Reklama

Reklama

Německé pobřeží

(TV film)
  • Německo Germany's Coastlines
Německo, 2010, 2x52 min

Obsahy(1)

Na severozápadě Německa se táhne pobřeží Severního moře. Jako okrajové moře Atlantského oceánu je neklidné a proměnlivé. Pobřežní krajina je převážně plochá. Jsou pro ni typické hráze a kanály, které ji po staletí chrání a odvodňují. Tak je udržována v upravovaném stavu. Stopy lidské činnosti jsou jasně patrné. Vypadají jako vytvořené na rýsovacím prkně. Pravoúhle vedené příkopy lámou vlny a vytvářejí odtokové cesty, pro případ povodní. Dříve k tomu docházelo často a škody byly značné, zejména v zemědělství. Lidé se ale nevzdali a dělají, co mohou, aby si půdu udrželi a mohli ji využívat. V národním parku Watové moře se od hranic s Nizozemskem táhne řetězec východofríských ostrovů. Lütje Hörn je jedním ze čtyř neobydlených ostrovů. Dále je zde sedm ostrovů obydlených. Na všech jsou pláže, duny a slané louky.
Jednotlivé díly:  1.-Severní moře
2.-Baltské moře (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Čtec 

všechny recenze uživatele

Krásný kousek Evropy, který mne už dlouho láká a tento dokument slouží jako opravdu kvalitní pozvánka. ()

boul 

všechny recenze uživatele

Nádhera co se skrývá tak kousek od naší vlasti, kde největší pohoří je dům na pláži postavený od malé holčičky a chlapečka, voda tak čistá, že by se dala pít a byla by zdravější než kde jaká voda v shopu a celková fauna a flóra u Severního moře na severu Německa je tak lahodná a tak mě zlákala, že mít peníze tak tam hned jedu abych to viděl sám. Není to nijak skvělý dokument, ale určitě stojí se na něj podívat.. 75% ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Krásný dokumentární příběh o Německém pobřeží Baltského moře. Úchvatná krajina, malebné městečka, souznění lidí a přírody▐ 1.díl▐ Moje hodnocení: 75% ()

Reklama

Reklama