Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 3 (2015) (série)


Matrix AB (S03E02)

(epizoda)
Trailer

Obsahy(1)

Situační portrét jednoho z nejvlivnějších mužů české současnosti, politika a podnikatele Andreje Babiše. Filmový štáb jej několik měsíců sledoval v záři reflektorů i v jejich stínu. Setkává se také s osobnostmi, které o Babišovi vydávají nevšední osobní svědectví. Vzniká tak ojedinělý filmový vhled do světa moci. Dokument představuje Andreje Babiše především jako veřejného činitele, který i v politické praxi používá metody, jimž se naučil při své podnikatelské činnosti. Kamera jej zachycuje v neustálém pohybu, na nejrůznějších akcích, mítincích, při osobním setkávání s občany. Je schopen mluvit s bezdomovci a vzápětí jej vidíme, jak anglicky nebo francouzsky konverzuje se zahraničními diplomaty. Na veřejnosti a před kamerou se projevuje ze své lepší stránky. Nikdo však není dokonalý – Babišovu odvrácenou tvář ve filmu charakterizují jeho bývalí spolustraníci a odpůrci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předem podotýkám, že nepatřím k fandům Babíska. BA ani nebyl vyvoleným na mém hlasovacím lístku. Těšil jsem se jak pes na kostičku, když můj radar zaznamenal toto dílo, v Jihlavě ověnčené několika cenami. Musím vša konstatovat šílené zklamání, nebot dokument musí mít přece to hlavní a takřka jediné OBJEKTIVITU/NEZAUJATOST, chcete-li. Matrix tohle ALE sakramentsky postrádá a jde hlavním útokem na Morfea (AB). Tohle prostě němůžu okomentovat nijak výjimečně a musím řící, že v závěrečné ustřihnuté konfrontaci, a to jsem opravdu neměl zdaleka v plánu, s Morfeem souhlasil !! ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jak jeden pán říká: "Babiš by měl řídit firmu (stát) jako tu původní svou... tak by měl řídit i svůj stát, teda ne svůj, ale tak, jak to dělal ve firmě.." To sedí naprosto přesně. Tento autokrat neposlouchá lidi, oni poslouchají jeho!!! To není demokratické.. ale oligarchistické. Vracíme se někam jinam, je ale třeba přiznat, že dravějšího politika, toli naučeného obchodníka, jsme tu jještě neměli, je to něco nového, s čím se musíme vypořádat... ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je krásné, jak si v tomhle dokumentu každý najde co chce a jak ho každý vnímá jinak. Jedni se smějou Klusákovi, že navzdory svým trapným snahám natočil Babišovi vlastně parádní PR, a druzí se smějou Babišovi jak ho ten Klusák krásně vydrtil. Velká manipulační partie bez vítěze čí poraženého.. Sem tam je to průhledné, sem tam je to poučné, sem tam je to zábavné, sem tam je to mrazivé.... Jak říkám, každý si v tom najde co chce.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mně by ani nevadilo, kdyby tenhle film šel trochu proti Babišovi, protože tady chvílemi vypadá skoro jako člověk. Ale je mi jasné, že to jen hraje. Ostatně je zvyklý se členy konkurenčních stran jednat ve stylu „Já mám víc zaměstnanců, než vy máte členů“. Je příjemné aspoň vidět, že ho někdo naštval. ()

NJD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maďarský velvyslanec: "Nejdůležitější postavou u nás je Orbán, ten rozhoduje o všem." AB: "No jo, ale když já se s ním setkám, tak mi ti naši stupidní novináři budou říkat, jak není dostatečně demokratický." MV: "Nebojte, my už najdeme cestu." Jak jednoduše ukázat pravou autoritativní tvář AB? Není nutno pokládat mu nepříjemné otázky nebo ho s něčím konfrontovat, stačí jenom natáčet jeho každodenní pracovní život. V jednoduchosti je krása! I když z toho nakonec jde pěknej strach... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama