Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Milostný příběh, bezpochyby jde o příběh o lásce, a to od prvního setkání, který akcentuje (od první do poslední chvíle - tím nemyslím jen filmové) její tržní, směnnou (tj. marketingovou) polohu. Začátek (dokud se děj odehrává na Karlině pracovišti) je opravdu strhující. Po změně místa děje (Pavlovo pracoviště), kdy začíná převládat kriminální zápletka, se jejich vzájemný vztah neprohlubuje, ale hroutí (stejně tak i celá koncepce filmu, které by lépe svědčily "mírové podmínky"). Posedlost cizími penězi se stává jejich vlastní posedlostí. Let s ukradenými penězi do Jižní Afriky je předzvěstí jejich definitivní zkázy. Pozn. 1: "Milostný marketing" (více ze strany žen, mužové snáze podléhají "ideálnímu citu"), je možno sledovat či studovat u každého vztahu (bohužel se to většinou provádí až ex post). Pozn. 2: Ke chvále hereckého projevu obou hlavních hrdinů je možno se jen připojit. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že půjde o drama s nádechem romantiky a ono ne... právě ten posun ke kriminálce ze staré školy, mě příjemně překvapil. Celé dění táhnou především výborní herci, jak Vincent Cassel, tak i Emmanuelle Devos hrají neskutečně. Úžasné jsou detailní záběry kamery na jejich tváře kde jen oči řeknou vše podstatné. Velká škoda, že i přes všechny nesporné klady je podstatná část v první polovině filmu utahaná až příliš. Naštěstí jsem ji ale přetrpěl a sledoval dál, což se vyplatilo. Zbytek filmu už totiž jede právě v kolejích kriminálky a napětí je cítit v každé scéně. To nejlepší z celého filmu pak nabízí finále, díky kterému jsem přidal další hvězdu. 70% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Popravde, moc ma to neoslovilo. Na krimi málo napätia a na drámu zase nevýrazné, nezaujímavé postavy (typovo aj charakterom) a neutrálna emotívna stránka. A romantika tu začala fungovať až pri konci. Na druhú stranu nemôžem ale tvrdiť, že by som bol vyslovene sklamaný a bral to len za stratu času. Proste len nevýrazná jednohubka založená na netradičnom vzťahu a vzájomnej výpomoci, na ktorú sa ľahko zabudne. Jediné na čo budem spomínať sú Casselove fúzy, ktoré z neho spravili extrémne nesympatického chlapíka, ale to sa dá v tomto prípade považovať za pozitívum. 55/100 ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Z filmu Čti mi ze rtů se u mě nedostavil blažený pocit spokojenosti. Rozumím, že Jacques Audiard předvedl svůj film jako netradičně vyprávěný kriminální thriller se silnou a nezvykle podanou romantickou linkou. Herecké výkony jsou přesvědčivé a přibližují prožitek. Ale kontinuita je rozháraná, vyjádření je příliš agresivně expresivní a celkový způsob ztvárnění se u mě minul svým předpokládaným účinkem. Mohu se kochat úseky, nikoli konečným celkovým zpracováním. Hlavní postavou je sekretářka Carla (velmi zajímavá Emmanuelle Devos), vyčleněná svou plachosti a postižením na pokraj zájmu. Až prostřednictvím nového zaměstnance se odhodlává k agresivnějšímu prosazování v rámci kapitalistického uspořádání. Hlavní mužskou postavou je propuštěný vězeň Paul (zajímavý Vincent Cassel). Jeho snaha o spořádané začlenění do života je mařena temnou minulostí i svazující přítomností. I on se nerozpakuje využít svou nadřízenou k osobnímu prospěchu. A na základech využívání se rozvíjí vztah, spíše náhodně a díky osamělosti obou outsiderů. Z dalších postav: dravý nováček zločineckého podhoubí a majitel nočního baru Marchand (dobrý Olivier Gourmet), snaživý kurátor se závažným hříchem Masson (pozoruhodný Olivier Perrier), v manželství nespokojená Carlina kamarádka Annie (šarmantní Olivia Bonamy), Carlin slušný nadřízený Morel (Bernard Alane), sžíravě žárlivá Marchandova manželka Josie (Céline Samie), či agresivně prospěchářský Carlin kolega z práce Keller (Pierre Diot). Netradiční kabát kriminálního thrilleru je chvályhodná snaha, ovšem trhliny v kontinuitě času, příběhu, drsného realismu a přirozenosti jsou pro mě hluboké pro uspořádaně úchvatný filmový zážitek. ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Příběh o handycapované frigidní paně byl podán velice zajímavě. Nikdy jsem nic podobného o asociálovi bez americké demence neviděl. Ale asi musela být vážně zoufalá, protože Casselův vzhled působil dost žalostně a ten hitlerovskej knírek tomu dodával vážně říz. Filmem jsem proplul bez nějakýho emocionálního výkyvu. Nic mě tam neurazilo ani nijak zvlášť nenadchlo. Bez originální myšlenky a dobrého podání příběhu je to naprostý průměr. Btw E.D v tom filmu vypadala, zvláštně. žádná přeumělkovaná figurína, žádný extra tělo. zvláštní xycht. finish ve stylu- a dělali to spolu šťastně až do konce. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama