Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D.

(seriál)
  • USA Agents of S.H.I.E.L.D. (více)
Trailer
USA, (2013–2020), 97 h 8 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton, Nick Blood, Henry Simmons, Adrianne Palicki, Luke Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(136)

Existence superhrdinů a mimozemšťanů se stala veřejně známou a svět se snaží vyrovnat s touto novou realitou. Pod vedením agenta Phila Coulsona tak vzniká nový tým specializovaných mužů tajné organizace S.H.I.E.L.D, kteří se s touto realitou musí utkat. (TV Nova)

Videa (29)

Trailer

Recenze (450)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První série začala sympaticky, následovalo několik lehce rozpačitých, nicméně stále zábavných dílů, a od nějaké sedmé části jsem mohl seriálu máloco vytknout. Mrzí mě jen finále (tj. poslední dva díly), které mi připadalo jaksi odbyté... Ne že bych v něm čekal více akčních scén, ale větší dávku emocí určitě. Agent Coulson je nicméně bourák, seriálu nechybí nadhled, Nick Fury ani Stan Lee, takže tři a půl.___P.S. Abych nespoileroval, musím tvůrce pochválit za poměrně radikální proměnu jedné z hlavních postav, která řadu diváků (včetně mě) opravdu překvapila. Doufám ale, že to není/nebyla jen nějaká scenáristická habaďůra. To ukáže až druhá řada.___Druhá řada senzační, její finále se povedlo na jedničku s hvězdičkou a obzvlášť Kyle MacLachlan předvedl senzační věci. Jak se bude vyvíjet třetí řada, se neodvažuji ani hádat. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Naschvál jsem si do komentu dával poznámky o průběhu. Na začátku to vypadalo na další sice solidní, ale nijak nevyčnívající seriál. Zlom ale nastal někdy po 10. díle, kdy se veselé postavy začali měnit a tvarovat. Někdy okolo 15tého dílu se začalo dít, to co mám rád. Seriál se zlomil a od prkotin přešel k důležitějším prvkům a neustále stupňoval grády až k velkému finále. Cca 17 - 22 díl byla jedna velká jízda, kdy jste mysleli, že víte, ale zároveň tušili, že asi nevíte. Takže jste vlastně věděli, že nevíte i když se seriál stále snažil o navození pocitu, že víte. AoS má jedno obrovské plus oproti ostatním filmů od marveláků. Umí sakra přitvrdit a umí být temný. Po první sérii nemůžu jinak a dávám 90 procent, 5 hvězd a k tomu přesun do mé seriálové topky. ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

No co to vidím? Ten přinerděný ryšavý čokl otiskl svůj nevzhledný rukopis do dalšího TéVé klenotu... Ale radši se rovnou přesuňme k tomu podělanému jádru pudla - Agents of SHIELD je výstavní definice nefunkčního šuntu. Ona nehorázně očividná snaha splácat dialogy tak lehké a vybroušené, až by se divákovi udělal hnědý flek na slipech, člověku prostě seškvařuje chloupky v nose. Ten scénář je po všech stránkách špatný. Křečovité hérectvo na sebe prská křečovité dialogy, jejichž pointy se často podobají slintajícímu jezevčíkovi honícím se za vlastním ocasem. V tomto projektu prostě chybí pevná ruka zocelená dlouholetou masturbací v potemnělém podkrovním bytě. Ruka pravého ostříleného geeka, který ví, jak v žánru chodit a umí zkombinovat nadsázku s pokleslými eskapádami superhrdinského vesmíru. A ten hovnař Joss to očividně není. Několik epizod je dokonce tak dějově prázdných a nicneříkajících, že by mělo tvůrcům zvlažit týl shnilé rajče, poněvadž je to přece teprve posraná první série. Hanba na ty neschopné parchanty u výroby. Hanba na Whedona. EDIT: Po dokoukání celé série musím, chtě nechtě, přidat hvězdičku, neboť minimálně šest posledních dílů jsou dějem, konspirací a "nečekanými" zvraty nadité a vlastně to byla vskutku strhující jízda, na které jsem si náležitě pochutnal. Pardón. EDIT 2.0: Další hvězda navrch = plný a zasloužený počet. Druhá série přehodila výhybku a zvrhla se v neskutečně temný, promyšlený a vypointovaný náser. Postavy chcípají, vyvíjí se a traumatizují se, SHIELD vede guerillovou válku proti všem zmetkům světa a pan Whedon stoupá v mých očích úměrně s mou erekcí nad vývojem tohoto nečekaného majstrštyku. Před rokem by mě nenapadlo, že to řeknu, ale já s těmahle agentama z SHIELDu snad vydržím až do konce. EDIT 3.0: S příchodem třetí série je můj pohled zase o něco střízlivější. Ta brutální lavina děje je sice hezká, ale zase v ní vyniká plochost charakterů. Plus věčně akční hudba mi začíná lézt na nervy a některé postavy mě serou. Rovněž akce je oproti Daredevilovi pěkně nudná, neimaginativní a blbě natočená. Zkrátka se blíží čas, kdy se na to vyseru. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: První letošní seriál, který mě vysloveně nezklamal. Kombinace Whedonovi hravosti a Marvelovské zábavnosti znovu funguje. S postavami jsme se zatím moc neseznámili, ale i tak to SHIELD zvládá lépe než většina dnešní uspěchané seriálové konkurence. Teď jen aby to vydrželo. Děj není zase tak překvapivý ani originální (i když už jsem to tipoval na Luka Cage), ale jako představení stačí. Konec s Lolou potěšil a doufám aspoň v malé camea Capa nebo Furyho. První série: No poteš. Takhle nevyvážený seriál už tu dlouho nebyl. Prostřední část převážně vata složená ze slabých misí, které fandy zklamaly a tvůrce nakopli k vyšší snaze a nájmu lepších scénáristů. Zlom přichází s druhým Capem, který totálně překopal všechno na co jsme byli zvyklí a ze show udělal tak o 50% lepší podívanou (dohromady tedy dnešních 67%) a serivíroval parádní seriálově béčkovou akci s šíleně cheesy hláškami a častým přehráváním, které dostahuje extrému v závěrečném díle. Je vidět snaha hnout s konceptem a odklepnutí druhé série je hodně fajn. Protože to začalo být hodně silné. Při poslední scéně mrazí v zádech, tak snad bude prorokem dílů příštích.Druhá série: si nebere servítky a nabízí tu nejlepší nenáročnou zábavu na televizním poli. Hydra i Inhumans nenudí a závěr překvapuje zajímavým vyústěním téměř všech linií. I Ward je zajímavě využitý. Finálová scéna nabízí parádní vějičku, takže jen tak dál. Těším se co bude dál. Secret Avengers? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MCU mě primárně baví jen v té linii, která se věnuje golden age. Takže je tu první Capův film a vše, co se týká Agent Carter. Kariéře Adrianne Palicki se musím jen smát. Ta si prošla u DC Smallvillem a dvěmi faily na téma Aquaman a Wonder Woman a nakonec překvapivě zakořenila u konkurence. ()

Galerie (2 604)

Zajímavosti (677)

  • Táto epizóda predstavuje nový "staromódny noir" titulkový záber s kurzívou a krivým písmom, odrážajúci obdobie 30. rokov 20. storočia, v ktorom sa dej odohráva. Taktiež obsahuje nad logom nápis "Marvel Presents" a pod ním autorské práva s rímskymi číslicami, pripomínajúce staršie filmové titulky. (Pat.Ko)
  • V 19. epizodě 2. série "Dirty half dozen" si Chloe Bennet (Daisy 'Skye' Johnson) při své bojové scéně zlomila ruku. Celý zbytek druhé série tedy natáčela se zlomenou rukou. (prochy95)
  • Podľa Coulsona (Clark Gregg) bola heslo k tajnej miestnosti "Swordfish" utajené až do odhalenia vo filme Horse Feathers (1932). Tam je výraz "Swordfish" vyslovený 12-krát. (Pat.Ko)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Nick Fury dostane vlastní seriál

Nick Fury dostane vlastní seriál

29.09.2020

Samuel L. Jackson je připraven vrátit se ve vlastním seriálu na streamovací službě Disney+. Jeho postava Nicka Furyho by se měla dočkat nového seriálu, který napíše Kyle Bradstreet (Mr. Robot). Zatím… (více)

Marvel TV žije dál

Marvel TV žije dál

15.08.2019

Když se řekne Marvel, spoustu lidí okamžitě napadne Kevin Feige, šéf filmové divize. Jenže pak je tu i Marvel TV, mladší bratříček, který má na svědomí například Agenti S.H.I.E.L.D., nebo všechny… (více)

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

30.06.2019

Šéf Marvel Studios Kevin Feige stále dává rozhovory v rámci PR kolečka před novým Spider-Man: Daleko od domova a jeden z nich se teď stočil i směrem k blížícím se seriálům na streamovací službě… (více)

Reklama

Reklama