Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu se znovu setkáváme s hajným Strakou, který moudře zasvěcuje svého vnuka Vaška do tajů a zákonů přírody. Vašek si znovu užívá prázdnin v dědově hájence. Klid lesa však narušuje neustálé přelétávání helikoptéry, která pomáhá dopravovat materiál na stavbu rekreačního střediska. Ničí stromy a plaší zvěř. Dědu však trápí i to, že má dělat průvodce při lovu muflona generálnímu řediteli. Avšak vždy, když vyjdou na lov, stádo je něčím vyplašeno. Děda zjistí, že to byl Vašek, kdo poplašným signálem stádo varoval. Ale díky Vaškovi dojde ke smíru mezi ředitelem a dědou. Také jeho otec se po dlouhých letech usmíří s dědou, svým otcem… (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Poslední z řady příběhů Veny a pana Straky. Poněkud plytké a slabší, než díly předchozí. Nevím, co bych k tomu více dodal. Jde o spor lesníka a člověka, kterému jde o pokrok na úkor přírody. Maličko trapné a kýčovité, ale ta příroda je opět velmi krásná. Bohužel v dialozích to malinko vázne a už tu ani není toliko humoru. 60% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední pokračování pražského kluka Vaška Straky na krásné Šumavě. Kvalita poměrně stejná, jako u předchozích dvou snímků. Tentokrát se naši známí zaměřují na boj za záchranu zvěře, lesa a životního prostředí. A objeví se i Vaškův táta, "fantom" předchozích dílů. Zkrátka klasika, na kterou se nechá dívat pořád. ()

Reklama

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Poslední díl je asi přece jen nejslabší, chybí zde výraznější dějová zápletka. Ale i tak je to pořád pěkná podívaná. Pokud bych měl děti, tak chci, aby se dívaly na podobné snímky, a ne na nějaké americké kreslené mozkožrouty. Rovněž dávám rozhodně přednost lekci ekologie od Tomáše Holého než od Gréty... ()

zbynacz 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších trilogií z dětství. Teď už mi vadí některé neduhy, které jsem jako malý neviděl, stejně jako nevidí žádné dítko. Přesto u těchto skvělých filmů (ano, jsou skvělé, nejen pro malé diváky, kteří mají krapet méně náročné požadavky na kvalitu produkce) , pokud jednou za čas otevřu program a zrovna vysílají, rád strávím sychravé sobotní/nedělní odpoledne. Krásné záběry šumavské přírody jsou stále dechberoucí jako byly v době, kdy jsem zažíval euforii z každého z Vénových příběhů. V dětství mi přinesly hodně, probudily touhu toulat se po lesích a užívat si všechnu tu krásu, kterou nám příroda nabízí... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého a zlého. Tak se to alespoň říká a je na to určitě i něco pravdy. Tady to platí dvojnásob. Miluju Šumavu. Jezdím tam odmalička, léta letoucí. Takže mě velmi ovládá nostalgie. Tomáš Holý byl opravdu velký talent. Vše tu opět stojí na něm. Dospělí herci jsou tu jaksi do počtu, ale tak to bývá, když máte velkou talentovanou děckou hvězdu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Tomáš Holý (Vašek) se nemusel učit nazpamět texty, stačilo, když věděl, co tam má zhruba být. (cariada)
  • Hájovna je ve skutečnosti Klostermannův dům a nachází se v Srní. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama