Reklama

Reklama

Cúilín Dualach

  • USA Backwards Boy
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Irsko, 2004, 12 min

Režie:

Nora Twomey
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý, nadějný sportovec má jednu malou, ale podstatnou vadu ztěžující mu výsledky. Narodil se s hlavou otočenou o 180°. Jaká další příkoří může od života očekávat? (mr.filo)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Film o mladém klučinovi, jež se narodil hlavou otočenou vzáď (a třebas takový záběr, kdy se doktor-porodník pokouší hlavičku děťátka otočit působí jako lámání vazu provozovaného minimálně terminátorem pěti tisící osmé generace). Jenže bohužel, to je asi tak jediné, co se k ději dá říct (s čestnou výjimkou toho, že kdyby to bylo kratší, slušelo by to výsledku více), bohužel se tu autorka snaží o jakousi universální všepravdu všehomíra, jejíž přesný význam mi ovšem není znám, neboť jakési bů-hovado v záchvatu geniality napadlo to celé ozvučit jen podivným jazykem, který zní jako když ovce provádí krvesmilstvo s aligátorem a Irčani jím stejně mluví jen když se nalijou, nebo když chtějí zneuctít lepé studentky, v případě že se jedná o universitní profesory. Animace je celkem zábavná, byť by ji slušelo méně barevnosti, ale už se zjevilo pár náznaků geniality, již je prostoupen režisérčin následný, celovečerní Brendan a tajemství Kellsuí. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Když už vás Bůh stvoří divný, ale jako divně divný, né normálně divný, jako je většina divných lidí, máte dvě možnosti. Buď se s tím vyrovnáte, nebo ne. Náš hrdina se s tím vyrovnal a co víc, jako všichni opravdu divní lidé, si připadal normální a ve svých snech a zábavě se nenechal omezovat výsměchem ani smrtí. Oproti tomu lidé, co jsou divní jako všechno, čeho je osmačtyřicet do tuctu, si podivný pohled vyslouží jen když někde vykládaji o své divnosti a někdo udělá tu chybu a skutečně je poslouchá, ale to jen tak na okraj. Když už tedy hlavní figura byla vystavena tomu, čemu byla, využívala plně možnost Bohu se zároveň smát a prdět do tváře. Nad tím vším se klene fakt, že ať jste divní nebo obyčejní, máma vás bude milovat. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama