Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Krásná vzpomínka ještě z dob socialistické České televize, kterou jsem si nedávno osvěžil. Koho by nerozesmály nesmrtelné hlášky jako: "Mám byt samý koutek", ""Kde jsi byl tak dlouho? - Byl jsem na druhé straně bytu" nebo "Při holení široce rozkročte nohy". Podle mě nejlepší smršť vtipu je nahuštěna do prvních asi 10-ti minut, zabírající jedno všední ráno od probuzení po odchod z domu hlavního hrdiny... ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

radši si to nechám udělat u kluků v dílně :-)))))) Artemio to je prostě bourák,má asi nejmenší byt na světě,k tomu skvělej povoz hodící se do velkoměsta(traktor) a tučňáka ve skříni,kterej se ale bude stěhovat,páč majitel domu si pořídí kamínka....škoda jen že si nevzal s sebou do Říma i budíček z venkova :-) prostě klasika-100000000% ()

Reklama

Had6 

všechny recenze uživatele

Nemám sice tento typ filmů rád, ale tentokrát jsem se docela pobavil. Dal bych tři hvězdičky, ovšem několik velice důmyslných rad z filmu, jako je krájení chleba či použití holícího strojku se pro mě staly natolik nezbytnými, že své hodnocení musím zvýšit....ještě dodatek k textu o obsahu filmu - tam to vypadá na malé nedorozumění. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, jak jsou tyhle italský bláznivý komedie na čsfd všeobecně dost vysoko hodnocený. Já jsem film poprvé viděl až dneska, takže nebudu rozdávat hvězdičky z nostalgie. Jako nemůžu říct, že bych se u filmu nezasmál, ale poměr opravdu povedenejch vtipů a naopak trapnejch pokusů o vtip mi přišel docela vyrovnanej. Pro mě je to průměrná komedie a zdejší hodnocení 81% moc nechápu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je to naprostá italská klasika, která by neměla ujít pozornosti minimálně žádnému fajnšmekrovi přes italský humor. Artemio, vesnický buran se vydává poznávat svět. Zejména první část filmu je neobyčejně vtipná, kde hned několik scének se mi pevně vrylo do paměti a asi tam hodně dlouho vryty zůstanou. Film však prostě zákonitě nezvládne udržet a také neudrží vysoké tempo, které na začátku nasadí a začně strmě padat. (Scénky, kdy už je Artemio skoro ostřílený měšťák už mnohdy nestojí za nic.) Ovšem ten kopec, na který film ze začátku vystoupá je natolik vysoký, že z něj nestihne spadnout úplně. Rozhodně se však nebojím a nebráním tomu, že bych si tento film pustil v budoucnu znovu a znovu a znovu. Lepší 3*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Angela (Donna Osterbuhr) řídí auto Citroën 2CV6 Charleston a Severino (Massimo Boldi) jezdí na Piaggio Vespa PK 50. (SONY_)
  • Herečka Sandra Ambrosini, která ztvárnila Artemiovu (Renato Pozzetto) přítelkyni Marii Rosu, se často účastnila setkání filmových fanoušků a spravovala facebookovou stránku věnovanou své postavě. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama