar zaznamenal toto dílo, v Jihlavě ověnčené několika cenami. Musím vša konstatovat šílené zklamání, nebot dokument musí mít přece to hlavní a takřka jediné OBJEKTIVITU/NEZAUJATOST, chcete-li. Matrix tohle ALE sakramentsky postrádá a jde hlavním útokem na Morfea (AB). Tohle prostě němůžu okomentovat nijak výjimečně a musím řící, že v závěrečné ustřihnuté konfrontaci, a to jsem opravdu neměl zdaleka v plánu, s Morfeem souhlasil !! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama